torsdag 28 maj 2009

Små smulor

I det här huset äts det en hel del Kellogg's Special K. Äntligen har de börjat med storpack så att man kan få hem en veckas konsumtion i en enda kartong istället för två. Ett problem bara. Storpacken innehåller väldigt mycket mer småsmulor eller bottenskrap. Ni vet det där som alltid kommer i sista tallriken vid en normalstor förpackning. Nu innehåller typ de tre, fyra sista tallrikarna en evsevärd mängd bottenskrap. Inte fräsigt. Varför måste det vara så? Och vad tänker man göra åt det?

Vabbar

Barnet är ju sjukt. Tyckte att kl 23 igår var en bra tid att gå upp och leka med 39,2 graders feber. Mamman, dock utan feber, tyckte inte det. Men vi harvade runt mellan toalett, leksaker och mackätning i sisådär en halvtimme. Sedan vid halv två var det dags igen. Då dög dock inte mamman utan pappan skulle det vara. (Hurra!). Det tog inte mer än några minuter i och för sig så det var bra. 05.30 gick han upp och jag tyckte det var okej. Åt en halv macka. Ville gå och sova igen vid 06. Nu är klockan 10 lite drygt och han sover än... Har varit uppe och kollat att han andas... Nojig morsa.
Själv sov jag till kl 09 så jag skall inte klaga. Dags för frukost? Ja, lillebror verkar tycka så i alla fall.

För den nyfikne:

SMS:a FB 1020-6327 till 72456

Kom och köp konserverad gröt!

Nu är vårt hus ute till salu. Heja heja heja, Fastighetsbyrån!

Igår gjorde jag ytterligare en plikt


Det var fixardag på dagis igår. Jag och en till förälder och en fröken målade en lekstuga grön, på insidan. Min tanke var att jag skulle gå till dagis och ställa mig på gården och se snygg ut. Möjligen plantera en blomma. Jag fick måla...
När jag kom där ifrån var min Louis Vuitton-nyckelhållare grön. Mina nya gympadojor var gröna. Min stickade tröja var grön.
Well, dagislednignen. Lucky for you that this is not junajted stäjts åff americka. Då hade stämningsansökan hängt i luften.

Ytterligare reflektion: Mina barns matintag är en stor snackis på dagis. Märkligt. 
Inget konstigt att vara 3 år och äta 3 hamburgare och 1 korv. Eller vara 5 år och äta 2 hamburgare och 2 korvar. Herregud, det var ju gratis!

Igår gjorde jag min plikt!


Var så god, partiet (man kan verkligen undra vilket parti vi röstar på här på Fräsigt...mmm). Ni inbringade igår en röst från Saltsjö-Boo. Fräsigt va? Nu ligger resten på ert bord.