torsdag 23 juli 2009

Over and out from Nice with love.

Word!

Menton, när det är som bäst!


Vågskvalp och ja, jag vet inte fan varför texten stryks under men det gör den.

Turkost vatten.

Dimhöljda berg.

Sagan om Menton och den lilla nöjesparken för dom minsta!

Efter en lam dag, där vi gjorde exakt inget utanför husets galler slog jag fast att barn behövde röja på annat ställe än på terassen. Vi tog bilen till Menton där dom har, och jag citerar "ett litet mysigt nöjesfält för dom minsta". 

Här är en bild på en attraktion på det "lilla mysiga nöjesfältet för dom minsta".


Ni ser väl vad mysigt det är? Visserligen var inträdet gratis och det var billigt att åka det som fanns att åka men det var typ fem som jobbade så varje person hade typ 4 attraktioner att ta hand om. Detta gjorde i sin tur att dom större attraktionerna som "larven" (som vår nyckelpigan) kördes med 1.5 timmes mellanrum på kvällen. Dessutom är jag säkert på att barnen har upptagit någon slags sjukdom pga det icke-städandet som pågick av dom anställda. Dom anställda var också med all säkerhet mammor/pappor/bröder/systrar/svärfädrar till varandra.


Succé var iaf att Svampbob fyrkant tydligen jobbar här. Ser ni likheten? Jag såg bara en skillnad (och den behövde man vara på plats för att tillgodogöra sig). Svampbob i Nöjesparken var nämligen enormt förkyld så då och då snöt han sig, öppnade servetten och tittade vad han hade fått ut och sen åt han det. 
Någon singel som vill ha en date? 

Men hallå, what the f**k?


Alltså. Fisher Price har ju en kul liten leksaksskolbuss som de haft i evinnerlighets evinnerlighet känns det som. I alla fall sedan jag var liten. Det har visserligen bytt skepnad en smula sedan de gick över till "plattformen" Little People, men ändå, idén är i stort densamma och den är gul som amerikanska skolbussar normalt sett är. En liten röd stop-skylt har den också som chauffören fäller ut när barnen skall gå över gatan, precis som på riktigt. MEN VAD I HELVETE ÄR DET JAG SER???? Nu har man även tagit fram en rosa buss med lila hjul!!!! Hur jäkla CP är inte det? Jag tvivlar på att de har tänkt att de skall göra en lek-version av de rosa bussarna som skramlar fram mot Indien, utan gissar att de tänker att det är någon form av flickanpassning som skett. Men vaddå? Kan inte flickor leka med den gula bussen? Är det för pojkigt??? Det är ju bara färgen som skiljer??? Extremt fantasilöst, smaklöst och riktigt ruttet om du frågar mig.
Känner en viss tröst i att sonen nu vill ha den rosa som komplement till den gula. Det kan ju inte vara så ni tänkt era könsstereotypa jävlar i alla fall. Och det retar mig att det skulle ge er sjukt mycket pengar om alla barn tänkte så.

Lurad


Handlade korv att grilla till lunchen idag. Köpte en förpackning med 10 korvar från Lithells. Kanske borde varit klok nog att kolla men det gjorde jag inte så istället för 10 st kom jag hem med 9 och en tredjedels korv. Dåligt. Skall givetvis maila Lithells om detta och se vad de har att säga om sina små fingerstumpar. I och för sig åt vi fem korvar totalt och resten läggs väl till högen av braiga grejer som möglar i kylen, men ändå!

Näe men vem hänger där?


Stumpe har fått en välbehövlig rengöring...ett varv i tvättmaskinen och voila - som ny! Välkommen till en ny fräsch värld igen, Stumpe!

Livets stora frågor

Stockholm. Mulet och inte skitvarmt, cirka 20 grader. Idag skall vi ha lite fika med playdates. Två mammor och tre barn kommer och hälsar på. Bra det. Då blir det high chaparrall och barnet vill gå och lägga sig tidigt.
Just nu slits jag mellan att baka och att köpa f'ärdigt. Men det lutar åt att köpa färdigt. Särskilt om jag bäddar sängen. Vilket jag lutar åt att göra. Någonstans där kan jag tycka att gränsen för min huslighet får gå på semestern.
Nä, men en tvätt kanske? Sedan skulle jag kunna tänka mig att sova ett par dygn.

Trist historia.

Jag är på dåligt humör. Understimulerad. Jag är det enda som har ADHD-genen i vår familj. Alla andra har "latmask-jag-bryr-mig-inte-om-jag-stampar-på-samma-ställe-och-sover-och-gör-inget-genen."

Griniga hälsningar från molnigt men skitvarmt Nice.