torsdag 9 juni 2011

Jobba hemifrån.

Det känns på något vis bra...

men på samma sätt dåligt eftersom att anledningen till att jag gör det är att min pappas fru ligger inne och opererar hjärnan just nu. En akut händelse och jag inte, INTE, sitta på jobbet och må illa över det. Så jag jobbar hemifrån och väntar på ett samtal där min pappa mår bra och allt har gått bra. Lång väntan...

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Det hovras

Någon har rånat en guldsmed på Nybrogatan... Mycket sådant nu. Gäller väl att fixa kosing till semestern tänker jag.
Annars kunde ju skatteåterbäringen ha varit ett intressant kap, tycker jag.
Nåväl, polisens helikopter hänger här utanför och vi kan inte stänga fönstret för det är så nedrans varmt här inne. Ingen kofta längre...

Tacksamt

För ett par helger sedan spelade jag golf med S. Då passade jag på att köpa kort till rangen. Tänkte att minst ett (25 hinkar) går det ju åt per säsong!Föga anade jag då hur rätt jag hade! Hann inte använda kortet just då, eftersom vi var lite sena till start. I tisdags fick maken låna det för han skulle upp och nöta lite. Vet inte hur många hinkar han slog, men jag kan inte tänka mig mer än 4-5 st. Max!!
Sedan stoppade han kortet i fickan. Sedan stoppade han handsken i fickan. Sedan tog han upp handsken ur fickan. Sedan var kortet borta! 375 bagare i sjön!
Inte lika illa som när jag dränker iPhones, jag vet, men ändå!

Lösningsorienterad

Barnet vill ha en studsmatta. Det finns en hel drös med anledningar till varför jag inte tycker att det är en god idé just nu. Men jag valde att spela på lillebrors-kortet.
- Lillebror är för liten, så det går inte.
- Men han kan sitta på när jag hoppar.
- Precis, det är just det jag är rädd för. Han kommer att flyga som en vante och landa mitt i sjön! (Inte särskilt troligt)
- Eller på framsidan, säger barnet.
- Ja, eller där. Det blir inget bra.
- Men mamma, om han landar i vattnet så åker jag till landet och hämtar båten och drar upp honom.
- Det var snällt av dig, det är 12 mil till landet och att köra hem båten därifrån tar en hel dag... Då har nog bebisen sjunkit.
- Men jag är snabb, mamma...
- Jo, men jag tror jag simmar ut under tiden.
- Mamma, vi väntar med studsmattan.
- Bra tänkt.

Då slapp man den för en stund!Kofta...

Tant sitter i kofta på kontoret. Fönstret står på vid gavel och det är så härligt, även om det är något kylslaget i vindarna!
Kändes otippat på vägen hit att den skulle behövas, men nu är jag glad att jag släpat hit den.
Meh! Irriterande...

Spotify i mobilen har fått fnatt. Slutar spela så fort man stänger appen eller telefonen går i viloläge. Säkert bara en synkningsfråga, men det kommer ju inte hända idag så jag tar mig friheten att sura lite!

Nu har jag lyckats sätta mig bredvid jordens största kvinna på bussen, vilket ju kanske inte alls är irriterande. Däremot fascinerande!Den vänstra foten är min. Jag har storlek 39-40, så det är inga minimala dosor på tant. Tanten bredvid har inte heller minimala dosor. Inte minimal rumpa heller. Jag sitter halvvägs ute i gången.

Men, jag saluterar henne! Hon är väldigt vacker på sitt monstruösa sätt! Och hon får mig att se petite ut, vilket är en vinst i sig!Early to bed...

Early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise!

Okej, kära Benjamin Franklin, vad bli en kvinna som utan undantag lägger sig sent men går upp tidigt.
Wealthy verkar det inte vara... Däremot vis som en gammalt illaluktande orakel. Säkert. Återkom när du har tid, Ben.

Här vankas det matsäck till dagis.Pastahjul, köttbullar och körsbärstomater samt en jordgubbsfestis blir det idag. Och eventuellt en påse broccoli för att kyla det hela! Kylklamparna ligger på skötbordet i hobbyrummet och inte i frysen av någon anledning.

God morgon!