onsdag 5 november 2008

Mousserande crap vs Champagne.

Jag tar bladet från munnen. Mousserande crap ÄR inte samma sak som champagne. Hur gärna man än vill. Likadant med "rysk champagne". Vad fan är rysk champagne. Jag kanske är korkad men så vitt jag vet så finns det INGET distrikt i Ryssland som heter Champagne. Inte heller i Spanien (Freixenet, Codorniu), Ungern (Chapel Hill) eller i Tyskland (Henkell Trocken). Champagne ligger i Frankrike. Fräsigt va? 

Pröva att öppna en billig champagne och jämför den fluffiga doften med pruttlukten du får ur en Henkell Trocken...
Var så artig - free knowledge from mrs Alm.

Think big. Think bigger! Think flerbilsgarage!


Jag stannar inte vid garageport. Jag tänker större. Jag tänker garage. Ett helt garage. Fullt med champagne. Jag drömmer mig bort med munnen full av Cristal (fast det egentligen kommer bli valfri blaaaaa dö blaaaaa från valfritt vinhus i Champagne som inte finns på systemet)! Hur rätt har jag inte, Anna! Nåväl. You fill up my senses eller vad hette den på svenska nu igen. Som ett löv i en barrskog. Var det inte så? Flådigt.

Tänk garage!

Ellen, för att fira att jag lever. Tänk garage. Eller tänk dubbelgarage och så öppnar du portarna på en gång. Ungefär så. Det räcker liksom inte att bara haka loss käkarna som ormen utan här krävs über-flexibilitet.
För övrigt kom vi idag på lunchen fram till att fibrer inte verkar vara något bra. Ta bara en sådan sak som fibromyalgi, det är ju inte något festligt alls.

Fira med Sushi...

fick jag göra nu. För att Anna inte ska dö. Ja, jag kommer, Anna. Berätta bara när jag ska komma och hur mycket jag ska öppna munnen för att få i all skumpa. 

Hjärtcancern

...visade sig vara kalk och brosk. Hurra! Och som bonus har jag fått en inblick i min överkropp. Fräsigt värre. Fräsigast var att bli lämnad ensam med ultraljudsapparaten i 10 minuter innan doktorn kom. Jag kom på en massa roliga tricks som man kunde göra och den hade massor av roliga knappar som jag ville testa. Glömde dock att ta bild, darn! Hade kunnat bli fräsigast hittills. Men ni får helt enkelt tänka er själva.
Näst bäst under hela undersökningsfeaturen var att när doktorn skulle visa mig alla mina fina detaljer under huden så höll hon sina korviga fingrar ivägen hela tiden, så allt jag vet om mig själv är att jag har hud, under den ligger det faktiskt inte så mycket fett och under det har jag ben. Och allt det som alltså ser ut som doktorns fingrar är kalk och brosk. Så om jag har tur får jag leva några år till.
Detta skall naturligtvis firas. Med skumpa och umpa-bumpa. Känns bra för det ger mig en ursäkt att fira mig själv istället för pappan på fars dag. Tänkte bjuda in Ellen till denna flådiga hyllning av mig själv också. Fy fan vad jag är bra. Och snygg. Och Ellen ser inte ut som Peter Harryson. Peter Harryson ser ju typ inte ut som Peter Harryson ens. Ett berg av fett med fötter, händer och en kålrot snarare.

Anna and Ellen speaks to the nation!

Hi Obama and congrat´s! We are two swedish girls that likes you more then mr Mc Cain and mrs Palin. We also think that Sara is, as we in Sweden calls it, "bindgalen". I would translate that to: Over-the-edge-crazy or rabid. Thanks a lot and good luck mr president. /Anna and Ellen

Let me introduce Stumpe.

Det här är Stumpe! Det är barn nr 2:s älsklingsnalle. Eller pingvin. Eller leftovers från en pingvin. Han älskar den. Jag får tvätta den någon gång ibland men inte så ofta och jag får absolut inte laga den. Då blir det kaos. Stumpe har haft bättre dagar, det kan ju vem som helst se, men ack vad han är älskad. 

Ellens morgon i bilder

Första morgonen som jag känner mig halvokej= jobb imorgon. Te får mig att komma igång. I love te. Söders höjder helst. Eller möjligen rabarbergrädde. Men även andra går bra. Te. Mmm
Här är bild på mina nya promenadskor. Jag känner mig som en modebloggare när jag visar upp dem. Förutom att jag inte står i en konstig pose eller har köpt ett par hypermoderna skor. Men för övrigt. Dessa ska få slita varg hela vintern och (förhoppningsvis) våren tillsammans med mig. God morgon säger Ellen