lördag 31 januari 2009

Lära gamla hundar sitta?

Min farfar, som passerat 80 och är lika aktiv som jag, har inte pensionerat sig än. Eller det har han väl men han jobbar vidare. Minsann. Nu när han inte orkar fota så mycket (hästfotograf) så kan han pyssla med annat. Och det gör han. Förmodligen mer än någonsin. Det är barnböcker och kalendrar och lite foto (jojo minsann, det får också plats). Han senaste idé fick jag höra idag. Pappa var hemma hos farmor och farfar.

Pappa: Hej hjärtat, farfar ska börja blogga.
Jag: Va?
Pappa: Ja, jag blir galen

Jag: Jaha.
Pappa: Du vet hur man gör va så du kan hjälpa honom
Jag: Ja, jo men han kan bara gå in på www.blogger.com så står det hur kan ska göra
Pappa: Okej, annars kan han ringa dig va?
Jag: Ja, men be honom maila mig så ska jag förklara det på så vis istället
Pappa: Okej
Jag: Okej
Pappa: Love you
Jag: Ciao

Ja. Jag vill att han mailar mig istället för att ringer. Han är nämligen döv och då får farmor ringa istället och hon. Hon har gått i pension!

Vem säger nu att man inte kan lära gamla hundar att sitta?

Ömsom vin, ömsom vatten

Det har inte blivit så mycket bloggande...jag har behövt finnas till för en vän som haft det riktigt tufft dom senaste 48 timmarna. Barn 1 är hos mormor och har det bra och barn 2 somnade sent idag (lunchsömnen) och vägrar vakna. Han har dock lite att hämta igen.

Det är dagens vatten. Helt klart. Dygnets vatten. Möjligen årets...

Här står pappa och handlar

Dagens vin är att jag fick fika med pappa. Jag, barn 2 och pappa, som dagen till ära var både pappa och morfar då. Vi träffades upp på Nockeby torg, där pappa har en gammal väninna som har en underbar, fantastisk blomsterbutik. Pappa är så söt. Hans fru har varit bortrest och nu skulle det köpas blommor hem. Han är en sann gentleman. Sanna mina ord. Jag fick en liten bukett. Av pappa. Fina pappa. Tack.

För er som älskar shabby chic och lite lantligt ljuvt. This is the store for you. Ta en tripp förbi Nockeby torg och hälsa på Gittan på Solgårdens blommor.
Nu behöver jag vila lite. Kanske skriver lite sen.
Kram alla.