söndag 6 juni 2010

Förolämpad av doktorn

Var ju hos farbror doktorn i onsdags. Han såg för övrigt ut som en väldigt lurvig Jesper Blomqvist, men det hör väl inte riktigt hit. Har sedan dess behövt smälta min "åkomma" lite grann. Det var ju en leverfläck som skulle kollas.
Doktorn sa:
- Den ser helt klart godartad ut, även om den är lite oregelbunden. Kan till och med vara en mjällvårta.
Anna sa:
- En mjä...
Doktorn:
- Har du haft den hela livet?
Anna:
- Nej, kanske sedan 20-25-års åldern... men mjä...
Doktorn:
-Inget att vara orolig för.
Anna:
MJÄLLVÅRTA? MJÄÄÄÄLLVÅÅÅRTAAAAA?????
Doktorn:
Jag tar tillbaka. Det är ingen mjällvårta.

Vad fan är en mjällvårta? Har jag mjällat så dant på bröstet att det vuxit fast och blivit en brun, oregelbunden och skrovlig vårta som kliar? Mjällat från huvudet? Eller vaddå? Ha, ha, ha, jag tror att jag döööööööööör....

Nåväl, tur att doktorn tog tillbaka. Säkert för att det inte var en dylik och inte alls för att jag lät måttligt till kraftigt hysterisk över namnet... Till hösten ryker rackaren all världens väg i alla fall. Inga jäkla mjällvårtor här inte!

Nya böcker

Har handlat lite nya böcker. Var inne på Adlibris och hittade Charlaine Harris senaste Sookie-bok och blev väldigt nöjd med det. Utkom i maj så jag är inte helt efter. Vill bara säga att jag läste böckerna låååångt innan True Blood ens var påtänkt på TV... I väntan på nya böcker från henne så brukar jag läsa hennes gamla. I någon annan serie alltså. Har läst hennes Aurora Teagarden serie, som är extremt lillgammal, och tänkte nu ge mig in på Lily Bard så får vi se hur den är.
Har några författare som jag håller mig till. Satte nästa av Wendy Holden på bevakning. Kan rekommendera till exempel Pastures Nouveaux och Bad Heir Day. Även de andra hon gjort har sina poänger.
Senast läsa är Bitter Chocolate av Lesley Lokko, men den blev jag lite besviken på. Tycker hennes tidigare var bättre.

Pax!
För att bli köra-vatten-jobbare. Verkar inte helt jobbigt att köra hem till folk, lägga sig vid poolkanten och sola medan vatten fylls och få betalt!

- Posted from Ellens iPhone

Och här sitter vi!
Vi= jag, mina rosamålade tånaglar och min vita steppsalvia


Eller. Så här ser dom ut utan 200% solskens-chock:


Vi lyssnar på motorbåtar och vatten som fylls i poolen. Sakta men säkert närmar jag mig badsäsong. Dandy!


- Posted from Ellens iPhone