onsdag 12 augusti 2009

Dags att gå hem.

Ska hämta barn. Vi är bostadslösa ett par timmar. Vi lämnar vårt hus (som faktiskt nu, för första gången på hela tiden, känns lite jobbigt och ledsamt) och flyttar in i lägenhet i väntan på vårt nya fina hus. Puh. Nu längtar jag efter barn så nu går jag. Hejhej på ett tag.

Tommy Hilifger- Runway collection

Jaha. Det undras. Så här då:
Så här ser den ut. Min nya väska:

Jaha...


Och genast kommer det någon och inkräktar en smula på vårt område...

Behöver du extra? Eller har du över?

Ett föga känt faktum är att Ellen och jag har något så fräsigt och bra som en Vikt- och måttenhetsaffär. Mycket praktiskt. Säg att du behöver byta glödlampa i taklampan, och när du sträcker dig mot taket, till och med står på tå, så saknas det en centimeter för att du skall nå. Då gör du helt enkelt så att du kommer till vår lilla butik och köper en extra centimeter så är problemet fixat på ett kick.
Vi handlar med längder, volymer och vikter. I bland kan man ju behöva en liter - ja, då finns den här. Sedan tar man med sig sin längd, vikt eller volym och använder till det ändamål man behöver. Extremt fräsigt.
Denna genialiska idé kom vi på för sisådär en fem år sedan eller liknande och affärerna blomstrar alltsedan dess. Säg den som inte behöver några hekto då och då?

Jag gillar att inte gilla...

Hittade en gammal veckotidning på landet, tror att den var från förra året, men det kan också ha varit från försommaren i år. Hemmets vecko eller något sådant var det. Däri hade de någon form av upprop mot klädstorlekar och dagens mode. Det måste ha varit andra numret (minst) som detta tema förekom för det var en massa insändare som kommenterade något tidigare förekommit innehåll. Tyckte det var rätt intressant. Man kan sammanfatta huvudsynpunkterna så här:
- Inte roligt när jag alltid haft 36 och inte längre kan ha det (jag är minsann en nätt kvinna och det är synd om mig - så fick de det sagt också)
- Inte roligt med jeans så man får valkar på höfterna

Själv reflekterar jag så här:
1. Prova kläder innan ni köper dem. Spelar det någon roll vilken storlek det står i? Huvudsaken är väl hur de sitter på?
2. Det är inte nödvändigtvis rätt för att det är billigt.
3. Köp en annan modell på jeans då. Alla slutar inte på höften. Om ni gick på mer välsorterade affärer skulle ni hitta det ni söker. Och igen, köp en storlek som passar.
4. Ja, många små storlekar på byxor är långa, men lägg upp då!

Tyckte hela segmentet var hysteriskt roligt. Typ mest insändare som ville få sagt att de var storlek motsvarande petite. Av någon anledning så tyckte man att man skulle slippa handla kläder för petite dock. OCH att man minsann skulle ha samma mode som tonåringarna fast man inte tyckte om det och fast man inte kunde ha det.

Lösning: Gå till butik med kläder som du tycker om och handla en storlek som passar. Och, håll truten kärringar och återkom när ni har riktiga problem. Det är värre att vara för stor för allt än att vara liten. Så det så!

Tommy Hilfiger Cannes.

I somras hittade jag en underbar svindyr väska på Tommy Hilfiger i Cannes. Jag köpte den inte för att jag fick ångest över att den var så dyr. När jag åkte där ifrån fick jag panik eftersom den inte går att beställa på nätet. Tack och lov så var min vän Jenny där och räddade upp det hela. 

Idag fick jag den. Hurra. Tänk att en väska kan göra ens dag. Jag tror den gör min mans dag också för jag tjatade om den där väskan 2/3 av semestern. Nu kan han få ro. Och jag kan vara snygg i Orminge.

Rival

Var med jobbet på Rival och åt middag igår. Vi var väl en sisådär 15 pers eller så. Okej mat, men gå inte dit fler än Max 4 i ett sällskap för servisen var på nivå guldfisk/fiskmås. Som logiker hittade man ju ganska snabbt några enkla knep de skulle kunna ta till för att avhjälpa detta, men jag har en känsla av att de var nöjda med sin uselhet. Men egentligen är det ju inte så svårt! Nåväl, det finns bättre ställen.
Nu luktar det fis här på bussen igen - vad är det för fel på folk? Det är ju inte direkt stora lufttrycksförändringar på en buss. Flygplan hajar jag men buss? Fan, försök lägga band på er lite, will ya?Bussbestyr

Råkade gå efter microklockan i morse och missade bussen. Blev tvungen att flåsa uppför de 7 miljonerna trappsteg till den andra hållplatsen. Om jag tyckte det var jobbigt när jag skrev om det i vintras, så är det ingenting mot hur sjukt jobbigt det är nu!
Han som sitter bredvid mig på bussen plingade för 3 hållplatser sedan men sitter alltjämt kvar. Intressant.