onsdag 10 december 2008

New England-sjukvård?

Idag har jag varit på vårdcentralen. Vi hade tid 1050. Vi kom in 20 över 12 tror jag hon var. Sen fick doktorn titta på barn 1 som kokade över. Vi fick ta halsprov. Sen fick vi gå med det till provtagningen. Vänta vänta vänta - sticka finger - gråta - tillbaks till doktorn - vänta vänta vänta. Vänta lite till. Vänta. Barnets feber höjdes ännu mer och tillslut krävde jag att dom tog tempen. Då hade han 41 grader. Jämt. INTE OKEJ. Jag ställde till en scen över väntetiden och att han blev så jäkla dålig och att ingen gjorde något. 
Konklusionen? Det hände inget mer än massa lama ursäkter om lunchtider och så. Arg som ett bi kom jag hem just. 20 över 2. Ofräsigt så det förslår.

Nåväl. Det är i alla fall New England-inspirerat i sjukvården i Nacka. Tur att nåt är fräsigt!

Bra betyg

En kille som jobbar hos oss på HK har tidigare jobbat på ett av lokalkontoren. Idag fick han sitt intyg därifrån. Det var så sjukt roligt. Så klart att gamla chefen gjort ett skämt, men det var så kul och hade varit extremt fräsigt om det var allvarligt menat.
Bland annat stod det att kollegan med sin vältränade kropp och sexiga lugn tog väl hand om våra kunder, att han på ett föredömligt sätt genomfört sina arbetsuppgifter, arbetsovillig och måttligt intresserad. Och så fortsatte det! Ha ha ha!! Måste be honom rama in det och sätta upp det här på kontoret. Det bästa är, att han skulle säkert få jobb på det.
Jag tyckte bara att det var en väldans tur för oss att vi fått hans "vältränade kropp och sexiga lugn" hit till HK istället för att det skulle gått till spillo ute på landsorten.
Därefter övergick lunchens samtalsämne till dildos av allehanda slag. Steget blev inte så långt.

When it rains, it pours!


Skitväder på Gran Canaria. JO JAG TACKAR JAG. Någon som vill köra över mig med en bil? Hänga mig? Stampa på mig? Kasta mig till vargarna. Ställ er i kö.

Sjuka barn - surpriseeeeeeeeee!

Japp. Först var det barn 1, sen vart det barn 2, sen vart det barn 2 många dagar. Sen vart det barn 2 med vinterkräksjuka och en storslagen febertopp i 5 dagar. I samma veva blev barn nr 1 vinterkräksjuk. Sen blev barn 1 frisk. Barn 2 fortsatte vara sjuk. Sen var båda friska två dagar förra veckan och nu är barn 1 jättesjuk sen 3 dagar tillbaks hosta och feber.

Mamman är tuffsig. Mamman har inte sovit på 3 hela nätter. Dessutom har vi bränt ut hela kontaktnätet av vabbande mormrödrar, farmrödrar och annat löst folk så här sitter jag nu med lillgrodis under den här ulliga filten.

Min fråga är nu: VEM VABBAR MIG? Jag måste få sova snart annars börjar jag klippa i mig själv. Kräks av trötthet. Ikväll är det partaj med jobbet. Undrar om jag inte måste köra. Vet inte om jag kommer stå ut med mig själv om jag dricker. 

Om 2 timmar väntar doktorn. Då ska barnet prepareras så att mamman får sova och sen åka på en lång semester i all-inclusive-wine-anda. Bra där.

God morgon

p.s. Om du mot förmodan vill vabba mig. Lägg in en kommentar i det här inlägget.