torsdag 12 mars 2009

Så kan man också göra.

Jag har en kollega på jobbet som jag pratat om ibland tidigare. Ganska ofta får hon mail som alla på kontoret skall ta del av. Vad gör hon då? Vidarebefordrar kan man tro... Men icke! Hon skriver ut mailet på papper, tar det till skrivaren, scannar in det som pdf och gör i ordning ett nytt mail där hon bifogar den scannade filen. Effektivt. Och lite psycho.

Fashionstatement


På fikat i morse var det någon som ojade sig över att handarbetet håller på att dö ut. Vi kan inte sticka, virka, sy och så. Tidigare samma morgon, dvs idag, tog jag den här bilden och jag undrar: Är det verkligen så synd om handarbetet dör ut? Det skapar ju nämligen sådana här monster. Huvudband i leopard-teddy med matchande "ryggsäck" eller snarare gymnastikpåse med fastsydda reflexer. Inte vackert, inte fräsigt. Fast damen tycker nog själv att det är kamp!

Det är något övergulligt med små hundar i djupsnö

Tack Sofia för lånet av bilden. Fler fluffiga mopsbilder finns på Hugos egen blogg. Klicka här!

Fylleslag.

Imorse (när det blivit ljust) började någon peta i dörren hemma... Efter typ 15 minuter dundrades det in en packad mr Alm. Saker vältes, saker raserades och saker skyfflades undan. Sen verkade det som att mr Alm försökte anstränga sig att hänga upp sina kläder. Det gick sådär. Man såg antydan till försök av upphägning men allt var ett jä*la trassel ändå.

När barn 1 vaknade lite innan sex och ville gå upp fick jag ömsom bära, ömsom släpa upp pappa Alm till sovrummet så att barnen skulle slippa se spektaklet. Jo, för detta kan inte benämnas som annat än ett spektakel. Jag lovar. Till och med en dammtuss är mindre trasslig än det som jag kånkade upp.

Men. Jag är ju, som bekant, listig som en räv och passade på att fråga om jag fick ta bilen. Det fick jag. Dock kan jag tro, att när han vaknar om några timmar, så kommer han undra exakt vart bilen har tagit vägen. 

Listigt Ellen. Mycket listigt. Men framför allt. FRÄSIGT.

Onsdag kväll =Champagne, varför inte.

Ja men visst. Varför inte. Det firades igår. Mamma hämtade barn på dagis och när jag kom hem så tänkte vi att: Vad fasiken. Champagne. Saker måste firas. Så vi firade. Firade att mammas operation blev uppskjutet. Att helvetesveckan är ett minne blott.

Östermalms Tunnelbanestation. VARJE JÄVLA MORGON.

Ser ni farbrorn med gitarren längst upp ovanför rulltrappan? Han kan typ två låtar. Oftast kör han bara Champs-Elysées. Eller nästan bara. Men ibland kör han en annan låt som jag inte kommer ihåg nu - typ Volare eller nåt. Idag körde han den när jag kom upp för trappan. Så jag frågade honom om han inte kunde spela Quando Quando Quando. - Det kan jag inte, men jag kan spela den här. Sen drar han igång. Champs-Elysées. 

Well you got it going on mister. Vilken repetoar.

Boys will be boys...

Alltså. Måste ni vara så handikappade? Och måste vi vara så himla hjälpsamma?
Igår var barnet som bekant en smula ur gängorna. På dagis ville barnet inte äta så mycket till lunch eftersom han var så trött. Vad händer? Jo, barnets bästis, tillika tjej, sätter sig och matar barnet. Bästisen är inte tre år fyllda... Finns inte på kartan att mitt barn skulle få för sig att mata henne. Stör mig att det börjar så tidigt. Nu skall barnet in på intensiv flickifiering. Har barn 1 i fam. Alm någon kurs månne?

Bussen varje morgon.

En kopp te och sudoku. Musik eller radio i öronen... Filosoferar. Tar det lungt. 


Filosofierna kan bla handla om taket i bussen. Kolla. Det är lixom en heltäckningsmatta i taket. Varför har SL lagt pengar på det? Va? Korkat. Tja, en helt vanlig dag på väg till jobbet...