tisdag 29 mars 2011

Relocation

Barnet har en flickvän på dagis, Er. Ja, alltså det är väl kanske inte helt officiellt för barnet är lite on/off. Å andra sidan är Er, som ju är tjej och ett år äldre helt på det klara med att de är kära och tillsammans. Och det vet ju alla vem som bestämmer i en relation. Barnet har bara att gilla läget. Barnet har en annan kompis på dagis, Em, vars ena förälder arbetar på Scania. Nu har hon flyttat till Sydkorea. Så hon är väl då per definition inte längre en kompis på dagis men det är därifrån han känner henne i alla fall. Igår kom inte Er till dagis och barnet undrade var hon varit. Vet inte tyckte jag, kanske sjuk, eller ledig? - Hon har nog flyttat, som Em. Till Korea...säger barnet. - Det tror jag inte. Hon kommer nog tillbaka snart. - Näe, hon är i Korea. Mamma vi måste flytta till Korea! - Mjae, nu har varken jag eller pappa sådana jobb som har så mycket med Korea att göra så jag tror inte det kommer bli av i det närmaste. - Snälla mamma!? Jag saknar ju henne... Ja, vad säger man? Barnets känslor måste ju respekteras. Blir det väldigt tyst från mig så har vi dragit till Korea då. Fast det klart, de kanske har uppkoppling även där... Funderar Anna som drar sig för att flyttpacka...och som ber om ursäkt för att hennes dator helt är emot radbrytningar!!

Det ordnar upp sig.

It always will.


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Vilodag

Idag blev det vab för mig. Vabbat friskt barn... Men blir man hemringd för att dagis säger att han är sjuk så stannar man hemma dagen efter. Så klart. Och lilla grynet förtjänade en vilodag. Var förberedd på vabbet så jag hade med mig dator och papper och grejer att jobba med hemma. Men inget blev gjort. Absolut ingenting. Istället har jag suttit på soffan och ugglat mest hela dagen. Tydligen behövde jag också en vilodag, vilket kan vara lite anmärkningsvärt då veckan bara var en dag gammal. Men en helg ensam med barnen är kanske för mycket för en gammal tant som jag. Gäsp, sa Anna

2 timmars möte där jag har fått äta oförtjänt med bajs...

är till ända. Jag vill slåss och gråta.


Istället har jag satt mig i en taxi, tillsammans med min AD-ass Tobias, och är på väg till leverantör som ska foliera fönster åt en av mina kunder.

Där blir jag iaf inte utskälld.


- I min lilla värld av bajskorvar// Ellen