tisdag 24 mars 2009

Mötesdag.

Idag har jag suttit i möten hela jäkla dagen. Men fortfarande har jag lika mycket jobb kvar.  Hur blev det då? Jo, det ska jag tala om. Det blev så att jag får sitta kvar och jobba. En enkel ekvation.

Herrejösses

Vi har haft vår lönehantering utlagd till en konsult tidigare men nu hämtat hem den inhouse. Så nu blir det lite ordning och reda. Jag bryr mig oftast inte om att kolla så noga så plötsligt visade det sig att jag hade närmare 40 sparade semesterdagar och man får ha max 25. Det blev ett gäng som betalades ut på ett bräde på den lön som kommer i morgon. Synd att behöva skatta bort tid, men känns ändå okej med 29 dagar kvar i år, 25 sparade dagar och nu massor av extra pengar att lajja med. Synd bara att man är på väg att bli fet som ett troll nu då så shopping känns bläigt.

Vissa likheter...

Tänker lite på mitt förra inlägg och inser att busschauffören kanske var lite släkt med min makes farfar.
Hans farfar och farmor var ute och åkte med barnbarnen i bilen. De skulle till något ställe på landet de inte varit förut. Farfar körde och farmor satt bredvid med kartan. Sisådär en 500 meter från en korsning säger farmor att nu är det dags att svänga vänster. Men farfar (körandes i sisådär 60 km/h) bara skriker: "För sent!" och kör förbi. Alla med körkort vet att i den farten är 500 meter gott om tid att förbereda en sväng. Men inte för farfar. De får ödsla en kvart extra på att åka och vända istället.
Efter det fick inte barnbarnen åka bil med farfar något mer...

Fy skäms Anna!

Igår fick jag en utskällning av en busschaufför. Känner mig ung. Utskällningar av busschaufförer får man bara om man är kicker, alkis eller i största allmänhet går på högstadiet. Alkis är jag inte då jag varit vit sedan början av januari. Kicker har jag aldrig varit, även om jag växte upp under Kungen av Kungsans glansdagar. Så då går jag väl på högstadiet då?
Och som jag förstår av dagens Metro så tror 1/3 av mig då att 23-17=0. Skrämmande!
Nå i alla fall, nu var det inte någon större förseelse jag gjorde mig skyldig till men dock förtjänade jag en avhyvling. Jag skulle kliva av bussen och pling-knappen där jag satt funkade inte. Så jag trasslade mig ur sätet och fram till dörren för att plinga där. Väl där var jag väl kanske inte mer än ett femtiotal meter från hållplatsen. Det tyckte han var för sent. Jag kan hålla med men tycker eventuellt inte att det var mitt fel. Kanske att SL skulle hålla oss med bussar som var hela så slapp han få det problemet.
När jag gick i högstadiet så var snörplingan vanligast. En gång råkade jag dra så hårt i den att jag slet ned hela snöret. Då fick jag ingen utskällning. Han kanske sparade den till igår?

Bild på baksidan av jeansen.

Lite fluff får man iaf för 3895 kr.

Drykorn.


Idag har jag ett par Drykorn-jeans på mig som jag köpte år 2000. Nio år sen. Då kostade dom nästan 4000 spänn. Inte okej. Dom är lite tightare i midjan (känns när man öst i sig dricka hela förmiddagen kan jag säga) men funkar ännu. I love. Klicka här och se vad dom har för snygga grejer till sommaren. Dyrt. Snyggt.

Snart är det lördag...

Firar tisdagen med Turkisk Peppar. Vad annat kan jag göra?