onsdag 20 juli 2011

Dags?

Är det dags att tvätta fönster?Nä! Det är ju semester och bebisen tänker säkert äta frkost fler gånger...

Should have seen it coming...

I should've f***ing known...

Närå, riktigt så illa är det inte men Robyns låt ramlade in u huvudet på mig när jag tänkte på att jag allt borde ha kunnat förutse händelseutvecklingen när jag smidde min plan.
Har varit på Forum med barnen och handlat rött snöre till vinlådan som pappa ska få. Passade då på att köpa lite uteleksaker till barnen och en splash-boll som man fyller med vatten. Planen var att fylla splash-bollen (som består av två gummihalvor som man sammanfogar) med vatten och kasta till maken. Då skulle ju bollen spricka i fogarna och maken bli blöt. Mycket festligt!
Men maken tog emot bollen mjukt och den höll. Han kastade tillbaka den och den höll. Jag kastade lite hårdare och den höll. Så när han skruvade den till mig sprack den så klart över hela mig. Fan... Fyllde den igen och sulade skiten på maken. Då sprack den i alla fall, men det var så dags då...

Den som gräver en grop åt andra får fasen se till att gräva djupt nog från början!Sol ute, stök inne, sol i hjärta, kaos i sinne!

Jag skrev just världens längsta inlägg om hur jävligt jag mår av kaoset när det är stökigt omkring mig.
Det försvann.
Ut i cyberrymden bland mina andra tusen miljoner tidigare inlägg som bara försvunnit. Det gör mig maxfrustrerad. En hök hade kunnat bajsa mig i håret och jag hade blivit mindre frustrerad.

Panik. Över allt. Mest över det här:


Stöket. Sanden och hår från katt och hund. Smulorna i sängen. Jobbet som aldrig tar slut trots semester.

Fokus idag:
• Åka hem till mitt Arieldoftande hem.
• Boka sista minutenresa.
• Sova i egen säng.
• Bada mitt eget badkar.
• Säga hejdå till Lars Norén som är ständigt närvarande på den här semestern.

Det sista kanske löser sig om jag får möta Nice sandstränder inom några dygn...

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Bränt vaddå??!

Bebisen och pappan äter frukost. Tror att pappan bryggt kaffe, men det luktar fantamig bränd bajsblöja!! Inte angenämt alls. Jag ligger kvar i sängen och tänker INTE gå dit. Även om doften trevligt nog letar sig hit. Undrar vad de pysslat med?!Åldersnoja

I morgon fyller pappa 75 år... 75!! Det är inte klokt, det är ju liksom gubbe på riktigt. 70 förträngde jag, som ålder alltså, själva födelsedagen firade jag så klart. Han hade bjudit hela ligan upp till Grövelsjön, det var så det här med Säfsen startade.
Nåväl, låg och funderade lite över det här med ålder och insåg att förra året var jag precis hälften så gammal som han (dvs han var 37 när jag föddes) men från och med i år kommer jag alltid vara mer än hälften så gammal som gubben. Det blir liksom som om jag kommer att åldras fortare än han från och med nu... Fattar ju att det inte är så, han blir ju också äldre, men relativt sett... Det är okej, gammal och vis är väl inte så dumt... Det som dock inte är okej är att när man läser dödsannonserna i DN, vilket jag roar mig med varje söndag, så börjar många döingar vara yngre än pappa... Inte okej att vara så gammal att folk dör av ålderdom i hans ålder. Om jag trodde att han tog efter farmor, då vore jag inte orolig, hon blev 101 och då vore det ju 26 år kvar. Men jag tror inte det. Jag tror han är mer lik farfar rent fysiskt. Han dog knall och fall i en hjärtinfarkt vid 78. Det är ju bara 3 år dit...
Numer känner jag mig ju inte direkt så beroende av honom som förr, då hade jag panik av tanken att han kunde gå bort. Det har jag inte längre men det vore ju fortfarande tråkigt. Och ur ett egoistiskt perspektiv så är han och sambon vår mest tillförlitliga barnvakt!
Tror att han själv inte alls är med på att han blir 75. Han är ganska ung till sättet på många vis. Sambon är bara dryga 60 så hon håller honom vital!
Han kommer att få en låda tjusiga viner av oss så drabbas han av ångest för åldern kan han ju bara kröka ned sig och glömma alltihop. Det blir bra det!

Släktkalas i morgon alltså!