söndag 2 augusti 2009

P.S...

Jag vill ha vin!!!

Dagens insikt

Jag har en hel veckas semester kvar (nästa vecka) och ändå är det idag mindre än en månad kvar tills jag går på föräldra"ledigt". Knappt någon jobbtid kvar med andra ord. Lovely.

Siggesta

Läste någonstans om att man kunde kolla på en massa djur ute på Siggesta Gård, så vi åkte dit idag i just det ärendet. När vi kom fram så fanns där typ 7 höns, en kanin och två grisar. Inget man blev prillig av direkt. MEN, som jag inte kom ihåg på vägen dit, utan blev påmind om väl där; så är det ju bakluckeloppis där på söndagar. Underbart. Vi hade toppenkul. Pappan och mamman strosade runt och kollade på allsköns skit i bakluckorna. Barnet fick en BMW för 20 kr och var tyst resten av tiden. Vi köpte ingenting annat, vilket var hela poängen. Kul att bara gå och kolla på vad folk har med sig och säljer där. Det mesta kan man konstatera. Mest fascinerande var nog ändå att det mesta av allt som fanns där också går att återfinna på mina svärföräldrars landställe som ni nu börjar bli bekanta med. Fantastiskt. Sade till maken att vi borde ta med oss hela bohaget och sälja där och bara ge svärisarna pengarna. Då sa han att det nog var det typ alla gjorde där. Fast det är en tvåstegsgrej tror jag - man både tömmer och fyller sina landställen i en ond cirkel där. Nå i alla fall. Förtjänar definitivt en utflykt och jag lär åka dit igen.

Volvoskiten

Jo, men det här med bilen blev ju inte helt så enkelt som det var tänkt. Efter kabelstart och typ 40 minuters "laddningskörning" så ringde maken från Saltis där bilen stannat och jag fick rusa dit med sovande barn. När vi kom hem så stannade bilen halvvägs upp på infarten, och vi orkade inte starta med kablarna ytterligare en gång, så den fick stå med baken halvvägs ut i gatan över natten. Mycket stilfullt.
Efter en massa mek och skit i går morse så köpte jag ett nytt bilbatteri slutligen. Kändes enklast. Frågan är nu om inte biljäveln skulle säljas. Det går ju några månader mellan utflykterna numer om man säger så.
Som tack för batteriet fick maken såga upp 20 st 1,20 plankor på ByggOle. Till mitt balkongprojekt. Börjar arta sig riktigt bra faktiskt.