fredag 11 februari 2011

Sjukt sjuka barn

Bebisen har haft feber sedan i lördags. Doktorn sade igår att det är förkylningsastma också. Typiskt!
Barnet har haft feber lite upp och ned sedan i tisdags. Ingen av dem visar några tecken på att vilja friskna till. Sååå tråkigt.
De är ju inte så glada heller när de är helt under isen. Och inte sover de bra heller. Så då sover inte mamma bra och då är inte mamma på bra humör heller. Men kanske framåt midsommar, eller?


Så det så, sa Anna

Ingen ny friss

Skulle ha klippt mig igår men det frös inne pga sjuka barn. Skulle ha gjort det ikväll men det frös inne pga vädret och senfärdig make. Nu återstår söndag. Håll tummarna att det faktiskt blir det.


Så det så, sa Anna

Den vilda jakten på fjärrkontrollen

I förmiddags gömde bebisen fjärrisen. När jag upptäckte det gjorde jag ett relativt seriöst försök att hitta den, men icke!
När pappan kom hem så gjorde vi en team-effort så både pappan, jag och barnet letade. Och letade. Och letade. Vände upp och ned på hela undervåningen. Men den var puts väck.
Till slut ryckte jag ut vår kombinerade dvd/videospelare för att kolla bakom. Och det rasslade väldigt suspekt om den.
Kollade in bakom videoluckan och detta var det jag fann:Fyra bilar och en fjärrkontroll. Klassiskt!
Det är inte första gången så jag borde ju fattat, men trots det så hade jag inte en tanke på det.
Och förr har jag bara råkat på en ensam bil någon gång ibland.
Nå, nu har jag väl lärt mig!

Så det så, sa Anna

Äntligen

Idag ska vi få flytta in i köket! Det är inte helt klart - vi har bara en provisorisk diskbänk än så länge och det ska fogas och målas lite och det saknas någon lucka, någon lampa och lite småpyssel. Men vi kommer i alla fall att kunna använda rummet mer normalt. Hur-jävla-ra! Om jag nu bara finge friska barn så skulle jag vara lycklig.
Det vill säga om någon kunde komma hem och skotta så att jag kan ta mig till frissan ikväll. Då skulle jag vara helt lycklig! Men det är få som anmäler sig frivilligt! Har själv ägnat en timme åt skottning men det blev inte mer än en liten stig upp till vägen. Vill inte gå till nytt jobb med en död råtta på huvudet!

Fnas.


Så det så, sa Anna

Nöjd.

Bra dag att vara sjuk på.


Brasa tänd. Bra. Te framme. Bra. Nystädat. Bra. Storhandlat. Bra.

Speciellt det sista är bra. Ifall vargavintern håller på till i maj. För då klarar vi oss iaf till i början av mars. Fint. Bra.

- I min lilla värld av blommor// Ellen