fredag 19 december 2008

Pappan kan han

Idag är det Jackpot på Fräsigt! Inte en utan tre anekdoter. Men så är det ju jul också. Var så goda.
En till lite anekdot som involverar pappan. När vi åkte genom Tyskland, på Autobahn så var poängen inte resan och de stopp man kunde göra på vägen, som kanske mammorna tycker är det som gör semestern värd att fira, utan det var att komma fram till slutmålet som räknades. Så var man kissnödig fick man hålla sig ett par timmar extra så att man liksom kunde göra två kiss i en smäll. Vid det här tillfället hade Ellen varit kissnödig ganska länge. Men båda papporna skulle prompt vidare. Och vad händer? STAU! Vi kör rakt in en sådan där berömd bilkö, som bara finns på Autobahn och som tar timmar till närmaste avfart. TIMMAR. Helvete sa Ellen. Det är okej sa pappan. Alltså den som inte är gift med Ellen. "Jag kan hålla ut dig genom fönstret så kan du kissa". Eh? jo just. Det känns ju bättre att hänga ut rumpan i vädret så att hela världen ser än att kissa lite diskret vid sidan av bilen. "Men du behöver ju inte träffa några av dessa människor igen, Ellen". Eh, jo, jag lever ju typ nästan med dig. Dig och de övriga två i bilen skall jag ju träffa jämt!!!
Needless to say så blev det inget kissat. Sprängd blåsa är ett hälsosamt tillstånd. Tack, papporna.

Jag är karta, jag är karta, jag är karta.

Pappan vill bidra med anekdot. Han skäms tydligen inte för sig heller utan vill berätta att Ellen har fått en kartbok i huvudet. Gissa från vem? Från pappan så klart. Pappa Trygg var kartläsare till Pappa Alm på genomresa genom Frankrike. Mammorna satt bak och pysslade med djuplodande intellektuella diskussioner. Plötsligt märker vi ett brott från mönstret. Bilen går liksom runt, runt, runt. Killarna hittar inte var de skall utan kör runt i en rondell. Pappa Trygg sitter med kartboken in hand. Mamma Trygg har ändå kollat lite på skyltarna och tycker att det borde vara åt "det hållet" (kan typ inte höger och vänster) samt att Ellen har någon åsikt om att det kanske är bättre att stanna och kolla upp hur vi ligger till på kartan. Våra goda råd till trots kommer det en kartbok flygande bak och träffar sagda Ellen i huvudet. Storstilat. Det är tacken. Från den stunden var det team chef som läste kartan och team skinkstjärnan höll klaffen. Till saken hör att jag är en mycket god kartläsare men det vill inte pappan medge utan gör det hellre själv för det är en manlig grej som man måste kunna. Men han kan alltså inte.

Tadaaaaaaaa

Veckans anekdot är i stundande. Jo, det begav sig i februari 2003. Ellen hade (av sin pappa tror jag det var) fått ett presentkort på skumpa på Centralbadet och karlen hon lever med var måttligt intresserad av att dela den med henne. Så då gjorde jag det. Vi bubblade i kar och i glas, vilket var tur, att vi hade bubbel i glasen alltså, annars hade vi nog haft lite jobbigt med håren i deras karbubbel. Jag hade varit barnvakt på dagen så vi sågs på badet. Tog en öl utanför medan vi väntade på att komma in. Det är ju så risigt på det badet eftersom det alltid är en massa hippor och sexor och annat strunt. Väl inne så tog vi väl något dopp då då och sedan hinkade vi i oss bubblet. Mumma! Ganska hastigt faktiskt för vi kände att de vi delade lokalen med inte riktigt höll vår standard. Halvfeta gubbs med badbrallorna på halvstång är inte tillräckligt glammig vy för champis! Sedan skulle vi hem till mig och ha spelkväll. Det innebar att vi hade köpt typ två av varje av alla lotter som finns inklusive bingolotter. Dock inte A-lotter ety mamman i den här familjen är aktiv motståndare mot dess ägare. Åjo, Ellen är inte så illa heller. Hon har ställt Göran mot väggen fler gånger än de flesta! Åkte i alla fall kommunalt hem, vilket tog sin lilla tid. Hann bli kissnödiga. Så klart. Så vi fick planera resan klokt och gå av en hållplats tidigare så att vi skulle ha ett litet skogsparti att använda till våra behov. Kunde dock knappast sitta still så exakt var det där hamnade känns lite oklart. Jag vet att jag ramlade omkring i lingonriset och att Ellen lät som om hon gjorde likaså. Själv hade jag täckbrallor (pga barnvaktsinsatsen tidigare) och de var ju i vägen för allt. Om jag inte minns fel gick vi typ 25 meter till innan vi var tvungna att ramla in i skogen en gång till för lite mera skvättande.
Väl hemma så skulle vi fixa käk, men Bingolotto var på g, så vi behövde koll på burken också. Vid det tillfället hade vi TVn nere. Så vi baxade upp den lilla TVn för trappan, hade lite för kort sladd så den räckte inte riktigt utan vi fick ha den på tre kvart på en stol i köket. Därifrån hade vi full koll. Med betoning på full.
Jag tror att det enda vi vann den kvällen var ett gäng nya lotter vilket resulterade i en ny spelkväll. Sedan dess har det inte blivit av, vilket verkligen är too bad! Vi borde rigga en snart! Om inte annat för att det vore kul att bli rik. Och full. Och rik. Fyllerik. Lyrik? Nej, knappast.

Rått-race

På spa idag har det blivit x-tra plus XL motion på Agathon. Hon kom på hur man hoppade över vårt lilla hinder som avgränsar köket från resten av huset. Så det bidde lite motion även för spa-chefen. Eller, jag plockade fram lite russin så löste det sig. Nu ren bur, fräsch sallad och små pluttar under säng och soffa. Du har..två..nya pluttar under sängen.

Fräsigt?


Fredagsmiddag. Här är middag på g. Fräsigt? Njae, men det fräser om det. Färska Salsiccia. Det skall på en sås som jag lagade i lördags och har dragit sig sedan dess, så sedan blir det nog ganska fräsigt, men just nu ser det tämligen mediokert ut.

Morsan e förbannad

Barnets fröken skall sluta. Idag var sista dagen. Och idag fick jag reda på det. Inte okej. Vad fan är det för tölpar som får bli rektorer egentligen?? Det har beslutats tidigt i höstas och typ alla föräldrar rasar och det har mailats hit och dit men inte ett ljud har jag hört. Infobrev från rektorn kom i måndags. Innehöll inte ett skit om det. Gissa vem som skall skicka brev till kommunens kultur- och utbildningschef. MOI! De ligger jävligt risigt till kan jag säga. Den här morsan är inte att leka med när hon är förbannad, det är ett som är säkert. Kriget är på. Bring it on!

Anna. Fredagsanekdot?

Jag är dock mycket tacksam över Agathons lyxiga dagar. Nästa gång åker man och barn och chinchillan iväg. Jag kommer istället. Fräsigt!

Soligt?

Soligt ute nu tycker ni? Ljuset liksom sticker i ögonen? Eller? Nej, tänkte just det. Med tanke på det så är det väldigt festligt att det just gick förbi en hund med solglasögon. En hund! Fräsigt!

MEN - när man går på powerwalks i ottan...


då hittar man dom absolut bästa vykorten. Barn 1 ska skicka ett till dagis. Då hittade mamman den här. Vad tror ni? Ska jag?

Lata dagar...


Anna håller ställningarna. Det glädjer mig. Här händer typ inget. INGET. Jag går upp, går powerwalk, dricker öl, dricker drink, dricker mer öl, jobbar på brännan bland molnen, äter lunch, springer till bamseklubben, pressar, dricker öl, hämtar barn från bamseklubben, dricker öl, går ner och äter, ser på Coco (äcklig) Clown, barnen vill sova, mamma hivar i sig en öl i all hast och sen ligger jag i sängen igen.

Uppdatering av julklappsskörden

Nytt sedan sist:
En get, till någon by eller familj eller vad det var. Kul!
De som förut skänkte pengar någonstans har nu uppgraderat med choklad. Bra där. Bättre år än väntat alltså.
Sedan var det någon som givit bort att ett gäng kvinnor skulle få föda barn med läkare. Och det verkar ju bra. Men det ger ändå resultatet - ganska dåligt år!
Så har det glidit in en skumpa här minsann! Bra år! Får jag dricka den nu? Som ett litet komp till arbetet? Nehe...
Ett Planprojekt och en Östersjöfond har jag bidragit till med mina julklappar också. Dåliga år för dem med andra ord. Inte Plan och Östersjöfonden, men för givarna...
Annars är det fortsatt tunnsått. Choklad och frukthögen som fikabordet brukar digna av är bara en ynka kartong än så länge. Illa, illa. Om man inte räknar den pepparkakssmakande kolan förstås som är allmänt äcklig. Men det måste man väl antar jag.

Kallefjong

Kalsongmannen var i farten igen i morse. Gick ock fipplade med en mp3 spelare så jag såg det inte förrän jag var typ vid hans brevlåda och då stod han där i alla sin prakt. Det var samma modell som sist. Tänk er snuskig fyllskalle i någon amerikansk film som antingen ölar i en plyschsoffa eller är ute och jiddrar i kalsonger och gummistövlar. Så ser han ut. Undrar varför han inte drar på sig en jacka, morgonrock eller annat? Nåväl. Det är väl inte värre än att man står ut med det. Men det är inte vackert. Roligast är att hans fru är så jäkla proper. Alltid rosa skjorta och ljusa byxor - ser ut som hon just kliver ur en Ralph Lauren annonos. Det var för övrigt hon som körde över sin egen dotter. De har nog sina issues i den familjen...