måndag 20 december 2010

Jag dricker julbord på Fjäderholmarna

And Im good at it.


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Tack för julkortet

Vem det nu kan vara ifrån...?
Du/ni glömde något... Vi får väl se vem som saknas när skörden är klar helt enkelt!

Så det så, sa Anna

Mulligt

Någon meter under det här mulliga täcket döljer sig vår altan.Hur mycket snö ska det egentligen bli? Förr om åren var det ju mest regn och Max någon cm snö vid jul och vi är inte riktigt där än. Galet!


Så det så, sa Anna

Tråkigt! Not.

Vi har ju hantverkare hemma som rejsar för att hinna klart till jul. Inte för att vi tvingar dem utan för att de vill ha jullov.
Det innebär att deras van kan stå här på alla möjliga tider vilket är helt okej för mig.
Härom dagen så stod bilen nedkörd bara till hälften på vår uppfart på grund av all snö, men den stod inte i vägen för någon annan och inte på där grannen skottar eller så.
I vilket fall så kommer grannen och ringer på vid åtta på morgonen och ylar om att bilen måste flyttas då det ska komma en lastbil med en pall till honom.
"Visst, säger jag, jag ska säga till, men de jobbar för nere och trappan är målad så jag måste gå runt så jag gör det om några minuter."
"Okej", säger han men står kvar.
Jag börjar undra vad fan han vill. Men så börjar han be mig be dem flytta bilen igen.
"Jag förstår, jag ska be dem alldeles strax" säger jag.
"Bra, för det är en hel pall"
(Jo, jag har fattat det - du har sagt det tre gånger)
"okej" säger jag.
Grannen står kvar.
"Ge mig någon minut bara" säger jag (jag har typ fyra tuggor av min frukost kvar som jag vill äta upp innan jag traskar ut och ned och fastnar i en kulördiskussion med målaren.
Grannen står kvar och ser alldeles superfånig ut som vanligt. Jag börjar undra om han förväntar sig att jag ska flytta deras bil själv på en gång. Jag höjer lite på ögonbrynen så där som man gör för att fråga om det var något mer.
"Ja, lastbilen kommer ju inte förrän efter nio" säger han.
"Okej, då är det ju gott om tid. Jag ska snart be dem" och så drämmer jag igen dörren innan han hinner fånstirra något mer.

När jag någon minut senare reser mig för att be dem flytta bilen är bilen borta redan - en av dem har åkt och handlat färg eller något. Så grannens tjat var helt i onödan. Vilket det ju var ändå eftersom de inte stod ivägen till att börja med!

Nåväl, när jag berättar för maken på kvällen säger han att pallen är lämnad uppe vid brevlådorna och lastbilen aldrig åkte ned, de har ju bara sommardäck! Ha ha! Så grannen har fått kånka ned skiten, vad det nu var, för hand.

Fast jag ska inte vara elak. Vi delar uppfart och han kör den med sin snöslunga varje morgon så jag bara behöver handskotta framför garaget och den del av uppfarten som bara går till vår tomt.

Men ändå. han är en gnutta anal.


Så det så, sa Anna

Pysslet

Här är några av barnets pysselmuggar. Hmmm...Så det så, sa Anna

Leverantörs-julklapp...

and keep 'em comming...


- I min lilla värld av blommor// Ellen