onsdag 12 november 2008

Smarta fröken X

Dagens samtalsämne på jobbet: Vi har inte öppna kalendrar på jobbet ännu. Jag är motståndare. Jag förstår poängen med att ha det och jag tycker i princip att det är bra. Bara ett problem. Hon som hanterar växeln har ingen koll. Har fått bärbar telefon för att kunna göra saker medan hon svarar i telefon, som att fixa kaffe och så. Men det var ju som att ge ett maskingevär till en treåring: Totalt katastrof. Ni vet, om man för tillfället inte är på sitt rum för att man pudrar näsan och det ringer någon som söker mig. Då hör man hur X springer runt (för det räcker inte med att jag inte svarar på min anknytning - hon måste gå dit och kolla) och letar efter en. Istället för att säga "hon är lite upptagen, kan jag ta ett meddelande och be henne ringa dig" (det kan man ju göra oavsett vad jag gör eller oavsett om hon vet om jag är på mitt rum eller inte) så tar hon luren och letar igenom varje skrymsle i huset. För alla som inte är uppenbart mentalt utmanade så framgår det ju då att jag antingen har gått eller är på toa, för det är ju det enda ställe hon inte kommer åt. Hur mycket vill jag att mina leverantörer, kunder, säljare och annat skall veta att jag kanske sitter och kissar?
Med öppen kalender skulle jag bli tvungen att blocka alla tider med möten för att hon inte skall säga: "Det står här att hon skall vara ledig, jag fattar inte var hon kan vara." Bara därför är jag totalt emot öppen kalender. Jag kommer i alla fall inte att öppna min för någon så länge X finns. Tala om för henne hur man bör bete sig? Varsågod och försök!

Körig dag...

Har inte hunnit med något alls. Bara gjort rätt, gjort om, räddat, gjort om, gjort rätt, gjort om och nu tillslut gjort rätt. Jag ska försöka blogga ikväll men nu måste jag hämta barn. Minst 1 men jag tror det blir 2. Hörs/E

Spinna, spann, spunnit?

Jag var på spinning igår. Vad blir det då? Jag spann igår? Eller jag spinnade? Jag spann ju inte garn, men att göra ett svenskt verb av engelskans spinning känns helfel också. Kanske skall hålla mig till cyklade, motionscyklade-inomhus-till-musik-i-grupp. Så får det bli. Höll i alla fall på att dö. Normalt brukar jag mest dö under expresspassen för då är det uppför hela tiden, men igår var det såååå segt även på det vanliga passet. Instruktören klev till och med av cykeln och gick bort till mig för lite extra pepping. INTE OKEEEEEEEJ! Inte om han vill att jag skall komma tillbaka i alla fall. Om inte annat vill man ju dö då! Nöjd i alla fall att jag kom iväg. I normala fall tränar jag med en kompis men hon är krasslig. Bäst för mig att hon blir bra snart så att jag har lite stöd i instruktörsattacker och sådant. Puh. Hur som helst, när jag skaffade mig gymkortet så frågade medlemsrådgivaren vad jag skulle ha på mig när jag tränade, det tyckte han var viktigast. Och så fick jag två flytande ögonskuggor. Viktigt att se fräsch ut när man tränar tyckte han. Nåja, det tog jag med en nypa salt men det är rätt kul när man tänker på det. Som tur var så var han som man säger "polare med Dorothy" så det kändes rätt normalt att han fokuserade på sådant. Kul gym i alla fall.

Barn och mat.


Igår kväll bjöd mamma Ellen på fiskpinnar och kokt potatis. Smart, tänkte mamman, om jag kokar 15 potatisar så har jag till barnen i morgon också. När middagen var slut så var dessa knölar kvar. Inte mycket att ha till middag idag va? En 3-åring och en 4.5-åring som äter 12 potatisar. Blir en billig tonår...

Regn vs tuff brud i fräsig bil?

Igår kväll när jag rusade från bussen för att hämta barn i ösregn, så dök my knight in shining armor upp i ny gestalt. Där satt hon i en BMW och strålade. Anna. Min Anna. Du dyker då upp när jag som bäst behöver dig. Så ska en slipsten dras. Tack för skjutsen!

Guldfisk?

Jag har fått förslag på vad som kan göras med min kub. Jag har tom fått en illustration. Från hemliga mannen. Vad tror ni? Hur tror ni att guldfisken kommer må på helgerna?