tisdag 12 maj 2009

Rapport från kollo

Sitter på kursen och äter mandlar. Eller själva kursverksamheten är ju över för idag och jag har precis återkommit till rummet.
Egentligen kan man gå och äta nattmacka nu men jag kände att lite snacks på rummet funkar lika bra efter en dag full av mat. Särskilt som jag ändå inte får dricka ölen som hör till.
Idag har vi fått utvärdera hyresgäster. Vår grupp kunde inte komma överens för vi hade så diametralt skilda värderingar. Det enda vi kunde komma överens om var att de som var uttalat kriminella inte skulle få bo hos oss. Något mer blev det inte. Eller, den alkoholiserade direktören och missionären fick första tjing, men de var så harmlösa jämfört med de andra alternativen.
I den grupp som endast innehöll kvinnor fick den otrogna försäljaren första tjing. Kursledaren undrade om det var för att han var en "ladies man". Förmodligen. Han var väl bara ett offer för omständigheterna...
Med andra ord, en ganska händelselös dag... Men det är väl mest psykologiska processer som skall vara igång så jag skall inte vänta på action. Puh, går mot min natur.

SVT vs Statoil.


Ny logga. Fy fasiken vilket fiasko. Ser ut som bakgrunden på SVT. Undrar om SVT är nöjda med det.

David LaChapelle

Här har vi en fotograf som jag gillar supermycket. Han gör jäkligt mycket äckliga saker på ett ballt sätt. Skräck-blandad förtjusning därmed. Sök på honom på nätet och förundras. 

Glöm inte ljudet!

Klicka här!

Hetsätning av wrap.

Planet food. Världens godaste wraps. Ligger i Östermalmshallen i Stockholm. Gå dit om ni vill bli mätta. Jag har precis vräkt i mig en hel sån. Jag brukar sällan orka mer än en halv. Det gjorde jag idag. Eftersom jag hetsåt.
Nu vill jag kräkas. 

Örtaträdgård?

Örta-fritt!

En av våra läsare, skåning (såklart. Bara en skåning skulle säga något sånt) och man, sa en gång till mig: Men Ellen. Har du ingen örtaträdgård? Bor man i hus så måste man ha en örtaträdgård. Alltså allvarligt? Örtaträdgård? Förklara dig, mr A. 

I min trädgård finns fan inga örter. Bara en jäkla massa gräs, sniglar och ogräs.

Marie-Louise vs. hund


Bild lånad från mopsenhugo.blogspot.com

Imorse var jag inne och läste på Mopsen Hugos blog. Under det senaste inlägget hittade jag en underbar kommentar. Kolla hur lik Marie-Louise från Rent hus och hunden till vänster är. Helt jäkla superfräsigt och optimalt. I love Marie-Louise. 

p.s. Kolla in söta Hugo. Han vill typ in i påsen fast han har blivit tillsagd att inte röra sig. Gos.

Rullstolsekvation?

Märklig syn på Slussen imorse. Ett gäng ungdomar. Alla till synes helt friska och promenad-förda. Efter går någon, som jag uppfattar typ som en lägerledare av något slag. Även han promenad-förd. Han har en rullstol. I den har han sin packning. 
Då undrar jag i min stillhet hur det hänger ihop?
1) Har han tappat människan i rullstolen?
2) Har han rullstolen som andra har typ barnvagn, fast inget barn?
3) Kommer han från Finland och där har man inte tillgång till rullator i samma utsträckning som i Sverige?

Hinderbana.


Familjen Alm ska ju sälja hus. Jo då. Mitt i värsta lågkonjan ska huset säljas. Perfekt. Har vi tur så får vi något för det. Annars får vi kanske inget. Vilket är mindre tur då kan man säga.

Nåväl. Detta innebär att allt vi skulle ha gjort, för länge sedan, görs nu. Såsom att spika i en list här, fixa terassen där och lägga gräsmatta. 
Gräsmatteläggningen gjordes igår. Det blev så himla fint men sen går det ju över styr. När Mr Alm ställer klockan på ringning för att släpa runt på vattenspridaren på förbestämda tider under natten. Imorse fick jag ömsom galoppera och ömsom skutta över uppfarten för att inte bli duschad...men det blev miss i kalkylen. Klockan var ju ändå bara 0630 och huvudet hade inte startat upp sig. Min missberäkning gjorde mig blöt. Om jag säger så.