onsdag 27 maj 2009

Apropå cirkus och det

Jo, det var ju picknick på cirkusen igår. Alla duktiga mammor och pappor hade med sig filtar och hade packat fina korgar med diverse fina hemlagade läckerheter - frukt (kanske inte hemlagad), bröd, bullar, pastasallader etc, etc. Den här mamman hade med sig en påse med exakt två kanelbullar och exakt två festis från 7Eleven. Varken mer eller mindre. Kände mig jävligt helylle då. Not. Fräsigt, som vanligt.

Sjukstuga nu även här

Barnet är sjukt. Hostar och har feber. Skall inte klaga, det var länge sedan sist, men det känns ändå typiskt. Jag har ju en heldag bokad på kontorsbesök/praktik i morgon. Måste ställa in...
Har suttit och jobbat som en liten gnu (de jobbar särdeles hårt skall ni veta) hela kvällen för den händelse att barnet tänker vara piggt i morgon. Annars kan man ju jobba en del när man vabbar men det här barnet har en förmåga att vara pigg trots feber. Vilket ju är bra egentligen.

10 kr för en tia?

Hittar den här reklamen på nätet. 10 spänn för en tia. Vilken jäkla usel deal. Den kommer vara något värt för mina barn-barns-barn. Möjligen. 

Dessutom. "Sveriges sista 10-kronorssedel!" "Max 1 per hushåll." Antingen är det den sista 10-kronorssedeln eller så är det inte det.

Dåligt köp om du frågar mig.

Men svara då!

Har via mail ställt en och samma fråga till en och samma leverantör flera gånger i typ två månader nu. Ännu inget svar. Har också ringt och dryftat ämnet någon gång men inget händer. Dags att gå till chefs tror jag. Alltså hans. Hatar när folk inte vill göra saker i min ordning. Jag är ju prinsessa! Eller?

Köttätar-livet som gick i stå.

Jag har börjat äta kött. Det går sådär. Jag har inte gjort några fler försök sen det misslyckade pepparsteks- och köttfärssås-härvan. Vad ska jag ge mig på här näst? 
Idag serveras korv med bröd på dagis! Känns inte helt hundra faktiskt. Jag kanske ska vara lite "extra" och ta med mig en hängmörad oxfilé och slänga på grillen medan alla "vanliga" grillar korveländen?
Vad tror ni om det?

Berget fåt helt klart bege sig till Mohammed

Idag skall jag på möte i det vackra Bålsta! Jag och en kollega skall i miljöns tecken kajka pendeltåg ut och pendeltåg tillbaka. Möte kl 11 plus lunch kommer att ta drygt fyra timmar allt som allt. Jäkligt fräsigt!
Måste starta härifrån strax före tio, sedan har vi väl ätit klart kl 13 och då kan vi om vi har tur med tågtiderna vara tillbaka strax efter kl 14 på kontoret. Hurra!

Men det kanske blir ett bra möte i alla fall...

Cirkus


Igår hade de cirkus på dagis. Här ovan är programmet. Väldigt tjusigt ordnat var det. 5 kronor fick man betala i grinden när man kom och då fick man en liten strut med osaltade, helt smaklösa popcorn. Jo, jag fattar, det var så att barnen skulle kunna äta också. Men jag hade ju ätit upp alla själv långt innan cirkusen ens börjat. Mitt barn deltog i punkten "Legon" i programmet. Jag och en annan mamma undrade så vad legon kunde vara tills jag kom på att det måste vara lejon. När lejonen skulle uppträda var alla ansiktsmålade som tigrar och hande randiga tröjor och kröp genom rockringar som brann. Eller i alla fall hade orangea trasor hängandes. Otroligt modigt och dramatiskt om du frågar mig. Min egen tiger hade keps på sig också vilket ytterligare förhöjde känslan av exotiska vilddjur.
I alla fall, det var lite kul och avslutades med picknick på gräsmattan.
När vi kom hem och barnet speglade sig blev han alldeles förtvivlad. Hans bästis hade varit jättefint målad i hela ansiktet hela tiden. Mitt barn hade på sin höjd haft lite färg på näsa och kinder men den hade han för länge sedan gnuggat bort. När han såg i spegeln att han inte såg ut som bästisen var allt förstört. Och jag har ingen ansiktsfärg så det gick åt pipan alltsammans. Drama, drama, drama. Fräsigt!

Korvmage

Nu är jag i vecka 24. Magen är ganska stor, och i alla fall helt klart en gravidmage inte bara fläskmage. Igår kom en kollega in och gratulerade till den stora nyheten som han inte känt till sedan tidigare, trots att det varit öppet på jobbet i typ 15 veckor.
Jaha, han trodde att jag bara ätit en jävulusisk massa korv. Vilket jag i och för sig också gjort, men inte bara.
Nåväl, bättre sent än aldrig, men det känns inte som en komplimang.

Typografi igen

Jo, Ellen har arial nu och Anna har något annat. Det är Anna som skriver nu, så kanske ni ser någon skillnad?

God onsdagmorgon.

Ligger och väntar på samtal från doktorn och se vad dom säger. Jobba eller inte jobba imorgon. Det är frågan!