fredag 31 juli 2009

Vittsjö


Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Fy fasiken för Vittsjö. Det är något med det stället som gör mig deprimerad. Vet inte om det är det att pensionärshem per capita är typ 3 eller att det är typ 3 butiker i hela stan. Eller är det kanske den ångestfyllda restaurangen?!
Strax efter det ligger Emmaljunga. Än värre. 

Nu är jag iaf hemma i Nacka. Det, å andra sidan, är fräsigt. Byggkillarna flyttade fram husleveransen till nästa vecka (skulle komma v.28 förrut). På onsdag kommer det. Då ska jag ta lite kort och visa er. 

KRAM OCH GODNATT!

Riddare i skinande rustning?

Samma granne har för övrigt även fått rycka ut en gång när svärmor hade lyckats paja låset när hon hade hand om barnet. På något sätt lyckades flugviktaren till kvinna bryta av nyckeln till överlåset och kom sedan inte in. Så hon blev alldeles konfys och ringde på hos grannen. Han ringde låssmed som kom ganska snabbt. Bra karl och allt redde sig.
Bara det att... överlåset var inte låst så hon hade bara kunnat promenera in genom dörren genom att använda den andra nyckeln till det nedre låset... och om så inte varit fallet hade hon kunnat ta och gå in genom groventrén ety hon har den nyckeln också. Men, men, jag hade inte hjärta att säga det vare sig till henne eller till grannen och låssmeden bara skrattade. Han tar ju gärna lite extra stålars.

Who knew?

Man lär sig något nytt varje dag. Vi skulle dra igång Volvon som stått och dragit ur sedan någon gång i våras när lillpojken satt och lekte i den. Herr Trygg och Herr Alm fick putta den uppför en liten backe och ut på gatan. Så långt allt nästan väl. Jag som skulle styra hade glömt vrida om nyckeln så jag hade rattlås och de förlorade momentum och bilen hamnade inte riktigt där de ville. Well, well tough shit.
Men så nu när vi skulle dra igång den så hände inte ett jävla skvatt. Som tur var har vi en nyfiken och välutrustad granne och han kom ut och undrade hur det gick. Såg våra kablar och sa att de var alldeles för klena. Hämtade sina egna som var lite längre men i övrigt ganska lika. Hur fan skall man veta sådant då? Men då vet jag nu i alla fall att man skall ha ena riktiga bautahästkablar om man menar business. Bra där. Maken är nu ute och kör. Jag sitter och bloggar. Någon enstaka gång blir det ändå rättvist!

Nöjd med inte stolt.

Har äntligen fått komma igång med mina projekt. Altanen är till mer än hälften oljad, och pappan står med det sista nu... även om han är en motvillig medhjälpare. Dessutom har vi varit och köpt trall till balkongen. Kunde bara inte få loss reglarna som jag hoppats från den tidigare trallen där så jag får åka och köpa nya i morgon. Men sedan skall ni få se så fint det kommer att bli. Jojomensan! Då kan jag vara nöjd med min sommar för då har jag nästan gjort allt på min lista.

Klurigt

Av någon märklig anledning är vår källare full av grejer nu plötsligt. Har något att göra med att familjen Alm är hemma från sin resa, men jag vet inte riktigt vad...

Hemma från landet

Har varit ute på landet igen en sväng, men är nu hemma. Pappan tror att jag stressar hem för att det inte finns så mycket att göra där. Men där har han fel. Jag skulle gärna sitta i en baden-baden hela dagen och bara ströbläddra i lite tidningar. Men, 1. det får jag ju inte och 2. istället skall man laga mat i ett minikök som är överfullt av gammalt skräp och skit och bo ibland allsköns annan skit och allt är slitet och gammalt och risigt - och det är därför jag vill åka hem. Även fast jag vet att jag knappast kommer att få läsa i någon baden-baden hemma.
Vi har dock haft det lugnt och skönt, svärisarna skulle ha kommit ut (vilket ju hade varit grejt för att man haft lite lekledare åt barnet) men svärmor har fått urinvägsinfektion så de stannade hemma. Mest tennis på gräsmattan, en tur i båten, köpa enorm glass i Grisslehamn och lite sådant.
Har också kollat in lite fräscha områden för framtida fritidshus, men eftersom vi nu har åkt hem och det beror på att jag inte står ut i fritidshus så lär det ju aldrig bli något. För om jag hade ett eget skulle jag nog försöka ha det överbelamrat med skit också och bara släpa hem gamla slitna möbler från min svärdotter och så.

Hemfärd.


Idag ska vi hem. Känns skönt fast med blandade känslor. Om några veckor ska vi börja flytta ut våra möbler till vår "mellanlandningslägenhet. På ett sätt är det skönt också. Då är vi ju lixom en bit på väg till vårt nya fina hus. 

Men först ska vi ju beta av vägen hem idag. 60 mil med två barn som är trötta på att åka bil. Planen är att jag ska stanna på första bästa Statoil och köpa den största cola light som finns att få. Sen kör vi. 
Kram och godmorgon.