måndag 16 februari 2009

Business class till Nice


Pappa. Han kan han. Bokat business-class för mig och barn och honom. Tur och retur. Man kan lita på pappa. I påsk drar vi. Cest la vie.

...och by the way.

17.02 och det är inte kolsvart. Vi går mot vår hörrni!

(det som ser ut som förfall är poolskydd)

Ingen ska säga...

att mina barn bara äter "vanlig mat". Se här. En röktlax-canapée. Förrätt till dagens kyckling med mos och sås.

Smurf??

En kollega till mig drömde i natt att vi hade firmafest. Från den lokalen där vi var var alla tvungna att gå ned en trappa och hämta 3 levande smurfar var. Dessa skulle man sedan ta med sig upp igen och så skulle smurfarna slåss mot varandra. Sjysst firmafest!!
Undrar just, Y, om det inte är dags att du slutar knarka???

Följetong Tele(s)nor


Hämtade ut min telefon idag. Kom till kontoret. Funkade den? Icke.
Gick tillbaks till Tele(s)nor. Gnällde. Köpte headeset (fel ska tilläggas vilket gjorde mig ännu mer irro). Dom bytte simkort. Nu är jag tillbaks på jobbet. Om 5 minuter ska jag logga in och kolla att min nya telefon funkar. Vad tror ni? Funkar det inte så är jag tillbaks på Telesnor om 10 minuter.

Förresten. Då tror jag att jag flyttar mitt skrivbord dit. Whats the point att springa fram och tillbaks i tid och otid?Far åt helvete!

Har en bekant i USA som fyller år idag. Har sedan i morse försökt att skicka ett roligt e-card med Hallmark.com. Men si, det går inte. Jag har skrivit in min personliga hälsning, lagt till min e-postadress etc samt även hans. Så scrollar jag ned till send. Ovanför send står det "please make sure you personalize your card". Ja, då scrollar jag upp och kollar att min hälsning och allt är kvar samt att alla adresser är rätt och så. Det är de. Då scrollar jag ned till send och klickar på just send. Ja, men då hoppar man bara tillbaka till toppen och till sin personliga hälsning. Igen och igen och igen. Gå och skit ner er jävla gratulationsföretag. Ingenstans kan man klicka på help heller.

Roligt skall det vara


Om Fräsigts fräsigt trogna läsare får välja så är det komedi som gäller.

Det gläder en gammal pajas som jag.

Superstar

Så klart så avslutade vi lördagskvällen med Singstar ABBA. Ellen och jag rockade fett. Grabbarna hade inte en chans. De löste det hela på sitt sätt kan man säga. Läsa text och sjunga melodi samtidigt blev lite för mycket för dem så de kom på att om de bara sitter och ylar som brunstiga älgar så blir det bra. Det blev det inte. Herr Trygg försökte lite med texten, men hittade mest på egen, vilket resulterade i att han mest skrattade åt sin egen förträfflighet. Vilken faktiskt inte var så stor om du frågar mig. Men, men. Så länge vi får vinna får de väl göra hur de vill.

Ringning avklarad

Vi löste problemet med helgmålsringningen på ett ypperligt eminent sätt faktiskt. Fam Alm bjöd in till fräsig raclettemiddag till vilken vi dök upp vid trerycket så att barnen hann leka lite. Sedan tog Ellen och jag och åkte tillbaka hem till oss strax efter fem för att skriva i boken och sedan gå och ringa. Min mobil synkades mot fröken ur också för att det hela skulle avlöpa extra exakt. Vilken succé! Ellen fick dra i 2 minuter och sedan tog jag över sista minuten. Ha ha ha! Perfekt, man låter sina vänner göra bort sig mest när man åkt på dylik konstighet.
Det hela passerade relativt obemärkt, men inte helt. Ett barn var på väg fram, men när pappan hörde att vi stod och skrattade så vände han resolut på barnet. Jag tror att han tänkte att fulla tanter med klocka kan vara farliga för samhället. Well, han anar inte hur rätt (men samtidigt fel) han hade.
I vilket fall som helst så finns det en hel drös bildbevis, men dessa ligger hemma. Återkommer med dessa i morgon.
Nu återstår bara att lämna över uppgiften till någon annan.

Måndagmorgon.


Jag har köpt en minitermos som man kan fylla med valfri varm dryck. Ypperlig. Den räddade min morgon. Somnade klockan 4 imorse vilket är allt annat än okej. Kunde inte somna. Det gick inte för att jag hade fått nackspärr (som fortfarande sitter i). När jag väl somnade drömde jag mardrömmar om vårt hus som vi håller på att bygga. Jag har aldrig sett så mycket flammigt blått kakel i ett badrum kan jag säga...men varför inte 2.5 timmas sömn. Det gör susen. Nu måste jag, sanna mina ord, börja dagens jobb. Det blir en lååååång grinig dag.

Inköp.

Dessa fick följa med hem i lördags när vi var och handlade... En kaffebryggare (så att jag kan bjuda gäster på annat än frystorkat kaffe) och en mjölkskummare...och ser man på...
 
vilken fluffig mjölk det blev till mitt lördags-te. Fräsigt. 

Otippad lördags-hutt

Barn 1 och pappan är inne på Vivo i vårt närbelägna centrum. Utanför står en farbror och väntar på sin fru. Han smuttar på en liten tetra-festis. Han blickar runt som om han gör något olydigt. Flackar med blicken. Ett tu tre ställer han ner sin festis, fångar upp en liten flaska med något som jag bara kan benämna som sup, från Vivo-påsen. Han hivar i sig en hutt och ställer ner den i påsen igen och helt plötsligt står han är och suttar på sin festis igen. Som om inget har hänt. Skickligt. Mycket skickligt.