måndag 26 januari 2009

Spektakel!


Bonde söker fru = trams
Bonde söker fru, bröllopet = dubbelt trams

Hur mycket pengar kan man göra på skit. Tacka vet jag Jerry Springer eller Cheaters. Mohahaha

Nice.

Hit ska jag. I april. Jag åker med min pappa och hans fru. Dom är nog skitnöjda. Har inte haft ett hemmaboende barn på hundra år och nu när dom kan njuta av det stilla livet så: TADAAAAA är jag tillbaks. Det måste kännas fluffigt, pappa!

Allt som börjar på O som är o-bra.


Tänk dig alla problem du kan tänka dig. Alla o-ord. Dvs o-bra, o-möjliga, o-synkade, o-generösa, o-flexibla, o-glada, o-serviceminded, o-medgörliga osv... Dessa o-ord har samlats under ett tak; nämligen Schenker.

Inget kan någonsin göras, ingen vet om när något kommer, budas, körs eller kommer fram. Ingen kan säga vart frakten är eller om den ens blivit upp-plockad. Ingen kan heller lova något någonsin och dessutom så säger den ena en sak och den andra en sak och inget stämmer. NÅGONSIN. Det som däremot kan lovas är att man INTE kan garantera att det kommer fram i tid. För "det beror på hur mycket man har". Har man beställt en expressleverans så kan man alltså inte garantera att den ska vara framme i tid. 

Jag kommer inte säga mer. Ni hamnar på helvetes-listan. Fortare än man kan säga tröttmössa. Tack för att ni gjort min dag till ett H-E-L-V-E-T-E!

P.S. Imorgon har några av er på Schenker ett jäkligt upprört mail i era inboxar. 

Låt det bli tisdag, för guds skull.

Det har varit en hemsk måndag. Bara problem och elände. Jag känner mig lite sjuk och har jätteont i ryggen. Eländet hopar sig. Dessa står i kylen. Jag är rätt så frestad. Om det inte vore för att det var måndag och det möjligen bara kan gå åt skogen om jag hivar i mig dem - så hade jag gjort det. För länge sedan.
Låt det bli tisdag. Imorgon måste bli en bättre dag.

Cirkus Ellen

Glashalt!

Har ni märkt hur halt det har varit idag? Detta resulterade i alla fall i att jag gick på en smal stig ungefär där vi bor. Vid ett tillfälle gled jag typ en meter. Sen höll jag på att tappa balansen. Det gjorde jag inte. Jag fick tag i en farbror och gick samtidigt ner i någon slags split. Detta gjordes i samband med att jag sa oooohhhhhhhhh och för att parera detta fick farbrorn upp foten på en närliggande sten. Så där står vi i en pose, kan man säga. Jag har telefonen i ena handen och frågar om jag får ta kort. Det får jag inte. Men han skrattar för han inser hur jäkla sjukt det ser ut. 

Tack för hjälpen du ädla, namnlösa riddare!

För övrigt...det var andre farbrorn den här vintern som jag dragit med mig i mitt fall. Fräsigt.

Smolk i bägaren

Att ligga hemma en hel dag utan barn skulle kunna vara en behaglig upplevelse. Om man bortser från att man är sjuk och bedrövlig förstås. Men, det är måndag i ojämn vecka. Då är Kerstin här. Så jag har sällskap ända fram till två. Väldigt trevlig dam i och för sig. Men så grymt pratsjuk, om helt ointressanta saker. Mest om Janos, hennes sambo. Och alla krämpor som han har. Och hur synd det är om honom som jobbar på Konsum i Farsta. Oftast så är vi ju i lite olika ringhörnor uppfattningsmässigt, och så får man bara nicka och hålla med.

Toalett-porr


Japp. Toaletten på jobbet. Ser ni Rockytidningen? Den har haft bättre dagar. Dels för att den legat där i minst 3 månader och dels för att den står vid toaborsten. Det går typ influensa här på jobbet. Man undrar varför?!

Sniskan.

Fötter rakt fram, kjol inte rakt fram.

Min jeanskjol sitter på höfterna. Eller låt mig säga, ska sitta på höfterna. När man åkt buss med tonvis med kläder och suttit och stått om vart annat - då sitter kjolen i midjan. Och på sniskan. Flärdfullt va? Och fräsigt såklart.

Pedagogik på högsta nivå.

Just nu på barnkanalen: Meckning meddelst skoter. Killen har precis pillat fram bensintanken. Vad bra. Precis vad man vill att ens femåring skall lära sig. NOT.
Å andra sidan. Jag ligger hemma i sängen utan barn, så varför titta alls?

Skid-shopping

Fick långfärdsskidor av pappan i födelsedagspresent. Ja, han hade ju inte köpt dem än men jag skulle få så snart vi handlade sådana. Så jag såg till att vi gjorde det i lördags så att jag inte skulle bli snuvad på min present. Vi åkte till världens ände för att köpa dem Fliesbergs i Upplands-Bro. Helt sjukt att det kan bo folk där. Kändes som in the middle of nowhere. Nå i alla fall. Vi stegar in i butiken och får snart hjälp.
Jag: "Vi skall ha skidor."
Pappan: "Vad har ni för paket?"
Säljaren: "Bla bla bla, skidor, binningar, pläxor, bla bla bla, bra startpaket, bla bla bla mittemellan, bla bla bla"
Jag: "Perfekt"
Pappan: "Njae, mina måste funka för Vasaloppet"
Jag: "HA HA HA HA!!!!!"
Vi började med mina grejer, för det var ju enklast. Det blev mittemellan. Ett par bra skidor, men ej för proffs och skulle jag få för mig att åka tjejvasan eller så så går det bra. Provade två olika par pjäxor och valde de som kändes som att kliva i en dunsoffa. Allt som allt kan min utprovning inklusive utmätning av spann etc tagit kanske 20 minuter.
Sedan var det pappans tur. Han provade ungefär en miljard pjäxor. Hittade ett par han ville ha men de var så dyra, typ 3000 eller något. Inga andra satt bra. Så det provades och provades tills säljaren gav honom rabatt på de dyra (förmodligen för att vi skulle gå någon jäkla gång). Sedan var det skidorna. Typ ett par proffs, proffs, proffs skidor.
Säljaren: "Prylgalen förstår jag"
Pappan: "Nej, men jag är trött på att köpa billigt skit."
Jag (endast i mitt huvud): "När det inte gäller min skit tydligen"
Så mättes pappans spann ut också, men inte utan att det skulle snackas en jäkla massa. Och sedan kom jag på att vi behöver ju stavar också. Säljaren plockade fram ett par standard- Swix till mig och så provade pappan ut något top of the line till sig.
En timme och 45 minuter senare kliver vi ur affären 8.900 kronor fattigare. Då hade jag ändå fått 300 kr rabatt på pjäxorna och 200 kronor rabatt på stavarna. Vad pappan fick vet jag inte, men jag hoppas att det var mer. Mitt paket gick på 3.800 tror jag efter rabatten. Då vet ni ju vad pappans paket gick på.
Nåväl. Och, som det uppmärksamme redan konstaterat, vad händer nu då? Det finns ju ingen snö. Näe, precis. Nu står de där vackert i förrådet och samlar damm.
Men pappan skall tydligen börja träna inför Vasaloppen, ho ho ho!

Sjukstuga

Fick hosta i fredags. En sådan där härlig som börjar allra längst ned i lungorna. Ni vet som inte rör sig ur fläcken till dess att man hostar så man kräks. Mumma. Ignorerade det i lördags och var uppe med familjen. Lördag kväll blev det så till följd 39 graders feber. Igår låg jag på soffan hela dagen med feber. Vilket endast resulterat i att jag tydligen ligger i tacksamhetsskuld till pappan eftersom han behövt ta två eller tre extra spadtag med sonen. Jo, jag rände runt och jagade jag också som vanligt, men det var ju inte bara jag i helgen. Mer så. Idag är jag hemma utan feber. I princip. Men det behövs en dag till innan jag orkar jobba.

Pappa har fått vatten på sin kvarn...

I fredags sprang en komplett galen pojkvasker in på ett dagis i Belgien och högg hej vilt. Detta blodbad avslutades med att en fröken och två små barn fick sätta livet till och 10 barn och 2 fröknar blev skadade.

Efter ett par timmars jakt tog polisen fast gärningsmannen. Eller "gärningspojken" kanske man ska säga. Nu sitter han tyst som en mus, vägrar säga något och matvägrar. Han får dropp för att han ska kunna fortsätta leva.

Reflektionen blir då:
1) Varför upprätthåller ni hans liv? Förtjänar han det? Jag tycker faktiskt inte det. Enda anledningen till att han ska få fortsätta leva är att han ska få gå ett ännu värre öde till mötes.
2) Ja, pappa, nu fick du vatten på din kvarn. Pappa lever nämligen i tron om att alla, utan undantag, i Belgien är precis galna. 

...jag börjar bli benägen att hålla med.

Läs mer här