torsdag 30 april 2009

...nu har jag lyckats reda ut skiten (håret)

och jag säger som så här: No wonder att Batman jämt har sin löjliga luva på sig. Mycket bättre med fjantig luva än det här som pågår på mig. Blä.

Men hur blir man i håret av ett lakrtis-Batmanschampoo undrar ni då såklart?!

SÅHÄR. JÄVLA SKIT-TROLL. JÄVLA SKIT-SCHAMPOO.


Lakritstrollet - är det jag?


Igår var jag på ICA i Gärsnäs (liten anskrämlig affär med skånskt utbud kan man säga). Jag hade med mig båda barnen. Vi hade varit i kyrkan. Allt var, minst sagt, uppskruvat. Rödgråtet. Hysteriskt. Jag stolpar in i svart fodral, högklackat med två skrikiga barn för att handla lite saker till middagen. Eftersom jag ALLTID, utan undantag, måste hotas, mutas, skrikas och gulla om vart annat när jag är i butiken med barnen så lyckades jag då få tyst på dem genom att dom fick ett schampoo. Mmm...Batmanschampoo. 


Jag glömde dock att köpa schampoo till mig själv. Så idag när jag ska duscha får jag ta barnens (för att inte snylta mer på svärfar). Börjar schamponera mig och inser att någon måste ha ätit Extra lakrits (ni vet tuggumit) och glömt det i duschen. Sen börjar det lukta Kick med citron. Till slut inser jag att det vedervärdiga schampot är Batmans lakritsschampoo. Är det okej? Fy fan vad oangenämt. Fräsigt? Sådär va!

Benget? Fläskkorv?Vad har hänt mig nu då? Visst, mina nyckelben brukar synas men vad är detta för mongostil? Är dom på väg ut? Håller jag på att magra av fast vågen ljuger?
Oavsett om jag är smalare än någonsin eller fetare än någonsin så ska jag mata mina nyckelben ikväll. Då ska ni få så ni tiger. En kycklingschnitzel ska tillagas. Jajjamänsan. Då ska ni få.

Ellen, när i helvete drar vi? Väskorna är packade och kontot är påfyllt!

Semesterplaner?

Var vi skall åka på semester i sommar är en källa till stort bryderi i familjen. Vi vill inte lika liksom. Och en av oss får bara inte in i skallen att den andra av oss helst inte skall ut och flyga i juli. Då har jag passerat vecka 30 och tycker att marken är ett ypperligt ställe att vara på. Men han kanske har tänkt att flyga iväg själv? Feel free säger jag, bara du tar med dig barnet!
De har en massa semesterstugor via hans jobb. Har tjatat i 2 månader att vi skall gå in där och kolla. Har det hänt än? Nej.
De har rabatt hos en internationell förmedlare av semesterhem. Har han kollat där? Nej.
Han har skaffat en katalog över flygresor...
Jag är trött och går och hänger tvätt, det, skatter och döden verkar vara det enda man kan lita på just nu.

snabbmacka

Köpte en grillad macka till lunch på café Cerina. Det kan ju både vara gott och snabbt tänkte jag. Men den tog en kvart, även fast den var färdiggjord och bara skulle värmas...
Men jag fick med en sallad så jag får väl vara nöjd. Snabbmat var det dock inte.

Blomsterprakt

Blommor köpta. 1400 spänn sisådär. Nu när jag kommit hem och radar upp dem på bordet på altanen har jag dock ingen aning om hur jag har tänkt. Vad har jag tänkt att ha var? Och varför? Vad fan är det här för maskros? Ingen ordning.
Det blir väl snöstorm i helgen så skiten dör!

Ärendena?

Jomensåklart! Måste ju ut och köpa lite färggranna blommor till trädgården så att det blir någon schving på den här våren!
Gissa vem som kommer att bli sur för att jag inte jobbar ända in i kaklet kl 2 (trots att jag började redan 07.30). Well, grow up! säger jag. Och fina blommor får han också som han låtsas att han skiter i men det vet jag att han inte gör.

Morgonstund har sur bismak i mund...

Sitter hemma och jobbar idag. Har jobbat sedan tidig morgonstund för att hinna göra lite ärenden innan jag måste hämta barnet kl 2 idag. Det är ju halvdag...
Bestämde tillsammans igår att pappan skulle lämna eftersom mamman skulle hämta tidigt trots att torsdagar normalt sett är min lämningsdag och pappans hämtningsdag. Inget konstigt. Bara det att i morse skuttar pappan ur sängen tidigt som fasiken och utbrister vid frukost (när jag sitter skelögd och inte alls redo) att nu kan väl du lämna när jag ändå var så tidig så kan jag få åka nu. Eh, jaha, så då skall jag ta den hela halvtimmen som är kvar till att tvätta mig och barn och klä på mig och barn och plocka av frukost och städa undan skiten efter de två som var hemma igår kväll och röjde när jag var kvar på jobbet??? Rimligt! Inte!
Du går ingenstans förrän du plockat undan sa jag. Värsta morsan! Då blev han ju skitsur så klart.
Jaha, säger han, då kan jag väl komma sent idag igen då! Vilket problem. Jag lämnade i tisdags och igår så varför han kom sent då är ett mysterium. Ja, men jag klev upp lite sent säger han då. Vems jäkla fel är det då? Har jag någon slags väckningsduty här eller? Och så tyckte jag att det är ju skitbra. Då gäller det bara att kliva upp tidigt som fan så drar den som är klar först oavsett vems tur det är.
Helt klart är alltså att jag väntar mitt tredje barn, inte mitt andra.

Utsikt där jag


sitter och jobbar just nu. På Österlen.

Vid barnens dagis sitter denna


lapp uppsatt på en häck. Fantastiskt!

Förkylt


Alltså allvarligt talat. Hur många kilo snor innehåller jag?
HUR MÅNGAAAAAAAA? Jag bara frågar.

När jag ställer mig på vågen är det egentligen då antal kilo i snor som kommer upp?