tisdag 13 januari 2009

Uppraggad

Idag stod jag och väntade på Jenny för vi skulle äta lunch ihop med Lotta och Sofia (gamla underbara kollegor). Då kommer det fram en farbror (runt 30-35 år...) som säger: Du har ju vantar på dig så jag ser inte riktigt om du är gift men vill du gå ut och ta ett glas vin?

Jag: Eh...jag är gift och jag ska äta lunch (puckat svar eftersom han förmodligen inte hade menat nu, bums på en gång)
Hans replik tillbaks vart: Jag menade inte nu utan en kväll men om du är gift så... (alltså hade jag rätt)

Och så gick han. 
Se där ja. Friare på blanka förmiddagen. Utanför Sturegallerian. Häng där alla singlar.

Rea i Sturegallerian

...på nakna, knubbiga, hornspelande barn. Undrar om jag ska ha mig ett par?

Missat samtal...

Jag hade precis ett missat samtal på min mobil. Slog upp numret som var till: Professionell tennistränare i Kista? Eh? Någon tycker att jag behöver träna antar jag eller vad?

Ett alternativ är ju att barn 1 vill spela och vi har sökt någon i Nacka för ett halvår sedan...men varför skulle han/hon ringa nu och varför från Kista? Märkligt. Återkommer med utredning.

P.S. Ruchir - du får hamna på fräsig-listan!

Because your worth it!

Flygande matta.


Jag har ju, i någon vecka, hållt på att harva om att jag vill ha en indisk Dhurrie-matta. Jag har pratat med fräsiga butiker i New York, en mattvävarfrasse i Aspen och en människa i England.

Men nu. Nu har Ruchir kommit till mig som en räddare och hjälte. Ruchir har ett mattföretag i Indien och gör ekologiska mattor på beställning. Han är fantastisk. Kostar halva priset mot dom i USA och han prutar ner sig själv fastän jag aldrig sagt något. Han är underbar, driven och pratar exakt som Apu i Simpsons (bara en sån sak). Nu ska vi bara få hit dem på något billigt vis. Ruchir har såklart idéer på hur man kan hantera det också men det måste gå att få dem till Sverige på något billigare vis. Någon som har något förslag?


Bortkastat koncept

Sitter vid Centralen alltså där jag jobbar. Då handlar jag ibland lunch inne på Cityterminalen. Såg häromdagen att ett nytt ställe hade öppnat. Tasty något hette det. Food eller så. Därinne fanns allsköns smarriga grejer. Libanesiskt eller något annat mellanöstern-aktigt. Massor av olika sorters nötter och baklava, eller balaklava, vilket av det nu som inte är en mössa för ansiktet utan snarare ett bakverk. Och så hade de vanligt lösgodis också men det är ju inte fel. På en skylt utanför stod att de hade sallader och smörgåsar och det tänkte jag borde vara perfekt. Som komplement till de vanliga tråkiga kyckling- och räksalladerna så kunde det här kanske finnas något med lite kryddig couscous och annat smaskens. Kom fram till disken och där låg de. Helt vanliga, supertråkiga, ingenting särskilt salla med feta, sallad med kyckling. Typ köpt på Konsum. Fast nu är jag orättvis - på Konsum har de faktiskt med kryddig bulgur.
Snacka om att inte ta potentialen av sitt eget koncept!

Margot Wallström

Sedan jag klippte och blekte håret i förra veckan frågar folk mig vem jag är lik. Inte fan vet jag tycker jag. Det är ju upp till dem som tycker att jag är lik någon att komma på det. Men i morse när jag gick förbi Centralen och råkade få syn på mig själv i ett fönster, då såg jag. Det är Margot. Det är fan inte okej. Inte minsta fräsigt. Lite Danny, lite Margot - mycket äckligt. Men jag är, trots allt, nöjd med min frisyr.

Besudlad

Jaha och vad f*n. "Hej jag är en klementin och jaha, nu är det januari, då ska jag minsann innehålla två miljoner kärnor."

WHATS THE POINT. Breedingtime for citrus or what?

Sakta jag går genom stan...


Järnet
Öl, några öl och ytterligare mer öl

Den gyldene freden
Vinchock

Bistro Ruby
Rosé på glas. Flera glas
Grill Ruby
Flertalet gånger med champagne, öl, vin

Le Rouge
Vin, fluffiga coctails

Fem små hus
Äckligt rödvin och mer vitt vin

Hette något annat förrut men där har jag druckit öl.
__________________________________________

Varje morgon går jag genom Gamla stan. Österlånggatan fram. Sen kommer jag på en genialisk idé. Att skriva ner dom ställen jag druckit något på, i mordern tid. I slutet av gatan, vid Slottet, inser jag att det inte bara luktar bajs överallt utan att jag samlat på mig en gedigen samling vin-champgagne och coctailställs-kvällar genom åren. Mer eller mindre diffusa kvällar ska tilläggas.

God fräsig morgon, kära läsare! Let the day begin!