onsdag 1 juli 2009

Nu är det sommarmiddag med jobbet.

Jag är trött så jag vill börja grina. Måste shapea upp mig. Å det grövsta. Nu. NU SÅ.

Oh yes.


Number one. Fräsigt!

Humlan


Lunch i Humlegården med tre kollegor och en hund.

Tjocksmock.

Imorse:
Barn 2: Har du bebis i benen? Där (pekar på låren).
Jag: Näe. Det är mina lår.
Barn 2: Vem är låren? Är du tjock?
Jag: Låren är den här biten av låren. Och jag är normal.
Barn 2: Normal...normal...vem är biten? Har du tjock mage? 

Ska jag bara lägga ner?

Klänning? Kjol? Topp?

1) Nej det är inte klädsamt
2) Det är nog inte en klänning utan snarare än tunika, eller?
3) Hållningen måste jobbas på.
4) Nej. Nej. Bara nej.

Hjärtdoktor.

Imorse var jag hos doktorn med mitt hjärta som slår oregelbundet. På remiss var jag där. Stresshjärta är resultatet. Det gör så att hjärtat slår lite hårdare och är lite oregelbundet och ja, är stressat. Så nu  måste jag ta det lugnt. Hur gör man då? Jag vet, på riktigt inte. Jag vet inte hur man tar det lugnt. Hur sjukt är det? 
Det är säkert, som doktorn sa, delar av min personlighet att fara fram i världens fart men jag måste väl förstå hur man tar det lungt? JAG VET INTEEEEE. Hjälp. HJÄÄÄLP.

Återbesök i början av september blev det i alla fall.

Holiday!


Igår var det utflykt till Sandhamn som gällde. Sol och bad och massor av gott i picknickväskan. Inte dumt alls. Två glada barn på båten ut, som inte kunde komma överens om vem som ägde vilken båt. Mammorna var dock ense om att det inte var någon i deras familjer i alla fall, så själva bråket kändes något onödigt. Men det var inget som inte en glass kunde lösa.
På stranden hängde vi i sisådär fyra timmar och blev lagom badade, lagom solade och härligt trötta. Bara för att så var vi ju tvungna att köpa glass innan vi gick på båten igen också. Så klart. Kan verkligen rekommendera utflykten en solig dag.
Men idag då? Vad hände med solen? Får fundera lite på vad som skall stå på dagens schema. Något semesterglammigt blir det i alla fall.
Helt sjukt störd över den "nya" termen 'hemester' i alla fall. Alltså, semester har väl aldrig haft som definition att man måste vara bortrest? Det betyder ju bara att man är borta från jobbet. Fattar inte varför man måste säga hemester då. Löjligt. Tänker inte tycka synd om hemestrare. Jag är hemma i sommar för att jag valt det och jag kommer inte att ha hemester utan semester. Precis som vanligt. Larvpellar!
Ut och dansa soldans.

Surt sa räven...

Detta utspelade sig på 446:ans buss som var vid slussen ca 0745 imorse.
Kvinnlig busschaufför: Då har vi äntligen kommit fram till Slussen. Jättevälkomna. Supervälkomna (ironiskt). 
(Sen fortsätter hon i en ironisk/retad ton)
Jag vet att ni alla är skitförbannade på att bussarna nu går med 15 minuters trafik istället för 3 minuters. Och tro mig, jag är skittrött på att höra allt gnäll över att man får stå och det är varmt och så vidare. MEN (nu går rösten upp tre tonarter och blir arg/desperat) DET ÄR INTE MITT FEL. Det är SL:s vd som har bestämt det här. Den fantastiske vd:n. Jättebra vd, va? Jag? Jag kör bara bussen som är skitvarm. Välkomna. Ha en kul dag i regnet. Efter regn kommer solsken.

Tror ni att hon hade fått nog?