fredag 26 december 2008

Sky is the limit

Annandag jul. Efter en stunds lek i parken och en bastu börjar man bli redo för dagens evenemang. Hem till morfar igen på middag. Men innan dess så har jag ju ett uppdrag. Det ryktas att det trots allt är fredag idag, annandag eller inte. Satt och funderade på om jag hade någon julanekdot, men de verkar sitta långt inne. Får ta ett annat vinterminne.
Vi skulle fira weekend ihop på Gimo Herrgård. Vid närmare eftertanke var det alla hjärtans dag. Det är nämligen så att vi hellre firar ihop än ensamma. Har suttit tillräckligt på tu man hand och stirrat varandra i ögonen för att tycka att det är fräsigare att vara fler. Och jag stirrar ju helst i Ellens ögon any day! För att göra en hel grej av helgen började vi på vårt landställe på fredagen. Vi hade med oss tre flaskor skumpa tror jag; en Krug, en Philipponat Rosé och en som jag inte kommer ihåg. Vi skulle ha två på Gimo och en på fredagen för att börja lite lätt och ledigt. Så klart, det verkar ju väl avvägt. Men någonstans gick det fel. Av fredagen minns jag dessvärre inte mycket mer än att vi spelade yatzy och det var stört omöjligt att se vad det stod på tärningarna. Vi drog så klart i oss alla tre flaskor direkt. Lite så där av misstag. Och det satte sig tydligen direkt på synnerven. Men kul var det. Herr Alm förlorade. Han hade förlorat greppet totalt. Typ mr fniss himself!
Familjen Alm sov en trappa ned, direkt under vardagsrummet och då Ellen vaknade, tidigt på morgonen som vanligt, gick vi upp och dansade hambo och salsa för att stampa ordentligt i golvet - pappans tak. Fräsigt värre. Ja, tackar vet jag logdans, där får man fara som en fogsvans... Jolly Jolly Bob inte att förglömma!
Resten av lördagsförmiddagen ägnades åt en desperat jakt efter ett öppet Systembolag. Men tydligen så hade den trenden inte riktigt nått landsbygden än. Det blev en riktigt knaper helg, och vi fick nöja oss med öl och vin. Buhuuu. Misär. Blev lite bastu och isvaksbad, fast jag tror vi bara tittade på vaken. Jag badade inte i den i alla fall. Minns inte vad papporna gjorde. Så klart bodde vi i annexet. Det är liksom lite pappornas grej. När mammorna bokar helg så konstaterar de snabbt "okej, grundpriset är 995 men för 200 pixx till så får man lyx och flärd och ett riktigt rum, det tar vi". När papporna bokar helg så är det mer så här: "okej, grundpriset är 995, finns det ingenting vi kan göra för att få det lite snålare, billigare och mindre fräsigt? Vi tar det i så fall. Skall tjejerna diska eftermiddagen? Ja, det är okej". Ja, så har vi det. Därför har vi en gång bott i flådiga romantiska stora härliga rum i Hennickehammar och en gång i vargbyn i typ en furustuga med pinnsoffa att sova i. Alltså på samma herrgård. Ändå så påstår de att "Sky is the limit" för oss. Snarare "det finns ingen limit på all skit". På samma vis hamnade vi på ett pisshotell i Aloxe Corton. Skyn var gränsen enligt killarna och vi skulle få välja vilket hotell vi ville på vägen hem från Rivieran, mot att vi inte envisades att stanna på vartenda ställe som såg mysigt ut längs vägen. Okej, så vi kollade i typ Guide Rouges hotellbok och hittade ett som var flådigt som fan. Ja, då bokade ju killarna så klart hotellet på sidan efter som var kissigt. Mitt ute på landet, ingen luftkonditionering, flugor i poolen, och minirum med äcklig standard. Hur är det möjligt att missa så? Dessutom hävdar de att hotellet de bokade var riktigt fräsigt. Yeah, right. Fräsigt i mitt arsle i så fall. Men det beror väl mest på att de satt och surfade och drack öl medan vi inte ägnade oss åt att sola och relaxa vid flugpoolen vilket var vad vi skulle ha gjort på det andra stället.
Fnas. Gimo är inget vi rekommenderar i alla fall. Inte dåligt, men inte bra heller. Näe, tackar vet jag logdans...