måndag 4 maj 2009

Gosedjur.

Idag sprang jag över Östermalmstorg och då kom en liten unge gåendes med den mest underbara gosedjurs-pandan jag någonsin har sett. Frågan är om jag inte måste köpa en till hmm..till mig själv helt enkelt. 

För den som vill bli ägare till en sån här så får man trippa till Åhléns med 225 pix. Är den inte helt fantastisk?!

Brevlåda gone bad.


Eh? Vad kan möjligen har hänt här. Det undrar man... Mycket inbjudande för visningen som vi ska ha på huset så småningom.

kontrollbesiktning

Nu skall jag iväg till MVC. Jag älskar inte min mvc-tant. Hon verkade lite knäpp när jag skrev in mig. Glömde fråga hälften och ringde mig på bussen efteråt. Men alla kan ju inte älska alla här i världen. Hon skall ju bara sticka mig i fingret och banna mig för mina svullna ben. Och eftersom jag redan vet vad hon skall säga så skit samma om hon är knäpp.
Solen skiner nu så jag prommar dit.
Måste bara gå och dricka lite så det finns något att kissa ut när jag kommer dit.

Frukt är också godis

Igår på DN debatt så hävdade man att frukt är världens otyg. Eftersom det innehåller fruktos (socker) så blir man tjock av det. Bland annat använde man en tjock tant som argument. Hon brukade äta 2 bananer om dagen. Efter doktors rekommendation så slutade hon med det och gick med 30 kilo. Inget nämndes om damen börjat träna eller på annat sätt ändrat livsstil. Man kan väl tänka att hon inte gjort det, men eftersom hon fått förstadie till diabetes kan man ju också tänka sig att hon faktiskt gjorde lite mer förändringar.
I dagens DN går Livsmedelsverket ut och säger att man inte alls skall sluta äta frukt och att fruktkorgarna på våra arbeten är bra för de ersätter kakor och annat transfettssatyg.
Jag säger så här: Att dra alla frukter över en kam är som att säga att mat är nyttigt eller mat är onyttigt. Mat som begrepp är ju ganska brett och det är också frukt.
Det vet man ju sedan gammalt att tex banan, vindruvor och liknande inte är direkt dietmat men att för den skulle påstå att all frukt är av ondo är ju bara dumt. Och för att för en gångs skull hålla med Livsmedelsverket - för många är ju alternativet typp choklad, och är det verkligen bättre.
Som alltid, man kan inte jämföra äpplen med päron, eller som i det här fallet bananer med äpplen. Det är inte riktigt samma sak. Fråga Viktväktarna.

Marockanskt kakel.


Visst är det snyggt? Och fräsigt. Finns så ändlöst många varianter men något av dem jag släpat hem från Fired Earth ska nog fungera i ett av vårt nya badrum (för er som missat - fam. Alm bygger hus).

Hungrig?

Idag har jag myntat begreppet "man kan aldrig bli för mätt". Eller det är väl säkert någon som sagt det förut men det känns som passande för idag.
Det går alltid att toppfylla med en hårdbrödmacka eller två. Och godis på det. Och kanske ett eller annat Tom & Jerry kex. Och kanske lite frukt på det. Och kanske en chpkladbit. En näve start. Några russin. Typ så. Jag brukar kunna få varje måltid att räcka till nästa.

Arachnophobia

Jag brukar ha lite svårt att somna. Men om jag läser eller löser korsord eller så brukar det lösa sig själv. Häromkvällen (natten) så låg jag och läste och så vaknade jag som vanligt av att jag somnat. Ni vet när man bara vaknar litegrann så det räcker för att släcka lampan och lägga ned boken och så somnar man om direkt sedan. Så jag tänkte göra precis det. Bara det att jag lade ned boken på golvet innan jag släckte, och då fick jag se världens största spindel sitta och lurpassa under en av barnets leksaker (en hammare som ärvts från fam Alm). Alltså helt äckligt sjukt stor! Och förmodligen beredd att krypa upp i sängen och runt på mig! Det var ju en lögn att somna igen efter det! Kickade pappan och ylade om sagda spindel. Han svarade lugnt och sansat att: "Ojdå, men den är nog inte farlig, vi tar den i morgon".
När jag på morgonen påminde honom att han hade ett uppdrag under sängen så tittade han frågande på mig och undrade vad för skit jag drömt. Man kan säga att pappan som druckit litervis med vin inte var helt vaken när jag pratade med honom.
Från och med nu skakas i alla fall alla kläder ur ordentligt innan jag plockar upp dem från golvet. ÄÄÄääääääckligt!

Jäkla skitförkylning.

Jag har sovit middag varje dag typ, sen i onsdags. Nu måste jag jobba heldag. Hur gör jag då? Jag orkar ju knappt sitta upp. Än mindre tänka. Ännu än mindre jobba.

På kurs med Kurt!

Nästa vecka skall jag gå på kurs. Hela veckan.
Har precis läst igenom det informationsmaterial de har skickat. Bland annat skall jag få lära mig hur personers 'funktionalitet' påverkar en grupp. Intressant, vad är en persons funktionalitet?
För att inte tala om sexuell preferens. Känns som om jag skall gå på värsta stereotyp-jiddret. Varför inte ta upp skostorlek också? Det påverkar säkert också mitt agerande i grupp.
Jag tänker så här; jag känner heterosexuella personer som är mer stereotypt homosexuella i sitt agerande än de homosexuella jag känner. Är alltså rädd att det blir lite inskräkt. Grejen är, det är ju inte nödvändigtvis så att det är den sexuella läggningen som gör att man är på ett visst, kanske mer feminint eller maskulint sätt. Men så är ju kursen från början utformad av försvarsmakten! Borde inte förvänta mig annat.
Ändå, mest intressant skall bli det här med att utforska min och andras funktionalitet.

Saltsjö-boo - Arbetet på 2 timmar.

Det tar mig ungefär 45 minuter till jobbet från dörr till dörr. Inte idag. Idag skulle Skurubron krångla. Från jag tog det här kortet till bussen kom fram till busshållplatsen tog det 12 minuter exakt. Inte okej. Det tog mig strax över 2 timmar att komma till jobbet. Inte okej. 

Fan, vart är mitt glamourliv. INTE här just nu i alla fall.

Härlig helg.

Trots SL-fadäser nu på morgonen måste jag ju erkänna att jag haft en toppenhelg! Som bekant planterade jag blommor på Valborg och hade det allmänt skönt i trädgården. Åt en smarrig middag och myste hemma. Ingen brasa för vår del.
Fredagen cyklade vi till Forum och åt lunch och handlade kläder till barnet, det har jag nog också redan sagt förresten. Sedan hängde vi i trädgården och hade det skönt, jag låg och solade och läste medan pappan och barnet spelade golf och fotboll och vad det nu var. Anklevermousse och lax med räkor till middag.
Lördagen startade med vattengympa. Hon som leder den är galen. Uppvärmningen är sådan att man får en hjärtinfarkt. Inte så där som det brukar vara annars att man startar lite lugnt och ökar på, utan det är maxös från start och så blir det lite bättre sedan när man bara bygger styrka. I alla fall. Ganska slut efteråt. Sedan hem och packa picknick och så ut i Erstavik till en skogsglänta där vi åt lunch och låg och solade, tittade på humlor, fjärilar och rådjur med mera. Sedan cyklade vi direkt till morfar för lite fika i solskenet och sedan hem och lämna cyklar för att åka på middag hemma hos gammal mammagruppskompis. Superfräsigt.
Igår åkte vi hem till min bror med fru på fika, sedan storhandla och sedan hänga i trädgården. Allmänt härlig dag. Släppte iväg pappan på golfbanan en sväng också i den goda viljans tecken.
Ja, och nu sitter man här och det är inte ens kortvecka att se fram emot... Lite avis på brorsan och fru som båda jobbar åp Scania och typ kommer att få 4 dagarsvecka i ett halvår med 90% av lönen. Skulle också vilja ha det. Eller bara ledigt alltid, det skulle också funka.

Svinpälsinfluensa

Åker kommunalt till jobbet. Tar normalt MAX 45 minuter, MAX alltså. En dålig dag typ.
Idag startade jag hemifrån 8.10 och var på jobbet 9.20... Vad faaaaaaaaan.... SL är så slöa. Började med att den buss jag passat och skulle ta inte kom. Efter att ha insett att bussen efter det inte heller kom så svansade jag iväg till en busshållplats lite längre bort där bussarna går mer ofta. Fick vänta i en evighet. Så kom till slut en buss. Men den stannade bara och släppte av folk för den var fullpackad med folk (antar att fler bussar varit inställda). Efter ytterligare en massa väntan kom en buss som inte gick till Slussen, så den hade jag ingen glädje av. Men det kom en buss mot Slussen direkt bakom. Fast när den såg att det redan stod en buss på hållplatsen körde den förbi, fast den var i princip tom. Kunde inte möjligen tänka att det kanske var idé att kolla vilken nummer bussen hade först???!!! Idiot.
Massa mera lång väntan och så kom till slut en buss. Den tog ju en evighet på sig att ta sig till Slussen då den ju skulle serva hela Nackas befolkning i princip. Men nu är jag här.
Skulle bara vilja ta tillfället i akt att påminna alla busschaufförer där ute att det nu faktiskt är den 4 maj och demonstrationerna är över och ni borde hunnit sova ruset av er efter fyllan i Valborg. Ingen ursäkt finns för denna måndagsmorgon. Eller har ni dött i svininfuensa hela högen? Svinpälsar är ni i alla fall...