torsdag 5 mars 2009

Här tar vi nya roliga tag!

Ny "stimulerande" utmaning. Ni kommer väl ihåg att vi fick sjunga på Kickoffen? Nu är det dags för nästa roliga utmaning. Alla skall springa Midnattsloppet, vare sig man vill eller inte och vi skall under våren träna gemensamt.
Tror inte att jag kommer att springa en mil mitt i natten i typ vecka 36.
Bland de som deltar lottas resor till NY ut. Vad lottar man till mig då? Jag som liksom diskriminerats från tävlingen pga dess själva utformning. Inte mitt fel.
Å andra sidan är jag inte ledsen över att ha en fullgod ursäkt till att slippa. Även om jag faktiskt tror att jag sprungit och gjort det ganska bra om jag inte "varit på det viset" som man sa förr i tiden.

Obstruktion 2


Vi skall börja dela kalendrar på jobbet. Jag har löst det som på bilden. Bokat upp alla dagar, hela dagen, för all framtid. NÖJD.
Bakåtsträvare? But of course!

Obstruktion

Jag som inte riktigt tycker att det räcker med småbarn och heltidsjobb sysslar även lite grand med politik på sidan av. I måndags var det fullmäktige och det är bara att konstatera att vissa har andra motiv än jag där. Jag gör det för att jag tycker liksom att det är lite viktigt hur livet utvecklas i vår kommun och så kan jag påverka min egen tillvaro i större utsträckning. Vissa andra verkar mer göra det för att de inte har något bättre för sig. Politiken i sig är inte det viktiga utan snarare att man får tiden att gå. Och gå. Och gå.
Att Socialdemokraterna som är i opposition ställer dumma frågor och obstruerar genom knäppa interpellationer och motioner har jag full förståelse för för något måste man göra i opposition - och får man aldrig bestämma måste man ju försöka komma med bra idéer i alla fall. Men vi har några andra som bara är skvatt galna. De kan tycka lite hur som helst i ideologiska frågor beroende på vilket humör de är på just den dagen. Och framför allt skall de votera om allt.
Oftast är det väl okej, för vi har små handdatorer som hanterar det, men i måndags var dessa trasiga, så då voterar man genom att alla uppropas en efter en och så får man säga ja eller nej eller avstår. Med 61 ledamöter tar sådant förfarande lite tid.
Bäst också var att i just dessa frågor var vi alla överens utom 5 mandat, så till och med Socialdemokraterna var för. Och ändå skall det voteras om och om igen.
Syftet är naturligtvis att försöka få till en minoretsåterremiss, som man kan få om en tredjedel så önskar. Dock så är inte 8% riktigt en tredjedel och kommer heller inte att bli det hur många voteringar de än begär.
Summan av sådan kardemumma är att mötet tar cirka en timme längre än det behöver. Underbart!
Bäst i KF är att en av miljöpartisterna ser ut exakt som ugglan i Från A till Ö. Helge heter han väl? Precis på pricken lik.

Logik?

Idag skulle jag slänga bananskal på jobbet. Repa-tanten stod och fipplade med papperskorgen som hon just tömt. Jag slängde i skalet. Men si, det fick jag inte, ety hon hade ju just tömt soporna. Och då får man tydligen inte lägga i nya. Nej, därtill är inte sopämbaret ämnat.
Tanten plockade upp skalet och slängde på annan plats. Kvar stod jag och undrade, återigen, över logiken.

SL=samhall

Åkte långsam-buss i morse. Det finns en motorvägsbuss också som jag kan ta, men den stod framför den andra bussen och jag orkade inte springa. Man vinner cirka 5 minuter på motorvägsbussen (i normala fall) så jag tänkte att det kunde kvitta. Men galningen till chaufför i långsambussen tyckte nog att långsam var en hederssak. På flera hållplatser körde han in bakom en annan buss och körde så nära att den främre bussen i princip kom genom rutan. Eftersom vi stod bakom var det inga som gick på vår buss utan bara en och annan som gick av. Därmed hade han kunnat åka iväg ganska snabbt och kommit i raskare takt mot Slussen. Men han tyckte att han istället skulle ta en kaffepaus och sitta kvar och vänta på den framförvarande bussen. Så irriterande.
Väl framme på Slussen säger karln: "Eftersom det fortfarande är varmt ute går ni ut genom de två bakre dörrarna" och så vägrade han öppna framdörren. Spelar inte mig någon roll personligen eftersom jag satt bakom den främre av de två bakdörrarna, men kanske spelar lite roll för de handikappade längst fram? Och jag förstår inte logiken... Om det är kallt kan jag förstå att han inte vill öppna där fram av rent egoistiska skäl så att han skall slippa frysa i de 30 sekunder det tar för folk att gå av. Men om det "fortfarande är varmt"? WHAT?
Han var galen. Och lat. Hata trist gubbe.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen.

Hjälp. HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!

Mode för kvinnliga interner?

Läs mer här!

Lunch vid skrivbordet. Idag igen.

Jag vill att det ska bli helg nu. Fort. Behöver det. 

Mailhelvete. Go to hell.

Jag har tunga mail MEN har rensat i det oändliga men ändå. Jag MÅSTE ha mycket mail i mailen. Jag jobbar med tunga dokument.
Gissa vad du hamnar, Microsoft Entourage? På helvetes-listan.Såklart

...fan vad ont i huvudet jag har efter öron-smällen imorse. Ull ull

Frukost med Jenny

Vidrig morgon. När jag duschade imorse så sprack öroninflammationen. Helvete vad ont det gjorde. Trodde jag skulle dö. Nu är det okej på ena örat. Sen hade jag frukostmys med Jenny. Tack, Jenny. Tack.

Nu är jag på jobbet. Ulligare än någonsin. Bara att bita i det sura äpplet och sätta igång att jobba.

God morgon.

Tjejmiddag.

Igår var det tjejmiddag med tjejerna på jobbet. Jag körde eftersom jag måste jobba koncentrerat idag plus att jag har öroninflammation. Trött. Men titta. Vi var hemma hos Anette. Fantastisk AD, värdinna, vän, cosmopolitan-görare och kock. För att inte tala om inredningen. Anette. Jag flyttar in!

Här kommer lite bilder :)

Fantastisk öppen spis

Cosmopolitans till alla!

Lax med täcke i ugn, sallad, potatis och krämig sås