måndag 2 mars 2009

Tidrapportering

På jobbet lämnar vi in tid-rapporter. Varje måndag innan lunch ska veckan innan vara klar. Nu fick jag bastning för att jag inte var klar i tid. Jag som ALLTID är klar först annars. Men som jag sa. Idag har jag vridit på ett papper hundra gånger. Typ. Bara.
Undrar vilket projekt det ska rapporteras på?!

Tomt papper.

Typ så här mycket har jag gjort idag. Jag har ett foto. Thats it. Jagt byter plats på det då och då men jag orkar inte nåt annat. Jag har skitont i öronen. Jag är så jäkla trött efter förra veckans förkylning och hittar ingen plats att vila upp mig efter den. Blir tokig. 

Dubbelgångare

Trodde till min fasa att jag sprang på en gammal chef på lunchen, "Tanga Tamburin". Men det visade sig vara en stackare som bara var otroligt lik Tangan. Vilket öde. Han måste verkligen undra varför folk flyr med skräck i blicken när han nalkas. Tangan är nämligen inte särskilt angenäm.

Öken

Har ett problem. Ganska stort faktiskt, för mig. Det är så att jag alltid är sjukt törstig, men att jag helst av allt undviker vatten för jag tycker helt enkelt inte att det är gott och på något konstigt sätt så gillar jag inte konsistensen. Störd sedan barnsben förmodligen.
Hur som helst. Jag vill inte att barnet skall dricka bara saft och juice, utan gärna vatten och mjölk också. Men han vill ju dricka det jag dricker. Det gick okej förut när jag drack läsk för han gillade inte bubblorna, men nu har jag tyvärr fått avsmak för det. Så då blir det så att jag dricker Festis när barnet gått och lagt sig och däremellan lite mjölk och något halvt glas vatten då och då. Jag kommer att dö av uttorkning.
Pappan klarar sig för han dricker vin och kaffe och det vill inte barnet ha (som tur var). Men jag får ju inte dricka vin heller och kaffe är det värsta påfundet ever. Pappans lösning är dock att jag skall börja dricka kaffe. NOT SO NICE.
Ser ni ett skrumpet russin med fläskmage någongång kan ni ge er på att det är jag.

Billiga bullar

Var lite kultiverade i helgen och åkte på utflykt till Eskilstuna för att min favoritkonstnär hade utställning där. Passade på att äta lunch på Rademachersmedjorna så klart. Jag åt älgköttbullar med potatispuré för 185 kr, och barnet tog barnköttbullar för 85 kr. Det som skilde våra två rätter var att jag fick 2 köttbullar mer. Han fick samma älgbullar som jag. Så skön marginal på de där 2 extra... 50 pixx styck.

Utklädd?

Idag hade jag extra stora problem att bestämma vad jag skulle ha på mig så jag bad barnet om hjälp. "Jordgubbe" tyckte han då. Undrar just var det kom ifrån. Jag äger inte någon jordgubbskostym dessvärre.
Tycker någon att jag ser extra sjaskig ut idag så håll till godo, det kunde alltså ha varit värre.

Hugh Jackman 40 år.

Ådrigare än någonsin. Hellskotta vad mycket ådror kan man säga. Mr Alm har lite att bygga på om han ska toppa det här inom 5 år.

SF. Finally.

Igår var jag på bio med barn 2. Vi såg Disco-daggarna. Jäkligt fräsigt. Men kolla nu vad SF har införskaffat:


Ser ni? Bord. Det var ju inte en sekund för sent. Nu mer kan man alltså på SF i Sickla se Disco-daggarna och fälla upp ett bord, för popcornen och ställa läskeblasken i dryckeshållaren. Börjar likna första klass på Swiss. Jo jag tackar jag. Fräsigt.

Svartskalle? Vad fan - lägg av med det "offeruttrycket".

Jag kan säga att jag nästan aldrig, och jag repeterar aldrig har hört någon helsvensk säga så på allvar. Faktiskt. Men jag hör det repeteras oavbrutet av invandrare. Det är så tragiskt. Varför? Varför hålla på att göra sig till ett offer hela tiden och skylla på att man skulle ha utländsk bakgrund.

Senast jag såg det var i tidningen imorse och gäller Romario som dödades i en uppgörelse i Kista. Pappan tror att utredningen har gjorts sämre för att han är "svartskalle".

En gång hörde jag det av en kille som körde på Nybrogatan i Sthlm (gågata) och som tutade och ville komma förbi. När en kvinna, med rullator, inte flyttade sig flög han ur bilen och skrek: Är det för att jag är svartskalle som du inte kan flytta på dig.

Herregud. Herregud.