fredag 5 augusti 2011

Skönhet

Ska bädda upp barnets säng på landet, han sov tydligen i min säng igår - vanligtvis ett stort no-no när jag är med.
Hittade i linneskåpet följande oöppnade pärla:Känner igen mönstret på örngottet väldigt väl... Förpackningen känns inte helt 2011!

Titta!

Jag har gjort dessert!!!Är glaset heltomt eller totalt jäkla fulltomt?- I min lilla värld av blommor// Ellen

Roslagsloppet

I morgon är det Roslagsloppet och alla båtarna passerar vår brygga på landet! Det blir något att glutta på för barnen det!
Just här har båtarna transportsträcka till omstart strax norr om oss. Tråkigt att de inte drar på, å andra sidan får man ju möjlighet att kolla lite mer!Recension

Bra. Bättre än Moët (säger iof inget). Jag doftar lite cocos som i Piper Heidsieck. Helt okej. 24 euro. Sen fick jag 7 euros rabatt. Jag fattar inte vad det är med alla rabatter i det här landet - som aldrig anonseras ut utan ett-tu-tre är det billigt bara.

Skål!


P.S. Stora har gjort en ring av gammal metalltråd från korken på champagnen, morfars blå tamp och en snäcka:

Jag har närt en juvelerare vid min barm!!!

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Nytt försök

Äntligen fredag

Drygt två timmar tog det från Tekniska högskolan till landet. Det är helt okej.

Väl på landet kom familjen för att möta mig vid bussen. Bara det att... Jag kunde inte plinga så jag och bussen åkte förbi...

Men ordningen temporärt återställd och jag njöt ett glas mousserande i solen.

Det hann dock gå i kras innan jag hann skriva klart. En ynka mun blev det! Men det finns som tur är mer!

Denna gång var det barnet som krasade glaset... Kanske är ärftligt?


När jag kom ut i köket med glaset står där ett annat trasigt vinglas som maken donkade sönder igår. Det går bra för oss nu. Jäkligt stabila hela högen!

Sten.

Idag har vi legat på en, för oss, ny strand nästan borta vid Antibes.
Stranden var av modellen stenstrand men stenarna var runda och mjuka i formen så när jag fick in formen av mitt praktarsle så låg jag som fastgjuten. På riktigt alltså. Fastgjuten.
Jag och Lilla har byggt minitorn på rad.


Där var iaf havet turkost och varmt.
Men inte bara jag var där utan oxå, tadaaa:min nya bikini (nähä, inte med på bild). Den satt som en smäck. (jag tog en bild på mig i bikinin, imorse, men tänkte att det kunde väcka anstöt/äckel/panik om jag la upp den. Så ovan blev ju bra.)
En annan sak vi måste diskutera ni och jag. Man får slå barn i Frankrike. Jag blir förfärad.
Idag på stranden rök två italienska bröder ihop (typ 4 och 6 år gamla). Den minsta gav sin bror rivsår på ryggen.
Shit. Två snabba örfilar och en knuten näve i huvudet från hans mamma (i min ålder) och med andra handen höll hon en cigg. Jag skrek till henne att sluta. Hon slutade. Vände sig mot mig och bad mig om ursäkt. Mig?
Jag kommenterade inte det vidare utan sa bara: "Sluta". Igen.
(Folk är fan sinnessjuka. Slå sina barn?! Jag fattar ju att man känner att man vill - been there, done that - men att verkligen göra det. Sick!)

Ytterligare en sak. Jag har jättemjuka fötter (ofta). Inte nu. Efter att ha harvat runt barfota i 1000-gradig värme i veckorna 3, så har jag nu fulfötter. Very bad. Hur får jag dom fina och mjuka igen?
Mirakelkräm? Någon?
Hjälp. Hjäääälp!

Kanske det här hjälper?:jag har köpt två Alsaceviner också. En till kocken (mig) och scampirisotton och en till middagen.
Dessutom har jag köpt champagne. 2005:a. Jag firar att jag har 9årig och 2dagars-bröllopsdag. Jag återkommer med recension. Och vad det är jag dricker. Flaskan var fin. Jag kände inte igen namnet (och jag känner igen rätt många) så förmodligen är den inte deluxe.

Bra så.

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Hårda bud!!

Barnet vill visa mig något ute.
Jag: - Jag kommer alldeles strax.
Barnet: - Ska du gå på toa?
Jag: - Ja...
Barnet: - Mamma, bajsa bara ut en korv!!

Inte ens det får man sköta i fred! Konstigt att man känner sig uppblåst.Always act your age

Köper hårborste.Love it!

First time ever

Ska ta bussen till landet. Tar två timmar. Har åkt dit sedan 1997 men det här blir premiär för bussen! Kan hända att allt som återstår när jag kommer fram är en blöt fläck i stolen för det är hyfsat varmt!!
Plötsligt så händer det...

För första gången den här semestern går min man upp med barnen (jag kräks på mitt eget curlande av mannen och att han är förlamad på morgonen. Varför är det okej? Jag vill också vilaaaaaa). Jag somnar typ runt halv ett varje natt (varföööör? Jag som ju är så kvällstrött och morgonpigg. Nu är jag kvällspigg och morgonpigg vilket gör att mellan 13-18 är jag gråtfärdig av trötthet. Igår orkade jag inte ens äta middag. Vad händer med miiig?!) och min man somnar med barnen vid 20 eller senast 22. Typ.
Så. Varför ligger jag här och glor? Varför sover jag inte?


Skjut mig.
Eller förresten - jag drar till stranden. Det är ett bättre alternativ.
Igår gick jag till Nice och hem igen i 79 graders värme (typ).
Det fläktade inte ens från havet.


Men jag kom på mig själv att inte vara shoppingsugen nu heller. Jag ville bara gå. Och glo. Gåochglo.Baksidan av hotell Negresco.Promenadstråk.

Jag köpte iaf en bikini som kostat 90 euro. Fast den var nersatt till 45 euro. När jag skulle betala så kostade den 15 euro. Jag fattar inget av någon prissättning här nere. Det mesta ter sig mycket mysko...

- I min lilla värld av blommor// Ellen