måndag 15 oktober 2012

Bussigt!

- Mamma, vill du ha tjocka ben?
- Nej, inte hemskt gärna.

[tystnad]

- Men det har du!

...Jag älskar måndagar...Det här inlägget kan potentiellt rädda ditt liv om du funderar på att åka kollektivt till Östermalmstorg

Jag höll just på att störta till min död i den övre rulltrappan upp från t-banan till Östermalmstorg.

Den saktade plötsligt och nästan omärkbart in vilket inte gjorde så mycket. Men sen drog den på igen varpå jag tappade balansen fullständigt och ramlade bakåt.

Det var som när en bergochdalbana når krönet, hänger stilla en stund och sedan kastar sig ut för stupet. Att stå upp då. Utan att vara fastspänd.
Tur att flaxande pensionatsarmar är bra till mycket!

Varning för övre mittenrulltrappan således!

Byggarsöndag!

Ja, men det blev ju Forum och en smockfull leksaksaffär som tack vare att det var öppningshelg hade 25% på allt. Vi var inte helt ensamma där och kön ringlade lång i hela butiken.

Men barnen köpte det de ville ha för sina pengar - fyra nya Cars-bilar och ett stort lego.

Jag slängde in varsin lego-adventskalender när det ändå var lite rabatt som nu ligger i tryggt förvar på vinden.

Minns inte hur lång tid det tog att köa men det var en sammanbiten make som kom ut ur affären. Men inte ett enda utbrott! "Inte lönt att ödsla energi på sånt!" Nä. Det har du rätt i.

Så i går eftermiddag byggde jag med lego.Ett hyfsat stort jetplan blev det. Det tog sin lilla tid, men inte i närheten av piratskeppet. Och helt utan alkohol. Nästan lite stolt över mig själv...Det lyser....

Jag har nu en trasig spargroda och två lyckliga barn. Nu ska vi bara banka en systemkasse med mynt så är allt i sin ordning.

Snart kan jag se fram emot kaos när lillebror råkar pilla loss delar från planet. Men till dess - bliss!!