onsdag 17 december 2008

**dubbelsuck**

Barnets morfar är ute i kylan. Han skulle hämtat idag. Men ångrade sig då han inte vill bli sjuk inför jul. Barnet är inte sjukt, men för att vara ärlig så sade jag att det är en gnutta snorigt (vilket det var i morse, nu - helt borta). Det var ju liksom i min kalkyl för antal glas i går kväll att jag skulle slippa den biten idag. Men icke så alltså. Barnet är ju en mästare på att räkna ut sådana subtiliteter som att "mamma är inte på humör idag" så han satte sig på tvären från ruta ett. Fick binda fast ett knippe armar, ben, galltjut med mera i vagnen och gå med den tutan hela vägen hem. Väl hemma fortsatte vi i gott och väl en halvtimme. Men hey, är man drottningen av gallskrik så är lillprinsen inte så stor utmaning som han tror. Men morfar skall ändå ha skit.
Men jag sitter med trumf på hand, då han ändå skall hit på lördag så vi hinner smittas till jul ändå om någon bacill skulle finnas i våra omlopp... Fnas.

Matcha?

Min gröna klänning från Ted har kommit. Kanske synd, för den kommer inte att matcha J i det röda fodralet. Jag borde kanske ha något mer i den linjen. Stringbikini i paljettkaskad... Å andra sidan har jag också lovat matcha en annan kollega som skall ha mantel, krona och spira. Säkert ett äpple med. Kommer att bli ett körigt evenemang.
För att konstatera om klänningen var en keeper så drog jag på mig den på jobbet ovanpå alla kläder. Satt ganska bra då. Så det kanske blir så slutresultatet får bli - alltså med full mundering under (polotröja, kjol, stövlar och rubbet) - även om det knappast matchar någon av ovanstående. Kan dock konstatera att jag kommer att behöva någon hoprullad tubsocka per kupa så att säga. Tänker dock försöka med cykelpump först.

Semla Bagarröv Spa

Uppdaterat Chinchilla-spa. Nu med motionsprofil... Chinchillan Agathon blir fortsatt ordentligt ompysslad. Buren är förärad en liten kartong att gnaga loss på i natt när jag försöker sova. Lite välförtjänt mental träning. Utöver den intellektuella utmaningen i de båda tidningarna i buren. Idag är det gårdagens A-del i DN samt Dagens Industri. Kosten är idag utdrygad med russin (morgon) och morot (efter motion). Motionen har idag utgjorts av hinderbana runt köket.


Största klarade hinder: Bobby car. Antal bajskorvar i min hand: sisådär 10... "Du har..tio..nya bajskorvar i handen." Tror att barnet har ätit en. Hurra! Inte lika mycket hälso-spa för hans del.
Känns fint att jag gör mig till med litet ätbart hus i buren i alla fall. Som bilder i morgon kommer att utvisa så befinner sig min spa-gäst under tidningarna på golvet hellre än runt omkring i sin luxuösa våning.

Anna! Kanariefågeln!

Det var ingen kanariefågel. Den var stor som Agathon typ. Kanske hade den ätit upp en kanariefågeln och därmed är, per definition, en kanariefågel?! Nu går jag ner och dricker middag. Skituppkopplingen på hotellet suger fortfarande!

V-berg!

Ser att du försöker låna den röda vodka-blåsan till din företagsfest. Det går bra MEN du måste skriva under och lämna in dom fem (av sex) papprena. Den fucciarosa ska till administrationen, den tomteröda till dynamiska duon (läs: mig och Anna), den gula och brandgula (inte att förväxlas med den orangea) ska till skattemyndigheten, den orangea ska till hälsovårdsmyndigheterna (du ska sen ha dem i retur) och den lila behåller du och kopierar upp i tretton ex. Vi har en handläggningstid på 16 veckor (ojämna veckor då så egentligen 32). Hjärtligt välkommen till dynamiska duons byråkratiska kläduthyrning!

p.s. Jag tror du kommer klä bra i den.

...

man får inte glömma bort att äta heller. Melonen är faboulös. Jag äter typ min vikt i melon varje dag.


Vi har ju två barn i familjen. Först har vi barn nr1. Yrväder och enveten. En orkan skulle inte kunna stoppa honom. Han är en kopia av mig med andra ord. Sen har vi barn nr 2. Han är som en bris. Han pysslar, plockar med bilar och tar siesta lite nu och då, här nere. Idag la han sig på solstolen och låg så här i sisådär 1.5 timme. Bra där barn nr 2.

Onsdag eftermiddag i Bahia Feliz
Jag gör ju inte så mycket. Eller ingen gör mycket. Jag försöker mest fylla på vätska i rätt mängd. Brilliant, fru Alm. Brilliant och högklassigt.

Jävla skitkorv!

Försöker ösa in inlägg men den här spanska manana-uppkopplingen suger. SUGER. Hör ni det, spansk-helvetes-jäkla-skit-telefonbolag-who-ever-You-are.

Segt.


Igår hade vi julfest på jobbet. Då fick jag mig lite nya overaller. En fin vit som var kring skumpan vi fick i julklapp (och som jag drack upp igår) och en fin röd som hör till Absoluten (som jag för övrigt skrev om häromdagen. Flådigt. Nu börjar det likna något i mitt overallförråd. Har även en rosa kylpåse från Lanson.
Idag är jag lite trött. Och en smula seg i kolan. Men det var det värt. Blandade sjyssta drinkar med juleskumsnissar i igår. Jäkligt nöjd. De avsöndrar en slemmig hinna i glaset och allt ser äckligt ut. Som om någon småspytt i glaset eller så. Vi gjorde också en sväng juleskumsnisse-shots i diskmaskinen. De smälte inte helt. Blev en klarröd dricka med små tomtelik som flöt omkring. Smakade bara sprit. En härlig revisit till 90-talet.
Fick en gt i decolletaget också. Inte jag som spillde. Allmän förvirring kring hur den skulle avlägsnas. Och själv hade jag glömt det tills någon vänlig själ påminde mig i förmiddags.
Som vanligt avslutades kvällen med allsång. Jag vrålade som vanligt värst och får sitta med slokande hundöron idag. Men jag bjuder så gärna!

Idag blev det inte helt oväntat Pizza Hut buffé till lunch.