onsdag 26 november 2008

Apropå buss

Någon mer än jag som tycker att det roligaste med bussresor, förutom då man nästan hamnar i slagsmål då som ju faktiskt måste toppa allt, det är när man är på väg till bussen som står inne på Slussen, man vet att det är bråttom men att man hinner med lite rask promenadtakt - och så kommer det någon och skubbar benen av sig för att hinna? Alltså ni vet när det är helt uppenbart att jag är på väg till den bussen och det borde typ alla se. Och man borde också se att man kommer att hinna med tanke på kön till dörren. Och ändå så måste någon anal person springa för de kan inte lita på att det finns fem ytterligare sekunder att lira på. Jag älskar det. Sedan är de så anfådda att de typ spyr på bussen. Älskar kanske inte det lika mycket. Men det är roligt att få ge dem ett snett leende när man kliver på strax bakom. Oftast efter att ha fått köa ihop en stund.
I övrigt så är Slussen stans största toalett och jag måste resa igenom denna toalett två gånger om dagen, fem dagar i veckan. Jag vill inte tänka på vad det gör mig till. Bajskorv?
Och - hur kommer det sig att när jag släpps lös här så hamnar jag på toa typ 20% av gångerna? Fnas.

Jag skall få eget tjänstehjon

Hallå ja? Var befinner jag mig? Har jag stjälpt över allt ansvar på dig Ellen? Inte okej. Har inte jag gjort några djuplodande iakttagelser idag? Inte direkt, men jag pratade med vår PL på byrån idag om konkurser och hur praktiskt det funkar när man är AB till skillnad från när man är enskild firma. Han sa då att han skulle göra om sig till AB så att han sedan kunde gå i konkurs. Men, sa jag, då skall jag se till att köpa upp dina aktier så äger jag dig sedan. Mitt eget lilla tjänstehjon. Hur jäkla smutt skulle inte det vara? Sedan blev jag storsint så att produktionsledaren och vår egen originalare fick varsin cut för 30 papp var. Själv skall jag lägga 50. Då har jag ju majoritet och kan bestämma allt. Det är så jag vill ha det. Hur jäkla fräsigt som helst. Då får han ju liksom göra såväl sitt PL jobb som mitt. Och jag kan liksom sitta och håva in kosingen från oss båda. Mumma. Att jag inte tänkt på det tidigare? Jag tror att jag skall sadla om och bli företagsmogul.
Samma PL lovade att uppträda på deras senaste byråfest iklädd endast silverfärgad kroppsmålning - för min skull - minns inte varför men han var skyldig mig något av någon anledning. Ett läge han hamnar i ofta. Men det blev inte så. Så nu skall han inte bara göra det på vår kickoff utan är också skyldig mig högvis med drinkar för detta tilltag. Inte mer än rätt. Någon annan som har en annan uppfattning?

Frågor och svar.

Fasiken vad ni var dåliga på det. Riktigt dåliga. Skit på er. Nåväl. Här kommer en liten frågor och svar-lista som vi gjort från det som kommit in.

Hur och när träffades ni?
E: Vi träffades på Hallstedt och Hvid. Anna vilket år var det?
A: 1999, den 6 september närmare bestämt

Sa det klick första gången ni såg varandra?
E: Jag frågade om hon skulle med ut och handla lunch och från den dagen...
A: Inte bara klick utan det burrade till lite grann minsann.

Hur mycket mousserande dricker ni egentligen?
E: Korrigerar dig här. Mousserande??? Champagne menar du antagligen och ja, det går lite grann skulle jag säga. När vi träffas och har middagar går det minst 3-4 stycken och då räknar jag inte med ev. vin och sprit.
A: Rekordet tror jag är 8 flaskor skumpa på en kväll. Om den skall jag berätta i veckans anekdot. Till det tillkom viss mängd öl.

Vad säger era män om bloggen?
E: Who cares.
A: Vilka, Vad? Har någon någonsin lyssnat på dem?

Hur stor ska bloggen bli?
E: Det vet vi inte än. Eller det kanske vi gör men vi säger inte till någon vad våra planer är.
A: Framför allt skall det bli volymmässigt ganska stor. Det ryms en del i vår huvuden och det skall som ni märker ut här.

Ni verkar vara 5 år till sinnet. Hur gamla känner ni er?
E: Fem. Typ.
A: Ja, någonstans där. Ibland 95.

Favoritmärke (kläder)?
E: Jag är förtjust i FCUK, Tommy Hilfiger och Hermés har ljuvliga smycken (nyligen påkommet intresse)
A: Allt som kostar tydligen.

Håller ni på med någon sport?
E: Vi spelar golf. Nästan alltid ihop. Jag går. Jävligt mycket. Står på trappmaskin och hänger på träningscykeln.
A: Jag går på gym - drar och stretar i maskiner, pysslar med pilatesbollar och går på lite pass. Spelar golf som sagt och promenerar. Men inte lika mycket som Ellen.

Ni liknar varandra - hur kommer det sig?
E: Vi har växt ihop.
A: Kanske skall fråga våra mammor? Ha ha ha! Näe men vi är som ett gammalt gift par, med den skillnaden att passionen fortfarande lever.

Favoriträtt?
E: Vi kan laga en förnämlig hummercocotte men annars är jag löjligt förtjust i potatis i alla former.
A: I love potatoes också. Och så hummercocotten. Och getostlasagnen. Icke att förglömma våra chokladgaller. Korvstroganoff är en personlig favorit men där får jag inte med mig Ellen.

Värsta gemensamma reseminne:
E: Alox Corton - Anna utveckla.
A: Jag märker ytterligare anekdoter som är på g. Men jag toppar Alox Corton och bjuder en nedfärd för franska alperna. Upp i Italien - bra väg. Ned i Frankrike - ingen väg alls. Vad gäller Alox - tydligen så innebär sky is the limit ingen luftkonditionering, flugor i poolen och allt möjligt sunk.

Vad gör ni om 35 år?
E: Jag hänger kanske i Italien eller Frankrike. Förmodligen med Anna i vår gemensamma dröm: Hasselnötsodlingen eller vad var det nu?
A: Antningen det eller så sol- och vårar vi rika män på Rivieran. Kan vara helt försupna förstås. Men det var det i så fall värt. Vad vi än gör så har vi ett glas i handen.

Det här är taget från den här bloggen, längre ner på höger sida.

Vad menas? Hantera? Ja, vi tar väl en och en och buntar ihop eller vad då? Bloggmänniskorna som jobbar för blogger: Styr upp!

Orup + Lena = Dubbel

Hell, vilken bra skiva. Köp den här. Snyggt omslag också. Orup och Lena goes Motown!

P.S. Lena och Orup eller CD-on för den delen. GE OSS GRATIS SKIVOR NU ELLER ÅTMINSTONE RABATT NU NÄR VI PUSHAR FÖR ER!

Ellen=kärt barn har många namn alt störd kärring har många namn

Alla som känner mig vet att jag är aktiv. Orimligt aktiv. Kör på som om jag aldrig någonsin får en sekund till. Det är jag. Jag kan inte bli lugn. Går inte. Nop. Can´t do. 

Genom åren har jag då fått olika kommentarer som jag tycker beskriver mig bra.
Henrik - Ellen du är hialös!
Jenny - Ellen, du har inget filter och man tappar sitt eget filter när man är med dig!
Mamma - Ellen Propellern!
Göran (granne på landet) - Du är lycklig du som inte är riktigt klok!
Min man: Måste du alltid göra något före du gör det du ska?
Förra jobbet: Hur har du det på ADHD-avdelningen? (jag och en överaktiv kreatör tillhörde tydligen den avdelningen)
Otaliga människor - har du kollat om du har damp eller nåt?

etc etc (som en gammal kund till mig skulle sagt)

Fräsigt va. En överaktiv 35 årig kärring som är hejalös och utan filter och sitter på någon bokstavskombinationsavdelning. Jävligt fräsigt. JÄVLIGT FRÄSIGT! Undrar hur jobbig jag är egentligen?

Låsa in. Binda fast. Söva ner.

Fantastisk rubbe i Aftonbladet. Vore skitkul om det var något om en pubertetig, trotsig tonåring. Tyvärr är det inte det. Klicka här för att läsa mer.

Jag säger som Orup och Lena i deras låt, hals över huvud: "När jag dör då vill jag känna att jag fått nog".

Helt allvarligt tror jag att dom i artikeln har ruttnat hårt. Jäkligt hårt.


Men säg den lycka som varar för evigt...

När vi skulle av bussen var det en tant som armbågade sig fram - så till den milde grad att hon välte en unge på typ 4-5 år som höll på att störta ner för trappan i bussen. Jag (moder Teresa-Ellen) fick tag i ungens luva (som satt på jackan) och fräste i samma veva till tanten: Men vad fan håller du på med. Du är ju inte klok! Då puttar hon mig. HON PUTTAR MIG! Jag puttar tillbaks lite hårdare och hon puttar igen. Då slänger jag ur mig det som ligger längst fram i min, aldrig sinande, lilla kö av osagda saker som ligger i min mun; nämligen SLAMPA!

Sen tystnad. Säkert inte mer än 5 sekunder men det kändes som länge, länge! Tyst tyst tyst. Plötsligt stampar hon i marken hårt, som en jäkla häst och sen vänder hon sig om och går. Där står jag, barnet och mamman och en halvcirkel med människor. 

Wild wild Slussen!

Upgrade me!

Well hallo SL! Imorse gjorde ni det bra. Uppgraderade min buss till en turistbuss.
 Satt vid ett bord och ullade. Jäkligt fräsigt om ni frågar mig. Nu har vi ett problem. Nu har jag nämligen vant mig vid det här. Jag kan absolut inte tänka mig att gå tillbaks till era vanliga mediokra bussar. Hur har ni tänkt lösa detta?