måndag 17 augusti 2009

Take it to the next level...

Ni vet tokan på mitt jobb som tycker att det är knasigt att vidarebefordra mail rakt av? Hon som istället skriver ut dem, scannar in dem och lägger som attachment i ett nytt mail? Idag har jag fått lära mig om ytterligare en bra tidseffektivisering hon sysslar med. Allt i servicens namn förstås.
Vi, som så många andra arbetsplatser, källsorterar och det innebär bland annat att man skall separera kuvert och papper. Pappersinsamlingsmaskinerna tål ju inte klistret från kuverten. Vi har vid postfacken två behållare. Jag hade idag fått en tidning i posten som jag inte ville läsa så jag frågade vilken behållare som var bara papper. Då sa ekonomitjejen att det spelar ingen roll - tant Raffa sorterar ändå upp det senare. Så istället för att man sätter "kuvert" på ena behållaren och "papper" på andra och låter oss vuxna människor hantera själva sorteringen, vilket ju skulle vara såååååå himla enkelt och snabbt, så står hon och sorterar ut vårt skräp senare. Det tycker man är bra spenderad tid. Då får man förmoda att hon inte har så himla mycket att göra om hon har tid med det. Snacka om stimulerande uppgifter.
Önskar att hon var man och hette Kjell - kjellsortering... ha ha ha, fräsigt.

Rip-offs och elände!Varför har den här människan tagit ordet Fräsigt i besittning tror hon? Det var VÅRT först - ge tillbaks det och under tiden du gör det så skäms jag och Anna över att du använder vårt ord. Herregud. Undrar ni också vad som händer? Vi med. Klicka här!

Sen har vi ytterligare någon människa som tror att "...var ordet" är okej att använda. Lägg av med det. Ge oss det tillbaks. Åtminstone tills du slutar att fjomsa runt och vara maximalt o-fräsig. Se mer här!

Jag går och skjuter mig själv. Men först konstaterar jag att jag och Anna har dom två första platserna på Google om man söker på Fräsigt. Fräsigt.Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Fräsigt! Over and out from Orminge

Hårdträning

Har jag sagt att jag var på gymmet igår? Höll på i gott och väl en timme. Bra för att vara en strandad blåval om du frågar mig. Jag har ju en kompis som skall ha barn exakt 4 veckor efter mig så hon var med och hade med sig en bok med övningar som man kan göra som höggravid. Så det gjorde vi. Låg på golvet i yogarummet och sprattlade. Det är glasvägg in till rummet med lösa vikter där de riktigt seriösa grabbarna stod och beundrade sina flexade muskler. En av övningarna var så klart en knipövning, där man skulle känna hur man stängdes som ett blixtlås. Inte mycket synlig aktivitet då. Så vad grabbarna i rummet bredvid såg var två valar som låg på golvet och böjde ena foten upp och ned och sedan typ bara låg där, och låg där och låg där. Ha ha ha, undrar just vad de tänkte. Sedan gick vi ut därifrån och frustade och svettades. Fräsigt.

När den här skiten är över så stänger jag fabriken för alltid!

KAOS i lägenheten i Orminge.

Alldeles nyss slets dörren upp och följande inträffade:

Okänd man: HALLÅÅÅÅÅ!!!
Jag (rusar upp och mot dörren): EH?
Okänd man: Men hallååååå har jag kommit fel?
Jag: Eh. Ja. Hit ska du inte i alla fall...om du inte vill packa upp kartonger...
Okänd man: Nähä, är det så. Då går jag. Förlåt. Jag skäms
Jag: Eh...
Okänd man stänger dörren. En förvirrad Ellen låser dörren. Två varv.

JA! DÄR SATT DEN. VIVA ORMINGE. NU BÖRJAR TOKERIERNA!
Bara 3 månader kvar bara 3 månader kvar bara 3 månader kvar bara 3 månader kvar bara 3 månader kvar.

På onsdag har jag tvättstuga...

hemma hos Anna! Har ni hört något så glamourigt. Ha tvättstuga och umgås med den bästa Anna:n. Sus och dus kallar jag det. Möjligen livet på en pinne eller kanske fräsigt bara. Rakt av ett rungande Fräsigt!

Uppdatering parti och minut


Som det uppdateras på min dator. Fast jag inte vill. Hela tiden Oavbrutet. Jämt. Minst en gång i veckan, oftast fler gånger. Jag kan inte fatta hur uppdaterad jag måste vara?

Vinst och ödmjukhet går hand i hand i casa Alm

Idag var första jobbdagen för min man. Då åkte han och spelade företagsgolf. Vilket känns helt knäppt. I alla fall så började det med att man kunde spela på vem som skulle vinna. Han spelade på sig själv. Såklart. Ödmjukheten själv.

Sen vann han hela skiten. Han vann han en ny bärbar dator. Men alltså; vadfan. Finns det inga tävlingar gjorda AV kvinnor FÖR män där första pris är en fin 1 carats ring. Tvåan får en lite mindre brilliant och trean får ett pärlhalsband. Typ.

Förstår inte varför i hela friden det ska vara så svårt. Men det ska det tydligen...


Och jo...han vann 2200 spänn för att ha spelat på sig själv. Undrar vad jag ska göra för dem?!

Noja

Jag har inte bacillskräck, har aldrig haft. Men så plötsligt hade jag köpt allt detta. Det är då jävlarns jävlar.Sprit, sprit och åter sprit. Men det klart, eftersom jag inte får dricka så kanske det har någon effekt om jag gnider den på huden i en aldrig sinande ström? Luktar helvete gör det i alla fall...

Matglad!

Måndagar är sushidag. Ibland tisdagar och även en och annan onsdag, torsdag och ibland fredag är också en dag för sushi. 
Jag har ätit frukost i morse. Sen hittade jag några godisar i väskan. Dom har jag också kastat in i truten. Efter det åt jag 1.5 bulle (har jag en bulle i ugnen då?). Och nu äter jag sushi och tänker: Fuck off 2009. Det är ändå ett skitår och jag kan lika gärna vara fet.

Den egentliga sanningen: Slänga in all mat i truten och sen ha ångest. Ut och springa ikväll och ändå vara fet, matglad, korvig i kroppen och mat-i-fierad.

Happy time

Det heter min duschtvål från Nivea. Exakt vad är det som är så happy med den har jag undrat länge? Eller använder jag den fel?!Måndag morgon

Inleder idag den andra tredjedelen av min hösttermin på jobbet. Puh, hur ska man palla? Ha ha ha!
Frågade maken om han kunde tänka sig att fortsätta med vårt lämna/hämta schema för barnet fram till nedkomst, men det kunde han inte. Helt orimligt att jag bara skulle "få ha det bra" trots att han sedan slipper undan hela jäkla karusellen under mer än ett år, kanske ända upp till 1,5 år, när barnet bara får gå deltid. Då får ju JAG både lämna och hämta vareviga dag. Nåväl, den som tror att sista ordet är sagt misstar sig.
I morgon har vi bröllopsdag, nr 8 för att vara exakt. Frågade maken ytterligare en knivig fråga med anledning av detta, lite skämtsamt: vad har du planerat för oss då? Varpå jag fick ett ganska irriterat: ingenting, vad har du planerat?
Och i normala fall är det en fullt berättigad fråga. Självklart skall jag i jämställdhetens tecken dra mitt strå till stacken. Men eftersom vi nu av en rad olika anledningar är allt annat än jämställda just nu så är det väl lika bra att dra det till sin spets. Så vår bröllopsdag blir nog lika brillfri som Ellens, och med fil occh flingor till middag därtill. Fräsigt!
Morgonstund har guld i mun. ELLER -

Tröttare än någonsin. Kolla påsarna under ögonen. Kolla håret. Kolla guldfiskögonen. 
Kolla hela trynet. Det är ett tryne som borde ligga på en kudde. I tell you!

morgonstånd har ingen nytta av! Jag är på jobbet. Halv åtta. Då skulle jag vara här sa min projektledare. För AD:n skulle vara här då också. Nu sitter jag här. Utan AD och vart fasiken är min projektledare?

Ta seden dit du kommer bla bla bla...

Ta med sedeln dit du kommer säger jag. 
Sen min flytt till Orminge har jag druckit hejdlöst med champagne, ätit kräftor och egengjord kantarellpaj samt släpat in otaliga nyinshoppade kläder (och detta på mindre än en vecka). Mission: att göra Orminge glamourigt. Jag har tre månader på mig. Följ min spännande färd mot ett lite glamourigare miljonprogram.

Egen liten kräftskiva på söndagen med...

liten kantarellpaj. Gjord i en 80-tals ugn som haft bättre dagar.
God morgon!