onsdag 29 april 2009

Begravning.

Korta drag idag: Vacker dag. Varm. Strålande sol. Fin kyrka. Jag och barnen satt tillsammans. Barn 1 grät och då grät jag ännu mer. Sen sjöng barn 2 med i psalmerna. Bedårande. Sen gick jag och barnen fram och la blommor på kistan. Barn 1 sa: Hej då, I!. Tårarna föll. Sen gick vi ut ur kyrkan. Barn 1 konstaterar att det inte var några moln på himlen och att det därför är svårt för I att sitta någonstans. Jag grät. Hemsk dag som ändå känns okej nu.

Nästa fredag är det dags igen. Ännu en begravning. In absurdum?

Avslutad enkät!


Ingen är smalare än någonsin. Skönt. Jävligt många är äldre än någonsin. Någon tönt är perfekt. Ge mig receptet eller håll för alltid tyst, obekväma människor!

Tar in vatten

Det är någon som sparkar och lever rullan i magen. Otrolig aktivitet, för en sådan pytte. Har dessutom börjat ta in vatten som ett sjunkande skepp. Korviga fingrar och fläskiga anklar. Men det är väl inget mot vad som komma skall. Ser fram emot stödstrumpor i augusti. NOT.
Tog en prommis från gamla stan till jobbet idag. I ganska sansat tempo. Fick sjukt blodsockerfall och var tvungen att äta en lakritsstång och två Kick. Inte mitt fel. Fan. Svetten rinner och man måste gå i typ 1/2 km i timmen... Eftersom det inte är supertydligt i övrigt så undrar nog folk vad fasiken jag pysslar med.

Nästan ikapp

Idag ser jag lite ljus i tunneln. Har endast haft ett möte tidigt i morse och har därefter kunnat jobba relativt fokuserat med saker som borde gjorts tidigare. Plus haft en avstämning med chefen. Nöjd. Vi skall ha en aktivitet med jobbet nu, så för en gångs skull kan jag koppla av. Har kvalitetskontrollerat chipsen. Flera gånger. Men är ännu inte säker. Måste nog kolla några till innan jag vet att de går att servera.

4 begravningar. Vart är bröllopet?

Ni vet filmen, fyra begravningar och ett bröllop. Fyra begravningar är det jag kommer att bränna av i april/maj. När kommer bröllopet?

Saatchi söker en copywriter (annons från 2007)


Läser en kompis blog och hittar den här genialiska annonsen.Dom borde ha vunnit alla priser för den. Fantastisk. Brilliant. 
För er som inte jobbar med reklam så är Saatchi en worldwide reklambyrå. 

Att köra till Skåne.

Eftersom min mans pappa och båda bröder bor nere i Skåne så bilas det dit rent frekvent. Jag älskar att åka bil och känslan av att vara på väg någonstans. 
Dock har vi åkt så många gånger att jag för länge sedan har tröttnat på vägen. Hundra gånger om. Här är en summering av gårdagens resa:

 
Tack och lov för 120-vägar...barnen tjatade hål i huvudet på mig vilket gjorde att vi kom fram typ 1 h senare än beräknat. Att vi inte kom fram 15 timmar senare berodde enkom på att det finns 120 vägar där man kan dra på, tja, lite mer än 120.


Småland. Denna skitplats. Och för att toppa Småland så har dom Markaryd. Och efter det... då kommer det värsta stället av alla ställen...

Vittsjö. Alltså Vittsjö. Vilket jäkla elände. Det är förvisso rätt fina hus, det ligger vid en sjö men första gången vi åkte förbi där räknade vi till typ 13 pensionärshem. Det är inte okej för ett ställe med typ 1500 invånare. Hela stället känns så miserabelt. Jag får ångest varje gång vi åker igenom det här samhället. 

En märklig sak är att typ lika många som ligger på hemmet där verkar det vara som blivit offentliga personer. Eller vad sägs om: Fredrik Ljungberg, Peps Persson, KG Hammar samt Gustaf Fridolin. Märkligt. Jag kan tänka mig ett värre ställe att bo på och det är i Emmaljunga. Det är hemskt. Där finns inte ens en affär. Bara eternit-hus och Emmaljungafabriken.

Sen kom jag till Bjärnum. Där hade dom stängt av vägen så jag fick åka en obskyr väg genom ett industriområde. Äckligt. 
Nu är det i alla fall morgon och idag ska vi på begravning då. Ska bli skönt att få ett avslut. Det här hänger verkligen över oss alla. Min kropp är slut. Jag har jätteont i halsen, har haft feber inatt och har både nackspärr och superont i ländryggen. Jag gissar att jag mår bättre imorgon. 
KRAM och god morgon från ett soligt Österlen.