fredag 30 december 2011

Le Meny




Till detta skall man naturligtvis dricka.
Räkor och hummer tarvar skumpa. Kött och ost tarvar rödtjut och efterrätten hade tarvat något sött om någon av oss trodde på det. Nu lär det bli skumpa istället.
Just denna afton kommer vi att avnjuta skönheter som:
- Bollinger Grand Année 1996 Magnum
- Launois Special Club 1999 också den magnum
- Diebolt Vallois Fleur de Passion 1999 (verkar som om vissa kommer att partaja som om det är 1999) också Magnum
- André Clouet helt vanlig jäkla inget särskilt karaokevin åt tanterna

Typ så. Med reservation för eventuella ändringar.

Som slutord vill jag bara säga att man om man vill dricka gott måste tänka framåt. Köpa nu det man vill dricka sen. Never forget that.

Puzzle-can you solve it?








I kategorin:Jag hatar HarryPotterbesvärjelseravsmåbarnochderasviftandelekamenfastjagsagtnejnejnejnejtillattviftajustdärvidhyllantusengånger-hörsjag?

- I min lilla värld av blommor//Ellen Lars Norén Alm

Ett skepp kommer lastat!

Med paket från Amerikatt.






Som vanligt lite blandad kompott.
Till exempel varsin dylik ensemble i fleece till kidsen:



Jag gillar inte men bebisen är
störtnöjd.

Några fina grejer till granen.






Och en plånbok. Den är söt, men jag överger nog inte min LV för den.



Armband:



Ja, och lite annat krafs! Tant nöjd och glad!

Potatis- och grönsakskaka

Det var en typisk grej som såg väldigt god ut, och som säkert är det också men som var lite meckigt att få till. Man bör kolla upp momenten i receptet innan man bestämmer sig kan jag konstatera. Men nu är den klar!!



Fram med gamla Bettan för att skära potatis.







En del grejer på gång samtidigt.







Blir en del disk efter en sådan rätt!

Tant Annas stiltontartelette

Före efterrätten måste man njuta lite ost. Allt som oftast utgörs detta av ett par stänger Gruyère och lite reducerad balsamvinäger men till nyår bakar jag tarteletter på överbliven stilton.. Kanske moffar lite balsamico på ändå till slut.
Formarna gräddas idag och smeten skall få stå ett dygn för att riktigt götta till sig.




Granité på g

I morgon skall vi servera en granité som litet mellanspel och gomrensare. Den är under tillverkning här...




Nu ska vi se...hmm...

Jag har precis börjat på en kampanj med en utmanande enhet. Som produktionsledare på reklambyrå så gör man mycket konstigt (ni anar inte). När man har enorma utmaningar kan man kontakta en "faktor". En faktor är en trycksaksproducent som hjälper till att hitta lösningar på knepiga och stökiga enheter.
Nu har jag lagt ut en del av min produktion för hjälp - hos en faktor. Och jag känner att det bara kan bli win-win för mig.

- I min lilla värld av blommor//Ellen

Do IT with style...

Bra Louis Vuitton. För en god sak.


- I min lilla värld av blommor//Ellen

Déjà vu - Hjälp. HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!


Idag igen. Det känns som om jag varit här förut. Vad var det nu jag gjorde här igen? Och i så fall varför? Och återigen - vad förväntas jag göra? Hur ofta och hur mycket? Och lite sånt...

- I min lilla värld av blommor/Ellen