måndag 8 juni 2009

Tält och oformliga påslakan

Kollar på "Sjukhuset" på TV. En liten bebis föds i vecka 23... Två reflektioner - huga vad tidigt, och hmm, vad stor min bebis är nu då. Man tänker ju att den är en liten pytte fortfarande men inte så...

Var för övrigt på mvc idag. Barnmorskan verkar inte vara så bra på att lyssna. Vägde mig och konstaterade att jag gått upp en del. Ingen nyhet för mig i och för sig. Men barnmorskan tyckte att det var mycket. Ja, sa jag, men inte lika mycket som förra gången. Nehej, sa hon, men man blir ju alltid större andra gången. Goddag yxskaft.

Var därefter förbi H&M för att klaga på deras utbud av mammakläder. Allt är så jävla fult. Inte ens när man sneglar på BiB så hittar man något. För övrigt så tycker jag att det skulle vara stötande för BiB-folk att man klumpar ihop BB och MAMA. Dåligt, H&M!

Började fundera lite på om de också börjat med en avdelning till - BiU, Big is Ugly, eftersom jag hittar en kjol som är snygg och som finns i minst 10 ex, men ingen är större än stl 36. Och skall jag försöka få på en vanlig kjol som inte är anpassad för min tjockmage så får jag nog gå upp något nummer eller två. Men på den här nya avdelningen kanske man har anammat Filippa K's filosofi - om man gör kläder som är snygga i små storlekar så skall de inte finnas i för stora storlekar för då är de inte lika snygga längre. Eller hur det nu var hon motiverade sitt minimala mode för typ 10 år sedan.

Nå i alla fall, jag hittade några plagg och det var när jag betalade dem som jag klagade på deras kläder. Då utbrister expediten - men du som är så liten! Du kan ju köpa vanliga kläder. Eh, 13 kilo plus är inte litet! Jag startade inte på stl 32 precis.

Jag kan ju glädja mig med at tja ginte är stor för alltid, men fy vad tråkigt att vara det. Inte stort utbud av snygga kläder då direkt.

Det blir inte bättre än så här. Glöm inte ljudet!

Klicka här!

Olika falla ödets lott

Idag är pappan på Bro Hof och spelar golf. Först lektioner med Annika Sörenstam och hennes tränare. Stackars honom. Jobbigt jobb han har.
Innebar att jag, som vanligt, fick lämna trots att det är hans dag. Ja, och på dagis så stod det en lastbil och levererade takpannor meddelst kran = farligt för barn att leka där. Därför fick vi stå utanför grinden och vänta istället för att lämna barnen. Man kunde kanske spontant tycka att de kunde släppa ut en fröken på gräsmattan framför dagis och ha en liten samling där, men icke. Morgonen är ju normalt ingen trång sektor för vilken barnfamilj som helst utan är den tid på dygnet då det finns lite marginaler att spela på. NOT.
I morgon skall pappan i den andra familjen provköra Porsche typ hela . Känns som om Ellen och jag alltid hamnar i underläge. Men vänta bara, midsommar skall grabbarna fixa och då skall vi spela golf hela jävla helgen!
Wanna bet att det kommer att ösregna?

Visning i helgen och visning idag.


Mina nerver har jag lagt i en gympapåse och låst in i garderoben hemma. Grannens* syrén var plockad, dagen till ära, och pyntade huset. Fluffigt. Fräsigt.

* Tack grannen för lånet av syrénen. Vi kan säga att vi är kvitt. Ett tjog med syrén måste rimligen motsvara några av dom gånger du har sprungit naken och besudlat mina ögon.

Reflektion fotboll:

1) Zlatan. Page is a no-no när du är en av världens bäst betalda fotbollsspelare. Det är en no-no oavsett om du är kille. Och ser ut som Birgitta Dahl i den frippan.

2) Dålig fotboll blir jäkligt mycket bättre om man tittar på den genom ett glas champagne.