tisdag 25 augusti 2009

Öppnar stället och låser förmodligen skiten med.


Idag har jag ännu mer insett att det här med reklam inte är något för mig. Om arbetsgruppen är dålig får man rimligtvis bajs. Då förtjänar man det också. Men om arbetsgruppen gör skitbra saker hela tiden, räddar upp saker på kundens mållinje och ändå får bajs- ja, då kanske man ska fortsätta mot andra höjder. Mina höjder står mellan att a)jobba hela natten b)gå och supa ner mig eller c)skjuta mig i skallen.
Feel free att kommentera vilka av dessa ni tror mest på. Over and out från mrs Alm.

Inga silkesvantar här

Det kan hända att jag måste försvinna under jord de sista dagarna den här veckan. Har stuckit ut näsan och retat upp repa-tanten. Misstänker starkt att jag är på hennes hitlist nu... Hon ville räkna telefonsamtal på fredagseftermiddagarna (för att bevisa att inget händer här då) och jag sa att det var meningslöst. Eftersom hon gjort det förr och ändå inte fått gå hem kl 15 på fredagarna så lär det inte vara det det handlar om. Snarare kanske att hon har en viss arbetstid. Eller att någon skall vara här om något händer, eller det kommer ett bud eller vad 17 som helst.
Hon menade att alla andra ju går hem. Då sa jag att det kanske de gör men de gör ju sitt jobb under någon annan av dygnets timmar då. Under helgen eller kl 20 någon kväll eller så. Det är orättvist att somligas arbete knyter dem vid skrivbordet, men nu är det ju så att olika arbetsuppgifter måste hanteras olika. Det tyckte hon inte om.
Olika falla ödets lott och repajobb är lite som hjärnkirurgi. Svårt att göra annat än på plats. Det är också det enda som repa-tanten har gemensamt med überkvalificerade läkare.
Jag drar snart på ett och ett halvt års ledighet härifrån och ser ingen anledning till att stryka henne medhårs, hon har ändå slutat älska mig för längesedan.
Men om inläggen från mig uteblir i morgon så vet ni att jag ligger knivhuggen i ryggen i någon gränd härikring.

Hos naprapaten!

Ja, jag gör som ni säger. Telefonen är avstängd. Mmm...

Könsglass

Barnets glass höll på att ta slut hemma så igår på vägen hem från det braiga föredraget så stannade jag på lill-Ica för att köpa Piggelin. De hade dock ingen, så istället fick det bli denna sort, eftersom jag föredrar isglass med tanke på barnets ansenliga konsumtion.Känner lite sådär för upplägget med Hello Kitty-glass. Denna är som ni ser rosa och lila och den fanns naturligtvis i en annan rosa variant också. Skall vi gissa att den är framtagen för en viss publik?

Ledsen att jag stött efterfrågan av produkten. Mitt barn är ju en pojke, men det vet ju inte Diplom-is...

Inte fan skrattar jag, pajazzo!

I Sickla finns det en "kunskapsgalleria". Ett hus med olika utbildningsföretag och skolor i. Igår var jag där och lyssnade på en dragning av Atrium Ljungberggruppen samt rektorn på YBC, young business creatives. Superintressant. Verkat ha hittat en bra form för integration mellan utbildning och näringsliv.
I alla fall. Alltihop avslutades med en rundvandring i huset. På bottenvåningen har de till min, och alldeles säkert till Ellens, fasa en cirkusskola. Där hängde det elever från taket och det jonglerades och härjades och allt var i största allmänhet obehagligt. Hallå? Hur stort är behovet av cirkusartister? Nog för att man skall kunna utbilda sig till det mesta, men en del saker känns inte som om de borde få skattemedel. Vill man bli pajas kan man väl bekosta det själv. Jag känner inte att mina skattepengar kommer till sin rätt just där. Hellre sjukvårdare då. Samma sak med TV-hallåor. De kan kanske klara sig själv. I alla fall - tråkigt slut på väldigt intressant kväll.

O'synk

Min telefon är galen. Den hävdar att klockan är 09.36 och alltså går den två timmar fel. När jag går in och skall ändra inställningar så går klockan där rätt så jag kan inte ändra. Fattar inte. Dessutom kan jag inte öppna några applikationer. Tänkte bloggat i morse från den men det fick jag inte. Har startat om den flera gånger. Upprörd. Jäkla Apple. Inte alltid bara bäst!

Välsignat jävla tillstånd?

Absolut! Vaknade i natt av jordens jävla halsbränna. Trodde det skulle fräta hål... Lyckades somna om. Vaknade kissnödig. Lyckades somna om. Vaknade med kramp i ena benet. Lyckades somna om. Vaknade med kramp i andra benet. Lyckades somna om. Vaknade av en tokig jäkla bebis som absolut skulle ut. Dock inte genom sedvanlig utgång!
Puh! Inte lika illa som att inte få sova pga barn i andnöd, med extremt jävla jobbigt om man får vara självisk.

Ny morgon. Nya utmaningar. Gammal sjukdomshärva tillbaks

Glamour? Vilket hån. Plain tea and nothing glamour about that!

I natt fick barn 2 sin berömda andnöds-sjukdom-som-ingen-vet-vad-det-är (WHEEIIII 2 veckor på dagis innan sjukdomarna slog till). Det enda man vet är att det inte är krupp eller astma. "Kanske något mitt emellan eller brevé hö hö hö" som doktorn sa.

Detta har gjort att jag inte sovit en blund (eftersom han slutar andas då och då) och nu möter den här dagen med mina ögonpåsar ner till knäna och näst intill gråtfärdig. Tur att jag nästan alltid är ensam mellan 0730-0900 här. Får tid att andas.

Och sen kan jag ju också buda på saker på auktionssidor. Just nu har jag en stol under lupp som jag SKA ha även om den kostar mig hela veckopengen och ett bord. Körigt. Jobba? Äh. Det gör jag när andra kommer in och börjar sin dag...

God morgon!