torsdag 24 november 2011

NK Nyckeln

Fick hem ett besked att jag var tvungen att tjäna en miljard poäng före årsskiftet för att behålla min nivå på NK Nyckeln. Inte en chans i helvetet tänkte jag.
Men så slank jag in på sagda varuhus på väg från Cafét till jobbet och handlade för en halv miljard och eftersom det är dubbla poäng till 30/11 så vips var saken biff!
Tid kan jag inte köpa, men kläder!!
Tur att det är löning i morgon!Omfördelningspolitik

På grund av mitt tidigare inlägg börjar jag filosofera, och så klart att omfördelningspolitik inte funkar.
Du kan beskatta dem som har pengar hårt för att ge stöd åt dem som inte har. Men det går inte att ta tid från dem som har tid men inte pengar till dem som hade pengar innan de gav allt i skatt. De kommer fortfarande att jobba lika hårt och ha lika lite tid men mindre pengar. Bättre då att de som har pengar köper tjänster (och därmed "artificiell" tid) av dem som har tid men inte pengar. Då får båda tid. Och pengar. Amen.Orättvist...

Eller när jag tänker efter rättså rättvist... Man kan inte köpa tid.
Man kan köpa barnvakt och städhjälp och så men man kan inte köpa extra minuter som saknas. Jag skulle behöva köpa 20. Säg 25 för lite marginal.
Älskar när påminnelsen en kvart före något tjuter i fickan när jag sitter hemma i sonens rum och försöker få honom att sätta på kalsongerna utan att bli arg... Då vet man att dagen har börjat på bästa sätt.
Nu har jag tre minuter på mig till Café Opera och jag är snart i kaffebacken. Med buss...

Om detta mot förmodan skulle ordna upp sig på ett bra sätt så kan jag alltid se fram emot att jag har ett möte i eftermiddag som slutar kl 16 och plötsligt är det jag som ska hämta också så jag måste gå senast 15.40... Fräsigt som tusan. Sånt imponerar på kunder, när man går från möten man själv bjudit in till!
Hade gärna köpt en timme sömn också...