lördag 16 maj 2009

Äckligt!


Kolla här!

BLOD.

Halsfluss - blod ur halsen.
Bihåleinflammation - blod ur näsan.

Återkommer när det blöder ur någon mer kroppsöppning...

Fräsigt!


Nu ligger vi först! WEEEHY!

Hur stor är en dos medicin?


Förra gången jag fick Kåvepenin så var dosen 250mg, 1 gång dagligen. Nu har jag fått 1g, 3 gånger dagligen. Alltså fyrdubbel dos gånger 3. 

Problem 1) Hur sväljer man en tablett, större än en elefantbak, när man har en hals som blöder och knappt får ner saft? Tur att jag kan dela medicinen till molekylstorlek.
Problem 2) Doktorn berättade att jag inte kan äta så mycket mer sådan här medicin nu för då kan jag få svamp i underlivet. EH? 

Allt känns så jävla glamourigt och ofräsigt på något sätt.

Second hand.


Där jag jobbar, på Östermalm, fullkomligt dignar det av lyxiga second-hand butiker. Härom dagen (innan jag gick förbi sjuk, på väg mot döden) så hittade jag och min arbetskompis, Åsa, dessa praktpjäser i strlk 45. Förutom att dom var för stora så ville mr. Alm inte ha dem. Märkligt.

Boo vårdcentral.

Mycket riktigt. Jag visste det. Men för 120 kr fick jag det på papper. Jag har halsfluss. Och bihåleinflammation. Kombo. Andra gången på en och en halv månad som jag har den kombon. Där mellan har jag haft en influensa och även en förkylning. Och tre begravningar. Att jag är slut i kroppen behöver man väl inte vara Einstein för att räkna ut. Fick intyg från doktorn där hon beordrar mig att ligga hemma i en vecka. Skönt. Mycket skönt. Inget jobb på en vecka är precis vad min kropp vill. Puh.


Nåväl. Jag undrar, lika mycket, varje gång varför i hela friden den här lappen sitter uppe. Jag har varit på Boo vårdcentral typ 10 gånger sen vi flyttat hit och jag har aldrig stått i någon kö! Ändå blir jag skitstressad när jag drar av nummerlappen och det säger PIIIP direkt och leg, nummerlapp och pengar ska fram. Körigt.