måndag 1 juni 2009

För Sverige, Europa och primater????

Valkampanjfilmerna duggar tätt just nu. I samma break har jag nu sett Centern, Kd och Moderaterna. Men Fredde avslutade med vad som lät som "För Sverige, Europa och primater". Inget fel i det i och för sig. Jag kan tycka att apor absolut förtjänar en bättre tillvaro, men det känns lite udda som valmanifest tycker jag. Har nog läst partiprogrammet lite dåligt verkar det.

Redovisning enkät - ny enkät ute

Visst. Sommar sommar sommar - den mest älskade låten. Efter det ligger allt annat. Missa inte den nya enkäten!

Mus?


På mitt jobb arbetar en kille som tycker att det här är hans mus. Eller - det ÄR hans mus. Alltså det är något stört med att använda en läskig liten installation som denna istället för en normal mus. 

Lisa Elmqvist bjuder på kräftpasta dagen till ära...


Det är ju måndag och allt. För er som inte ätit deras luncher (och som har möjlighet till det alltså) så rekommenderar jag verkligen den. 

Bjuder och bjuder förresten...det är ju jag själv som bjuder mig själv. Så att säga.

Gott


Ellens helg i bilder är lite mer glammiga än mina eftersom hon ju inte är en elefant på smällen som jag. Här här min helg i en bild.

Konst.

Jo, men jag och min kollega JD var ju på utflykt till Bålsta i förra veckan. Intressant. Åkte pendel som sagt och då fick man betala 40 kronor extra utöver busskortet för, som han i luckan sa, det ligger i en annan kommun. Grejen är ju att det ligger inom en annan länstrafiks område och det fattar man ju, men förklaringen annan kommun känns lite tunn och bristfällig. Jag bor ju i en annan kommun än den jag jobbar i, och ändå betalar jag inte 40 spänn extra på väg till jobbet exempelvis.

På vägen passerar man i alla fall en station där man försökt att göra konst av perrongbelysningen. Själv kände jag att jag hade förflyttats till det gamla Tjeckoslovakien när jag tittade ut.

Kollegan sade något i stil med; "Det här måste ju vara typiskt sosse!". Ja, gråsossekonst. Döm själva:

Bäst är hur man följer upp lampmolnen med "fräcka" linjer i asfalten. Känns extremt 2009. NOT.

Ömklig

Är hemma sjuk idag. Det är ju så det blir om man först är hemma och vabbar. Kroppen klarar inte riktigt av de djävulusiska dagisbakterierna.
Kerstin är här och städar idag, vilket är toppen. Men å andra sidan kan hon aldrig hålla käften, så det är inte bara angenämt. Och när jag tänker efter. Har typ varit hemma sjuk två gånger i år. Båda gångerna på den måndag då hon städar. Man har ju ingen handlingsfrihet i sitt eget hem under de 5-6 timmar som hon är här och pratar om sina släktingar och andra udda företeelser.
Diskuterade en trasa med pappan i en kvart i morse. Det var humor på högsta nivå att se pappan försöka vara intresserad.

Mors dag

Pappan drog iväg till golfbanan vid sjutiden på morgonen och återkom vid 12.30 eller något i den stilen. Mamman och barnet var då utsvultna, men mamman tyckte minsann att pappan skulle bjuda på lunch. Han hade utlovat en dag i fest och glam.
Cyklade ned till Koloni och avnjöt en sallad i solen. Härligt. Där kan barnen springa omkring på gräsmattan och leka också så man kan äta lite i lugn och ro (gräsmattan är bakom en häck så de stör inte de andra gästerna heller=utmärkt).
Därefter blev det verkligen i festens och glammens tecken: en cykling till Preemmacken för lite glass som intogs nere vid Långsjön. Mysigt, ja. Glammigt? Låter det vara obesvarat.
Därefter veckohandling på Maxi. Fest? Näe, inte direkt.
Vid något tillfälle under kvällen säger han att han lever ett sparsmakat liv så att jag kan få lyx och glamour. Jag ställer mig lite frågande till just halten av lyx och glamour i mitt liv. Tycker personligen att jag i så fall har lite högre krav än en TipTop i skogen. Men smaken är ju som baken. Då häver han ur sig, och jag tror att det är menat så att han skall hamna i lite bättre dager, men effekten blir ju bara än mer hur missunnad just jag är i mitt liv:
"I fredags stannade jag faktiskt på NK på vägen hem och kollade på Hermès ifall jag kunde hitta något till min älskling där. Och då såg jag ett jättefint skärp som skulle passa dig som jag tänkte köpa. Men så sa expediten att det kostade 5.000 kronor..."
Jaha, ja men det är ju som i Fame alltså. FAME costs! Och det gör ju lyx och glamour också! Det är ju det som är hela poängen. Annars vore det ju inte lyx. Men inget skärp till Anna alltså. Och effekten blev ju snarare att jag tycker att pappan är snål än snäll.
Å andra sidan har jag inte använd skärp på sisådär 3-5 år så det kanske han kan vara ursäktad för den här gången.
Annika Falkengren har ett sådant skärp har jag sett. Hon är inte så fräsig. Så all is well that ends well kanske man skall säga.
Men en liten Chanelsko då?

C-G har beordrat blommor till Slottet.

Undrar på vems bord det ligger att dom 1) Inte ramlar ner 2) Inte blåser ner 3) Inte kastas ner. Fina krukor i alla fall. Kungens initialer på. Fräsigt.

Spökbuss.


Jag sitter på bussen in till stan. Äckliga fönster...eller är det äckel? Eller spöken? Eller äckliga spöken? Jag ser minst två spöken. Hur många ser du?

Helgen i bilder...Det blir inte mer tydligt och klart än så...