söndag 30 oktober 2011

Hur går det till?

Min vän S är jurist. Hon jobbar just nu med ett mål där hon skall företräda en man som köpt sjukt dyr hästsperma från USA men där veterinären inseminerat fel häst. Två gånger. Rätt intressant fall faktiskt som ger upphov till en del följdfunderingar. Från min sida främst: Hur går det till när man får tag i hingstens laddning?
Mitt förnuft säger att detbirde vara kliniskt meddelst spruta, typ, men min fantasi funderar kring det yrke som skulle få utföra dessa tjänster manuellt. Hur är en sån person liksom? En horsewanker?
Eller finns det runkmaskiner, ungefär som mjölkmaskiner till kor?
D är övertygad om att det är typ en sådan där apparat som testar slitstyrkan på IKEA-möblerna genom att dra lådorna ut och in och ut och in i en ändlös frenesi. Fast apparaten hanterar hästballe och inte skrivbordslåda.
Oavsett vad så är det helt klart en lukrativ industri det här med avelshingstar och just därför tänker man en viss grad av automation. S har lovat att gräva djupt i frågan och återkomma med detaljerat svar. Jag kan knappt bärga mig.
Who wanks the horse?


Bit ihop och kom igen!

Ellen och jag insåg i morse att det enda som skiljer oss från Micke Persbrandt är håret på bröstet. Annars super vi ungefär i samma klass. Eller som en snäll själ sa; ni super inte, ni bara fortsätter dricka när alla andra åker in på Mariapol...
Därför var inledningen på denna lördag något seg. Även om jag var uppe och städade kök och utfodrade barn kl 07 så var det kanske inte med min allra piggaste min.
Hade biodate med barnet och barnets kompis på Sickla. Insåg dock att köra bil före lunch inte var att rekommendera så maken och bebisen fick gå på Sickla och shoppa under tiden.
Vi såg på Nalle Puh. Eller jag sov och barnet såg på Nalle Puh. Måste säga att det var en vacker film - fint gjord, och barnet tyckte om den.

Sedan var det dags att "kliva på" igen. Date på stan med bästa S och D!
Drinkar på Reisen!Drink och käk på B.A.R.

De övriga tog fisk som sig bör där men jag tog en afton i korvens tecken! Först en charktallrik med lite skinka och korv och sedan en utsökt oxkorv. Mummelimumma!!
Avrundade kvällen med lite mer drinkar på Cadierbaren, vilket alltid är lika trevligt.


Nu sitter jag på tåget hem och längtar rätt kraftigt efter min säng. De övriga lovade ta taxi hem men jag har inte avgivit dylikt löfte gudskelov!

Rätt bra dag till slut ändå!