fredag 28 november 2008

Välanpassat sortiment

Okej. Då har vi fått bilderna som tagits på barnet på dagis. Jättefina! Han ser ut att vara väldigt skeptisk, men de blev ändå bra. Så då skall man ju ge bort skiten till halva släkten så klart. Eller nu sa jag fel. Jag menar att då skall man ju ge bort alla de fina bilderna till släkten. Så man börjar kolla på ramar och fundera över vad som passar. Och så ser jag att företaget som gjort bilderna också skickat med en katalog där de säljer allt möjligt skit, men också ramar. Men innan jag kommer in på kärnfrågan om ramarna måste jag ju först undra lite över deras övriga produkter; vem beställer en väggklocka med foto?? Och vad rä det för fel på folk som skall ha väskor med bilder på? Alltså foton på sina barn på! På väskorna!? Musmatta och pussel kan jag fatta men glasunderlägg?? Vem skall du bjuda på drink som du serverar med dina barn under?
Nå, i alla fall, de största bilderna på barnet mäter 20x28 cm. Okej, finemang. De ramar de säljer mäter 21x30, alltså de är anpassade för bilder som är 21x30. Hur tänkte de då? Vi lägger upp ett bra sortiment av ramar som inte passar till våra egna produkter. Vilken bra idé! Då kan vi äntligen få ett lager som ingen vill ha, för det är ju varje logistikers våta dröm. Not.
Nu ser jag förresten att de har en variant i 20x28. Så bra, den är i brunt trä med en guldrand - det var ju precis det jag var ute efter. Not. Igen.

Reklambyrå-fredagsfika.

Fräsigt som bara den. Det bilr en bra helg. Jag känner det. Rajdida

En till på samma tema...

Igår vid frukostbordet sitter pappan och läser DN sporten. Jag läser lite sådär uppochned i den medan jag pysslar med något annat. Täpp till defensiven, står det. Det är bilder på målvakter och diverse så jag tänker att, aha - Djurgården har skaffat ny målis - herr Täpp. Men så ser jag lite vidare att det handlar om både Djurgården och Södertälje och att båda behöver herr Täpp för att komma till slutspel. Herr Täpp kommer att få en körig säsong...
Kan vara så också att det är han som bott i min näsa den senaste veckan!


Och nu när jag skulle leta upp tidningen så att ni skulle få en fin illustration så kunde jag ju inte hitta den. Näe, precis, den låg ju på toaletten. Konstigt.

Kör på Nybrohamnen?

Eh va? Hur då? Ska jag köra på (som att krocka med Nybrohamnen) eller ska jag köra på Nybronhamnen (som en uppmaning) eller är det: Kör på, Nybrohamnen! (som att det vore någon man hejar på). Dessutom undrar jag vad fasiken Nybrohamnen är eftersom jag kör på Nybrokajen. Typ. Far och flyg säger jag.

Trädkramare


Vi har ett träd som skymmer vår kvällssol. Eller vi har det inte för det står på vår trädkramande grannes tomt. Nu ser jag att de har folk uppe i träden och ansar. Jag hoppas att de tar i så att vi får en timme sol till men det ser mest ut som om de duttar lite här och lite där. Fan. Kan jag gå ut och skrika till dem att ta ned hela skiten? Tror ni att de gör det då? Kanske om jag kör lite halvnakendans här i mitt fönster?

Bygga hus


Vi är i startgroparna att bygga ett nytt hus. Ja, varför inte. Ett hus vart annat år friskar ju upp. Nåväl. Idag fick vi ritningarna på vårt nya kök. EEEEEEEEEH??? Ser det uuuuuut som att jag vill ha ett 70-tals kök i Gestapo-anda? Allvarligt talat?

Gud så opraktiskt, fult, ogenomtänkt och BLÄ!

Mailet tillbaks blev kort och gott: Gör om, gör rätt!

Friday - anekdot-day

Dags för ny anekdot. Lovade väl någonstans att ta den om de 8 flaskorna. Av naturliga skäl är den anekdoten aningens luddig, men jag kan ju dra konturerna i alla fall.
Jo, det var en av alla våra trevliga middagar. Detta var långt innan barnen fanns. Vi hade bestämt oss för skumpa rakt igenom (more or less as usual) hela middagen. Så blev det och allt var muntert och gott. Det kan ha varit samma kväll som vi riggade min gamla LP-spelare och Ellen hade med sig en hel flyttkartong med härligt 80-tal. Jag tror det, för efter middagen hade Ellen och jag disco i vårt vardagsrum. Grabbarna var med ett tag och dansade. Men sedan hittade de någon sport på TV som de kollade på i källaren. Då kom vi på den härliga idén att det är ju mer najs att dansa i pyjamas. Men Ellen hade glömt sin, och jag hade bara en riktig flanellpyjamas. Mjukisar dög inte av någon oklar anledning. Så kom det sig att vi delade på en pyjamas - jag hade toppen och Ellen hade botten - och så dansade vi vidare i vardagsrummet. Fräsigt!
Dagen efter - i eftertankens kranka blekhet - så studerade vi först köksbänken, där det stod 8 tomma skumpaflaskor. Grabbarna hävdade bestämt att de endast varit med tom 5 st, därefter drack de öl och cognac i källaren. Men de andra tre då? Vem har brutit sig in och druckit dem medan vi sov? Näe då, flickor, dem står ni för. Oooooookeeeeej... Därefter studerade vi sagda vardagsrum och fann inte ett utan tre stora fönster som vette ut mot grannarna... Oooookeeeeej...!
Halvnakendans inför öppen ridå. Och nu måste ni förstå vad jag menar: Det hemska i detta är inte dansen - det hemska är att vi bjöd på det gratis! Sådant kostar ju annars rätt mycket i både inträde och dricks!
Tro fan att fastighetspriserna på gatan sköt i höjden efter det!!
Ridå.

Norr om stan?

Du måste skämta?! Vad skulle vi dit att göra? Jag såg i tidningen att Gärsnäs slott var till salu. Vi kan ju börja där för då har vi ju redan slott i vårt kingdom och så finns redan muren. Ev lite vallgrav här och där. Jag ringer mäcklaren!

Stadsminister.

Anna. Vi ska inte bli stadsministrar. Vi ska ha ett eget kingdom. Do you remember? Förmodligen kom vi på det när vi var fulla. Eventuellt var idéerna inte helt finslipade men ändå genialiska. Såklart. 

Vi skulle köpa en bit mark (jag vet att vid det tillfället var det typ mellan Norrtull och Roslagstull och jag vet inte varför. Såhär i nyktert tillstånd känns det inte som något bra) och bygga en mur och utanför den en vallgrav. Där skulle vi ha egna lagar och förordningar. Lagom skatt och bra sjukvård. Vi skulle bo där själva. Folk fick bara komma in när dom skulle jobba. Fluffigt.

Kööörling

Jo, och så kom jag ju så klart in på curling när jag funderade mina tidigare tankar. Någon mer än jag som gjort reflektionen att i curling, alltså sporten, så efter att man sopat banan för stenen så kraschar den oftast in i en annan sten? Tänk på det.

Badhuset är härmed officiellt i gång.

Vilken succé!

Idag är barnen sjuka. Pappan på möte, mamman hemma. Jag vet att ni veeeet hur upplägget varit. Mamman var uppe med sjuka barn andra natten i rad, mamman fick byta i sängarna och även fixa tvätten (3:e är på). Snart kommer pappan in och byter av mamman. Fräsigt.

Anna, är det inte anekdotdag idag?

God morgon!

Skoljäklasystemet

Jag har brottats med stora frågor inom utbildningssystemet i natt. Såg på TV igår att många skolor helt slutar med läxor och så hade de en intervju med rektorn på Skarpnäcks fria skola. Han var typ 10 år gammal. Jag blev så upprörd att jag inte hörde vad han sa. Men i alla fall. När barnet börjar skolan och om den skolan får för sig att sluta med läxor då skall barnet byta skola! Det finns ju någonting alldeles utomordentligt värdefullt i att ha läxor. Om man bortser från själva faktakunskapen så är det ju viktigt att lära sig ta det ansvaret och att prioritera sin tid och allt det. Bara det att behöva använda sin fritid till något "tråkigt". Det är ju suveränt. Men det är ju så när flummet får gro fritt under en lång tid. Bara en sådan sak som alla de hemska-jävulens-påfund-estetiska programmen. Inte estetik i sig utan de här cirkusprogrammet, musikalprogrammet, dansstjärneprogrammet och de. Och varför i all världen får det bli så många medieprogram och mediegymnasium? Jag fattar att alla mellan 10 och 25 vill bli TV-kändisar men det innebär inte att alla kan bli det, eller bör bli det eller kommer att få bli det. Vad har de för jäkla utbildning då? Galet!
Också galet är gymnasiereformen för ett antal år sedan. Varför skulle alla program ge behörighet till högskolan? Varför i hela friden? Om jag vill bli byggare kanske jag nöjer mig med det? Varenda människa vill inte bli akademiker och kan inte bli akademiker och bör inte bli det heller. Galet återigen. Frågan är väl bara när jag skall ta och bli stadsminister och styra upp allt det här? Jag tänkte dela posten med Ellen så att vi fortfarande har lite tid för drinkar.