måndag 22 augusti 2011

Damn you tv!

Anna har precis berättat för mig att hon hört på ett högst vetenskapligt program på tv igår, att när man hamnar i klimakteriet så förvandlas musklerna till fett.

Berätta nu för mig; varför trääääänar jag nu igeeen?


Damn intellektuell-tv och Anna i kombo.- I min lilla värld av blommor// Ellen

Middag ihop.

Snart ska jag och Anna och hundra (4) barn äta middag ihop. Svårt att se vad det blir va?!Och samtidigt i en annan del av huset:And the glamour goes onandonandon.
Man kan väl lätt säga så här att arbetsfördelningen i det här huset är "lätt" snedfördelat. Vi jobbar båda två på jobb som är krävande. Vi har två barn. Vi hämtar barnen lika mycket (eller. Min man för excelark över allt vi gör, så även barnhämtningen. Det är lite som att kacka i eget bo eftersom jag varje termin häntat/lämnat ca 10-15 ggr mer...). Jag plockar. Jag tvättar. Jag plockar i och ur disk. Jag bäddar nytt i sängarna. Jag dammsuger när städerskan inte varit här på ett tag. Jag ser till att barnen har uppdaterade kläder per säsong och att chinchillan har mat. Jag storhandlar och går 2 av 3 gånger på systemet. Jag dukar av och på bord. Jag rensar ogräs. Och lagar 98% av all mat. Min man fixar poolen (maj-sept). Det är en klortablett som ska i en gång i veckan. Han klipper gräsmattan på sin åkgräsklippare. Och har hand om försäkringar och koll på elpriser och besiktigar bilen.
Men jag klagar inte.

Än... To be continued.

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Hur man vet att det blev sent i morse...

Störtskönt!!

Augusti är störtskönt!
Varför då?
Jo, i augusti är det fortfarande rätt varmt och skolungarna har fått nya fräcka höstkläder. Och kan inte vänta!
Själv går jag i tunika utan jacks eller kofta. Småtjejerna (gymnasieåldern) har topp, kofta och barbourjacka. Deon får jobba hårt kan jag lova!!Välkommen Ann Pyttipann! Du är följare 50. Storstilat.

Missa inte heller det bästa ordspråket ever, till höger.


- I min lilla värld av blommor/Ellen

Here we go again.

Rivstart. Sommaren har varit lam och max innehållit ett par pass (gym eller löpning) i veckan. Nu är det igång igen. Förra veckan började PT-passen och idag blev det 3 km uppvärmning på löpbandet (fyyyy faaaaaan vad vidrigt) och sen cykel där jag överraskade mig själv på intervallmood:


2,3 mil på hög intensitet. Inte illa med tanke på att mängden vin och champagne som jag druckit i sommar motsvarar ungefär samma längd. Om man omvandlar det.

Dock är min röv - not so much imponerad... Jäklar vad en liten sur cykelsadel kan göra ont.

Efter pass belönas man med ett sunksvettfoto på sig själv, en dusch och snart frulle på jobbet.


Hej måndag.

P.S. Jag åker sprillans ny buss. 445,5 km har den gått har busschauffören berättat. Oavbrutet.
Bussen är oxå proppfull så jag har deluxeplatsen*:* Bäst plats utsiktsmässigt. Sämst plats ur krocksynpunkt. Sämst plats om man vill lyssna på musik men chauffören vill berätta om bussens nya rattar, hydroblablabla eller elektroniska system för den som står närmast.

- I min lilla värld av blommor// Ellen