måndag 6 juli 2009

4 dagar till semester...

Hur ska jag orka härda ut?

Fyra latmaskar och resterande hurtbullar.

Bra där. Ni fyra... vi syns i vassen :)
Ny enkät.

Finn fem fel.


Jag vet inte vad som är äckligast på den här. Jag har kommit på fem saker som jag blir upprörd över iaf:

1) Johan Rabeús (spelar skumma roller ofta - burr)
2) Han är sminkad som typ Jokern/clown. Jag hatar båda.
3) Han pekar på mig som att han vet vart jag bor och kommer och hälsar på om jag inte går och ser hans pjäs.
4) Girige. Den girige. Hatar giriga människor
5) Har svårt för Moliére. Har inte så jättemycket erfarenhet av det men i tonåren såg jag något av honom med min mormor och jag säger bara:KRÄKAS.

Vad tycker ni?

Socialkontoret Mosebacke?

Jag går till jobbet några gånger varje vecka. Senaste två veckorna har det gått en tandlös man som ser ut som han är hundra men är förmodligen runt 40. Han frågar varje morgon om jag vet vart socialkontoret är. Jag vet inte om han någonsin hittar dit eller om han glömmer bort varje dag. Imorse var jag påläst. Oh yes, jag är en produktionsledare och det jag inte vet tar jag reda på.

Imorse händ detta:

Uteliggare: Eh, du tjejen
Jag: Eh, ja
Uteliggare: Vet du var socialkontoret är?
Jag: Ja, det ligger vid Göta Ark på Medborgarplatsen 25
Uteliggare: Ska du dit också (förmodligen förvånad över att jag vet vart det är)? Har vi setts förrut?
Jag: Näe, jag har kollat upp det till dig men du, dom öppnar inte förrän 8 och glöm inte att dom har lunchstängt.
Uteliggare: MEN WOOOW. Du är som ett vandrande socialkontor. Har vi setts förrut?
Jag: Yes, såklart. Fast jag kan inte hjälpa dig mer så jag är ett begränsat socialkontor
Uteliggare: Vi syns imorgon då?
Jag: Hej då
Uteliggare: Har vi setts förrut?

Såklart.

Man är ALLTID lurad som tjej...

Helgen i matchockens tecken.

I helgen var vi bjudna på födelsedagsmiddag hos våra vänner i Täby. Grillchock. Jag har aldrig sett så mycket mat för fyra personer.
Peder (grillchefen den kvällen) och Ulrika (födelsedagsbarnet) bjöd på allt dom hade i sitt nygjorda grönsaksland.

Fluffigt

Matchock. Hejdå bikini-hej vassen!

Grillfest för fyra personer. Eller var det för fyra hundra?

Som avslutades med tårta. Jag var mätt på söndagen när jag vaknade.

Och hur går det på tomten då?

Det är en salig röra av sprängsten, sprängmattor och kolijox.

Man ser lite vatten här och där från tomten.


...och här ska det tydligen ligga ett hus snart...

Dont we just love Sweden...

Lördag kl. 1645. Jävla skitväder.

Ödets ironi, typ

Har passerat pappan i vikt med ett par kilo nu. Fräsigt. Inte någon vidare bedrift i och för sig om man betänker att han är värsta flugviktaren. Och ändå har han förhöjt kolesterol. Det har inte jag. Så Fläskberta kan fortsätta äta onyttigt medan spinko får hålla sig borta från livets smaskigheter. Ha ha ha, så det kan gå!

Helgrapport

Var på bröllop i helgen i Lysekil. Eller bröllopsfest egentligen bara då de gifte sig den 7 februari. Barnet var hos farmor och farfar. Vi åkte till Trollhättan först och bodde en natt på Albert. Åt massor med god mat och jag syndade och drack ett halvt glas champagne. Kunde inte göra mycket annat med det vädret och den härliga terrassen vi satt på.


utsikt från terrassen


själva terrassen och huset i profilAllt var tipptopp förutom bristen på AC i rummet (vilket jag kan förstå inte finns då det ju normalt är typ max 20 grader i det här jävla landet). Men vi var tvungna att sova med öppen balkongdörr och då fick vi typ ett disco i sängen. Världens hallabaloo var det. Men, men. Det var bra ändå.

balkongen och utsikt från rummet

Kom fram till Lysekil vid lunch ungefär. Letade upp brorsan och hans fru och åt varsin sallad på en terass med havsutsikt. Gick sedan och lade oss och badade på klipporna i stan. Härligt.Festen var på Oscars med en triljon tal under middagen. Middagen var trevlig men man hann inte mer än komma in på något intressant att tala om så avbröts man av tal. Som sedan brudens far skulle kommentera. Varenda ett. Var ganska festligt.
Jag hade ont i ryggen, benen och fötterna så vid tolvrycket drog vi till hotellet och försökte sova. Samma visa där. Måste ha fönstret öppet och fick en korvmojskö i sovrummet. Folk var härligt fulla och skräniga ända till kl 05 ungefär när måsarna tog vid. Inte många timmars sömn...
Insåg då hur mycket bristen på sömn spelar in på bakisfaktorn. Jag kände mig helt bakis trots att jag inte druckit en droppe. Yr, trött och alldeles mosig. Fräsigt. Helt bortkastat att vara nykter då om du frågar mig.

Hemskt

Fick ett mail i fredags. Ja, eller jag fick väl flera men det är ett jag tänker särskilt på. Från mina bekanta i USA. Dottern i familjen är 32, sambo och väntar barn. Hon hade jobbat sent ,både hon och sambon jobbar på restaurant. Helt galet det förresten. Hon har värsta bästa examina från universitetet och är hur smart som helst. Träffade en gubbe på restauranten som hon snackade med en stund och han såg ju direkt vilket potential hon har så han skräddarsydde ett jobb åt henne på ABB där han jobbar som hade varit hur perfekt och kul som helst för henne men hon tackade nej. Hellre jobba kvällar i en bar. Bra dricks ja, men vad fan? Get for real!
Nå i alla fall, det var inte det mailet handlade om. Hon hade jobbat sent som sagt och gick och lade sig och vilade en stund på eftermiddagen dagen efter. Samtidigt låg sambon på soffan och perkulerade då han skulle jobba natt fåföljande kväll. När hon vaknade var han inte längre på soffan, så hon ropade efter honom. Inget svar. Hon hittade honom på badrumsgolvet, död. Stendöd. Fatta vad hemskt. Du går och lägger dig och vilar och allt är som vanligt och så när du vaknar någon timme senare så är mannen i ditt liv tillika fadern till ditt ofödda barn död. Obduktionen visade på brustet blodkärl i hjärnan och det bör ha gått superfort, men det är ju knappast någon tröst i det läget. Hon mår inte så bra nu kan man konstatera. Men bebisen mår visst bra i alla fall. Alltid något. Som mamma kan man ju på något sätt förstå hur jobbig hela situationen är, men det går nog inte att sätta sig in i helt och hållet hur jävla jävligt det känns. Fy fan. Ofräsigt.