tisdag 23 december 2008

Tjyv och rackartyg

Vi har fått choklad till jobbet, inget konstigt med det. Det konstiga är att den är borta! I går eftermiddag fanns det en kartong med lite finare choklad. Några bitar var ätna, men långt ifrån alla. Jag var kvar så pass sent att jag vet att den inte var slut. Idag när vi kom, fanns den inte. Jag vet också att hon som delat ut presenten inte tagit tillbaka den. Någon på jobbet har snott chokladen. Inte för att det var den enda vi hade, men hur jäkla cheap får man bli??? Påminner mig om när vi jobbade tillsammans Ellen och jag och hon köpt 6 kilo ost till kylen som var borta dagen därpå. Är det okej??? Don't think so. Tjyvar! Vad är det för fel på folk?

No more skumpa???

Fattar ingenting. Pappan korkade igen skumpan och stoppade i kylen. Vaddå? OK vi har delat en flarra Bordeaux men vad hindrar det? Har jag firat färdigt? Är Ferris ens här? Näh! Alltså, inget firat med Ferris än. Bring it on, gubbe - I want some more.

Grillat är godast

För er som undrar...att köra skinkan på grillen blev obeskrivligt bra! I våras när vi renoverade köket hade vi ingen spis och körde allt på grillen, köttfärs, wok - you name it! Men nu har vi överträffat oss själva. Julskinkan på grillen blev skitbra. Dock så kör jag griljeringen i ugnen as we speak.

Jag hjärta Hilfiger

Så länge man har jobbet kvar så är lågkonjunktur fräsigt. Billigt i affärerna. Handlade lite awesome rag idag på just Awesome rags. Insåg att Pepe Jeans var out of the question - tant är för biffig kring axelpartiet. Medium satt så att tant inte kunde röra armarna. Men Hilfiger är tydligen min melodi det. Tre plagg blev det och samtliga var Hilfiger Denim. Lurvly. Kunde köpt fem till. Men man kanske skall ta sitt ansvar för hushållseknonomin också. Damn hushållsekonomin. Och så tänker jag att det måste finnas lite extra stash till min tiara till kickoffen.

Härliga tider

Jäkligt fräsigt. Dricker just nu en Launois '96:a - härligt mogen med skön rundning. Som smör i munnen. Vilket i och för sig är äckligt. Men skumpa-smör är inte äckligt, det är fräsigt. Man måste ju dricka in ledigheten på ett värdigt sätt. Klockan är 17.30 och mamman är lullig. Julskinkan ligger på grillen (japp, vi testar den prylen i år) och Jan Malmsjö ylar i vardagsrummet om jul i gamla stan. Allt är härligt. Förutom det som utspelar sig på golvet just nu: Pappan och barnet skall läsa bok. Barnet har ingen blöja och börjar pilla på "ploppen". Har du en snopp säger pappan. Då säger barnet; "ja pippa". Eeehhh, säger pappa - inte kan väl barnet veta att det är det man har ploppen till. Som tur var kan mamman komma till undsättning och förklara att pippa inte är det man tror utan så klart snippa. Vilket är tjejformen av snopp i dagissammanhang. Men ack, barnet är ju pojke så ingen snippa så långt ögat når. På köksgolvet i alla fall.
Agathon är ute och motionerar och har klättrat ned i barnets leksakskorg. Fräsigt, nu extra bajsiga leksaker.
AAAAAHHH, ritch lät det i hörnet och plötsligt tuggar Agathon på något. Hon har slitit loss en flik ur barnets båt-bok. Ha ha ha! Viscious rat! Okej, och nu börjar barnet också tugga på boken. Ja, de är i en härlig symbios de där två. Inte undra på att mamman måste in i dimman. Det är en hälsofråga.

Fågelskalle

Har ju tidigare berättat om vilket ypperligt tillhåll Centralstationen är för att ägna sig åt fågelskådning. Idag är denna rekommendation uppgraderad ett snäpp från ypperlig till ultimat. På väg till jobbet snubblade jag på en snubbe med en kakadua på huvudet. Otroligt eminent. En bur i ena handen, en latte i andra och kakaduan på skallen. Ingen tvekan om vem som bestämde där. Knäppgökigheten tätnar.