tisdag 18 augusti 2009

Släkten är värst

Min kusin Lelle håller på med något obskyrt projekt. Han har varit med i Draknästet på SVT med det. Eller med och med... man fick se ett par sekunder tror jag. Det är han nu upprörd över och hävdar att det är en konspiration som, om jag inte minns fel, någon slags skolmyndighet skulle ligga bakom.
Eh, eller så är det så att när man klipper programmet så tittar man på vad som är bra TV och använder det. Hans grej är helt obegriplig. Varken jag eller maken är särskilt korkade - han är väldigt duktig på att avgöra vad som är bärande affärsplaner och vad som ger stålar och så och jag brukar vara bra på att avgöra bra idékoncept och så. Men trots att Lelle har förklarat detta om och om igen och vi ju haft förmånen att sitta face to face och ställa frågor så fattar ingen av oss vari pengarna ligger eller vad exakt det är han vill göra.
Helt obegriplig smörja är inte bra TV. Till och med projekt som skall sågas vill man ju haja vad de går ut på. Annars blir det ju icke-frågor liksom. "Här finns inget och det vill vi inte ha", liksom.
Men nej, det är en konspiration, han har ringt överallt och ställt folk mot väggen. Jag är mest nöjd över att vi har olika efternamn. Känns som om skolvärlden har stora försänkningar i TV världen och möjlighet att i förhand censurera SVT. Troligt. Mycket troligt.

Dator kan bli ring.

Igår gnällde jag om att Jonas vunnit en golftävling och vunnit en dator. Som jag sen undrade vad jag skulle med till. För det är ju ingen ring. Då kom det. En karl att lita på - bland kommentarerna. Tack S. Du är ett geni. Och du vet minsann exakt hur vi tänker. Fräsiga karl.


Anniversary

Hade tänkt sno lite poäng därhemma. Bröllopsdag idag och maken hade uppenbarligen glömt. Jag har handlat present och tänker handla lite blommor på vägen hem. Tänkte ev. köpa lite god mat också. Skulle bli bra när han stod där tomhänt. Ja, alltså, aldrig fel att ha en upp om man säger så...
Men så vid halv tre så kom han på det. Det kom ett mail med frågor kring menyönskemål för kvällen. Räddad på målsnöret kan man säga. Men det blir bra. Inte som att jag inte kommer att hitta många andra tillfällen att få en upp på honom. Skönt att profetian om fil och flingor inte slår in i alla fall.
Dock tvivlar jag på att det väntar någon som helst carat hemma, och allt annat är ju underkänt så det är ju en förfärlig misär det här.
Vad är det egentligen man skall ge på 8-års dagen? Navelludd?

"Åkt stor båt"

På barn 2:s avdelning på dagis hänger lappar varje dag där dom frågar barnen vad dom gjort under dagen. Nu hänger där också en lapp där dom har frågat barnen vad dom gjort under sommaren. Så här svarade min son: "Jag har åkt stor båt många gånger. Hurra!"
Exakt så. Varken mer eller mindre.

Jag misstänker att han tänker på båten mellan Rødby och Puttgarden. Den åkte vi 1/1000 del av semestern och är allt annat än "Hurra" kan jag lova. Fräsigt ändå att vi har lagt åtaliga tusenlappar på att bila till Frankrike t/r och gjort mysiga saker i värmen och barnen ändå tycker att båtjäveln var roligast och mest minnesvärd.

Ruchir - mattkungen.

Jag ha länge velat ha en äkta fin Dhurriematta. Men en Dhurriematta ifrån tex The Rug Loft i NY kostar ungefär 80.000:- i den stora storleken jag vill ha. Yes, ni hörde rätt. 80.000 bananer. Det är exkl. frakt.
Så jag hittade en underbar man; Ruchir. Ruchir från Indien och hans ekologiska bomull och han har inga barn-arbets-fasoner. Så jag har haft dialog med honom i 3 månader av och till för att beställa en matta. Nu har jag äntligen fått till det och beställt 3 stycken gigant-mattor.

En del av den matta som jag beställt...

Efter beställningen så kom jag på att jag hört att man ska pruta i Indien. På allt. Så jag googlade och det är mer eller mindre tvång verkar det som.Men eftersom mattorna är så sjukt billiga så känner jag mig dum i huvudet som prutar.

Då. Då kommer Ruchir in och säger (och jag citerar): "I will give you any discount you want".

Så här sitter jag i Sverige och betalar så himla lite för 3 super-stora fantastiska mattor och ska pruta. EH? Känner mig helt jäkla vidrig. Jag har nu frågat om vi kan få mattorna 15% billigare...


Nu har jag har fått svar...jag vågar inte öppna. Mailet ligger överst i inboxen och glor på mig.
Förmodligen high-five:ar Ruchir någon nu åt att jag är så korkad som ber om en sån liten rabatt eller så ber han mig att dra åt helvete. Jag vågar inte öppna mailet. Så vi lär aldrig få veta...

Mmm kaka!

Drömde att jag fyllde år och den enda som kom ihåg var min chef, som gav mig en leksaks-tubkikare i blå plast. På väg hem från jobbet stannade jag på det inte så glammiga Konsum Slussen och tänkte att något gott skulle jag väl ändå få på min dag. Framför mig blandade en kvinna ihop någon slags fluff/ marängtårta som inte såg helt äcklig ut, så jag började också blanda mig en. Intressant koncept att man fick baka tårtan själv och sedan fick kondispersonalen dekorera och paketera. Jag var dock inte riktigt haj på det hela så jag lämnade fram bara en ihopblandad klutt med förhoppningen att de skulle stuka till tårtformen åt mig. Innan kondistanten snappat åt sig min klutt hade tanten framför, hon med redan färdig tårta, norpat två stora tuggor av den. Inte okej!
I alla fall så stoppade kondistanten klutten i en stor genomskinlig påse och gick i väg. Plötsligt befann vi oss utomhus någonstans på landet och tanten gick till grannen med min klutt. Där tog en gammal sliskig farbror påsen och började skaka den febrilt. Sedan hoppade han upp på sin gamla Zündapp och fräste runt med den innan han ansåg sig klar och körde bort med den till mig. Då hade min fluffiga klutt förvandlats till en enkilos förpackning med mandelmassa! Besvikelse!
Sedan tror jag att jag vaknade - lika bra det!Ta med sedeln dit du kommer. Del 2.


Imorse tog jag Orminge en bit till mot glamouren. Jag slängde lite julgransglitter och jag dumpade några urdruckna flaskor champagne i igloon. Undrar om igloon någonsin haft en flaska champagne i sig. Det blev iaf dagens glam-touch för Orminge. Jag kämpar vidare.

(jag kan ha förstört glamourgen när jag gick till bilen med två skrikande barn, varav det ena barnet inte ens badade igår och nu ser ut som en uteliggare).