tisdag 5 maj 2009

Tjuv i huset

Någon har snott min miniräknare. Inte okej! I och för sig har jag ju en både i datorn och i mobilen men jag vill ha min stora fula med stora knappar som jag kan ha och mixtra med på sidan av. Dumma miniräknartjuv - ge dig tillkänna!

Mäklaren kom. Klockan 16.25.

Sympatisk herre med kvinnlig kollega. Har svårt att placera henne på någon som helst skala. Hmm...
Nu har vi tre att välja mellan. Ska bli spännande. 
Eller egentligen vill jag kräkas på det. Hatar att sälja. Vidriga känslan mellan hopp och förtvivlan.
Blä.

16.17. Ingen mäklare.

Intressant.

Mäklare.

Mäklare 1 kom hit fastän jag inte hade bekräftat hans tid.
Mäklare 2 ringde och sa att hon var några minuter sen. En halvtimme för att vara exakt.
Mäklare 3 ringde precis. Jag svarade inte. Det enda jag vet är att klockan är 16.03 och ingen mäklare...
Jag antar att tidpassning inte är något man läser på mäklarlinjen. Inte heller kundvård. 
Eller så går det bara jävligt bra så dom inte behöver vara i tid. 

Svenska.

Jag vet att vi har några skånska läsare. Förklara detta för mig nu! 

Jag pratade med en leverantör idag. Han är gammal lärare från Skåne men har sadlat om. Han säger betalte (betalade) och äpplemos (äppelmos). Hjälp mig här. Inte fan står det Äpplemos i SAOL? Eller betalte? Finns flera saker som jag hört som uttalas fel. Hur kan det vara så? Hjälp mig. Jag kanske är dum i huvudet?
Betalte är väl typ norska för övrigt. Inte svenska. Eller
Är det så att man har svenska-lektion och säger: Ja, det heter betalte men stavas betalade. Det är ju ännu mer stört i så fall. Ungefär som att säga. Du kan säga schoul men det stavas stol.

Nästa dilemma.
Gösta. Varför killnamn. Vart blev det fel? Finns inga andra killnamn som slutar på a!

Berätta för mig hur det ligger till med ovan nu. Ja men sitt inte bara där. Berätta.

Vad är poängen med att jobba?

Jag bara undrar? 

Jag har en tillhörande teori; om alla gjorde sitt jobb (jag menar verkligen gjorde sitt jobb och inte var helt lama), skulle man ens täcka upp sin dag till 1/3 då? Jag tror inte det. Jag löser bara andras problem hela jäkla tiden. Fed up!

Sälja hus!


Vi ska sälja vårt hus. För vi håller på att bygga ett nytt. Till det behöver vi en mäklare. En bra mäklare. Såklart. Vi har haft två mäklarfirmor här och idag kommer den tredje. Sen ska vi bestämma oss.
I denna lilla process har vi haft kontakt med en kvinnlig mäklare, en manlig mäklare och en mäklarfirma som kör en manlig och en kvinnlig. Vi tyckte att kvinnan var tuff. Hon är ball. Driven. But hey. If there is money - grab them. Att sälja hus i Stockholm måste vara en dandy-business. Hon har gjort klart för oss att hon inte stiger upp för sjuttio tusen och den summan hon begär är i tydligen parallellitet med det arbete hon utför. 
Intressant. För hon vill ha typ min månadslön gånger 3.5 för att sälja för mindre än vad vi vill ha. Typ. Undrar om hon lägger ner 3.5 månad av sin tid på detta. Dont think so!

Mr Alm tycker dock att det är fräsigt och kul att förhandla. Vi får se...

Stating the obvious!

Semesterplaner. Hur svårt kan det vara? Tydligen jäkligt svårt. Varje år.

Inte med 2

I helgen när vi var borta på middag så kom Spotify upp som samtalsämne. Min karl blev ett levande frågetecken. Hade aldrig hört talas om det. Hur kul som helst! Jag, och även de andra, trodde att vi skulle dö... Men då tog en vänlig själ tag i saken och förklarade. Det är en riktigt hipp gubbe jag har!

Inte med...

Min karl verkar aldrig ha satt sin fot på ett gym. Jag var och tränade igår och när jag kom hem sitter han och tittar på hockey. Då säger jag typ: "Ja, usch, det var ju någon som skadade sig riktigt illa!" Varpå han kontrar med: "Hur kan du veta det?" Ehhhhh: "Men de har ju TV på gymet!" Och då säger han: "Men då kan ni ju inte träna?!" Jag förklarade för honom att på det här aktuella gymet så har de fem eller sex stycken på rad (vilket ju inte är ovanligt) med olika program igång. "Obegripligt" tyckte han. Näe, kära vän, det är du som är obegriplig... Fräsigt.

Champagne.


Här i förvarar vi nästan alla champagnekorkar och metallfluffar, från flaskor som vi har druckit. Det kanske inte ser mycket ut men det är det. Jag skulle estimera det till ungefär 200-300 flaskor. Dessa dricker vi, till 4/5, med familjen Trygg. Dom har lika många korkar hemma hos sig. Fräsigt.

Tillägg: Keyword här är ordet nästan. Det innebär alltså att det finns säkert lika många korkar till på någon sopstation.

Bebis.


Jag födde en bebis (barn nr 1). Sen kom snabbt nästa bebis (barn nr 2). Och vad hände sen? Nu är det 5 år och 2 månader senare och vad ligger brevid mig i sängen? Typ en lång dras-ut. Vad fasiken hände? Har det gått 5 år? När hände detta? Vart är livet? Hjälp. HJÄLP!

Snooze!

Här är jävulstelefonen!

Ni som snoozar. Kan ni berätta för mig varför? Varför? Jag fattar det inte. Jag menar. Om man är så jäkla trött på morgonen att man måste snooza i en halvtimme - varför ställer man inte bara klockan en halvtimme senare?

Ta min man tex. Han började snooza typ klockan tio över sex imorse. Jag, som ska jobba hemma och haft ett nattpass med barn nr 2 (som slutat med blöjor jämt men som i natt råkade kissa på sig en gång) och verkligen hade chans att sova så länge barnen sov, väcktes av snoozandet klockan nollsextio. Fräsigt.
Summan av kardemumman? Jag har varit upp sen dess och har precis satt på tvätt nr 2. Jag har plockat ur disken, plockat in ny disk, tagit ner tvätt, lagt in tvätt i skåpen, jobbat och gett båda barnen frukost. Mr Alm? Han ligger kvar i sängen. Och snoozar.