torsdag 11 december 2008

Pappan som kan Italienska.

Jag vill göra tillägg. Pappan som kan Italienska skulle också för typ två jular sen plugga franska. Det skulle gå i ett huj. Pappan är nämligen lättlärd. Anna gjorde slag i saken och köpte upp sig på diverse fransk litteratur som pappan fick i julklapp. I maj hade vi middag. Då hade han lärt sig en sak. Översatt till svenska blev det: Hur mycket är banken (Anna korrigera mig om jag har fel). Fräsigt.

Hej Italienska!

Pappan i familjen är tydligen ett språkligt geni. Om han får säga det själv. Har just meddelat att italienska och göteborgska är ganska lika. I relation till franska. Så att om du vill prata italienska skall du prata franska med göteborgs-dialekt. MMMmmmmmm, jorå.... Det skall nog gå bra för honom med.
Mamman håller på att komponera en meny till lördagens soaré, och det har blivit en toskansk meny. Men då fick jag så klart nedslag från pappan på att jag planerade pepparkakor med roquefort-ost till fördrinken (glögg eller bubbel med lingon). Roquefort är ju inte italienskt. Näe, det är ju inte det. Men det är ju lucia. Som är italiensk. Pepparkaka är det inte så det spelar ingen roll om jag byter till italiensk ost heller. Skit it. Kan kanske kalla det "råcköfårrte". Det var så språkgenit kom till sin konklusion för övrigt. Suck.

Julis med mera

Jag råkar ha luskat ut vad vi skall få i julklapp från jobbet, så jag tar delvis tillbaka mitt påstående från tidigare idag. Flådigt. Fräsigt menar jag. Kan behövas så här i finanskrisens dagar. Hellre det än ytterligare en fleecefilt.
On a different note: Någon som vet var jag kan hitta äkta drottningtiaror för under tusenlappen? Tänkte att det kunde vara fräsigt till kickoffen. Som skall vara i stadshuset, med nobelmiddagsmaten. Buskis. Då måste ju i alla fall varje kvinna med aktning peta i lite blingbling även i håret, inte bara i decolletaget!

Det här är en hårdrocksbar!

Hade glömt. Eller förträngt. Igår ville EN kille på jobbet gå till sitt favoritställe. En hemsk hårdrocks-bar på Folkungagatan i Stockholm. Alla gick dit. Killen var skitnöjd. Vi andra tyckte mest att det var kul att han var nöjd och tyckte därför att det var fräsigt. Följande utspelade sig i baren när kom dit:
Ellen: Vad har ni för champagne på glas?
Bartendern: (tystnad, tystnad och ögonen spärrades upp till två tefat)
Ellen: Har ni någon vinlista?
Bartendern: (tystnad)
Ellen: (tystnad)
Bartendern: Det här är en hårdrocksbar!
Ellen: Mousserande är det att tänka på?
Bartendern: Det här är en H-Å-R-D-R-O-C-K-S-B-A-R!

Sen gick han och bytte skiva.
Fräsigt

Ridå!

Äckligt!

SVT Barn har letat fram "Clownen och Koko" i något gammalt arkiv. Alltså Clownen och Koko kan dra åt helvete. Så måste det bli! Det tillhör ju helt klart samma kategori, Äckligt, som Ville, Valle och Viktor, Tårtan och Dr Krall. Äckligt. Ofräsigt. Vidrigt.

Nåväl. Jag och pappan harvar ju på genom hösten med sjuka barn och jag vabbar eftermiddagen idag och då kommer Clownen och Koko på TV:n. Direkt säger barn 1: Mamma, jag vill inte se på det här, det är äckligt. Det är äckligt, stäng av. Han har lärt sig något min son. Mycket bra.

Connemannen!

En ny fräsig bloggföljare. Välkommen och grattis till att du har hittat till denna storslagna sida. Skriv något fräsigt!
/Anna och Ellen

Men jag då?

Jag har inte varit på fräsigt julbord. Vi har vårt i nästa vecka. På kontoret. Fräsigt. Amerikansk buffé skall det vara och inte julmlat. Vilket iofs inte är så dumt. Dock kan jag säga redan nu att det inte kommer att flyga några Comtes de Champagne min väg då. Här skall det mycket till för att det skall serveras något äkta. Man har ingen koll helt enkelt. Men så länge det finns alkohol finns det i alla fall hopp för en bra kväll.
Fick mina resultat från farbror doktorn igår och de hade inget att invända mot mina levervärden så det är bara att tuta och köra helt enkelt.
Hjälpte en karl från Vikbolandet igår. Eller har faktiskt inte riktigt lyckats lösa hans spörsmål än utan jag har bara talat om för honom att jag skall försöka. På grund av det och på grund av att jag vet att Vikbolandet ligger i Östergötland så bjuder han på fräsig julbordsdetalj hos Cajsa Varg. Mycket vänligt! Vilken fräsig karl. Tack Olle!

Bakfylla.

Igår när jag kom hem tyckte jag att jag la huvudet på kudden för att en sekund senare bli väckt för att gå upp. Det kan också ha varit så. Barn nr 1 berättar i alla fall för mig att jag luktar nagellack. Lukten kan nog härledas till munnen och var INTE nagellack. Fräsig mamma...

08.58 fortfarande ensam på jobbet...

men dock med det här vidriga meddelandet. Vad vill den??? Eller jag vet vad den vill. Den vill att jag ska rensa men jag har nyheter för dig, Microsoft Entourage. Jag är produktionsledare. P-R-O-D-U-K-T-I-O-N-S-L-E-D-A-R-E. Jag får tusen mail med 10 m styck om dan, så det blir fullt. Hela tiden. Så Entourage. Dra åt skogen och låt mig vara. 


Packad eller inte - det är frågan.

Otraditionellt julbord med jobbet igår. Jag skulle köra. Sen kom det in en Taittinger Comtes de Champagne 96 in. Till bara mig...jag var tvungen och ringa hem och styra om lite saker. Man säger inte nej till en en sån sak. Det sjuka i hela var att jag fick en hel sån flaska själv. Alla andra drack rödvin. Jag drack champagne. Själv. Bra chefer. Styr upp saker. Vet vad som krävs. Lyxigt.
Förrätt ovan då da. 

Imorse när jag vaknade märkte jag något märkligt iaf. "Någon" har iaf bajsat i min mun och hoppat på mitt huvud. Dock är jag först in på jobbet. Jag lever efter devisen: Drottning på kvällen, drottning dagen efter. Fräsig är jag. Just så.