onsdag 4 maj 2011

Bra grej

Till iPhone finns en Photoshop-app som är bra när man vill beskära bilder och greja lite med dem.
Men, har jag upptäckt, framför allt adderar den självutlösare till kameran. Extremt fräsigt att kunna fota sig själv utan att alltid ha en arm på svaj med telefonen. Bara som ett tips till andra narcissister där ute!Ingen PT men väl gym för mig

Konstaterar att det går framåt med kondis och större delen av kroppen. Inte armarna.
Vid okulär såväl som taktil besiktning av överarm kan konstateras att massan ökat men vid prestandatest konstateras samma belastning som september 2008 och inte ett uns mer. Not so happy!
Men det är dags att dra på lite till på ben och så så det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen kan man säga!

Tabata känns inte som min grej. Förra året hade de X-fit (crossfit) pass (med han som har läskig tofs) och det var sjukt jobbiga intervallövningar, som idioten och annat i oändliga repetitioner. Det räckte för mig! Men jag saknar det passet faktiskt. Tror att det finns på Värmdö men jag orkar inte åka dit för en sådan sak!

Välkommen Maria!

Ny följare hos oss på Fräsigtbloggen! Vi har längtat efter just dig. Varmt välkommen.

-I min lilla värld av blommor/Ellen

Tabata.

Så heter eländet jag var med om idag. Ni hör ju på ordet. Tabata. Tabaaaataaaa.

Usch. Tack, Jenny för hjälpen med namnet.

-I min lilla värld av blommor/Ellen

Uppsvällda muskler och belöning.

Så. Första PT-passet på en månad. Kräkas. Jag fick dricka ett jordgubbsjox (aminosyror, keratin och annat gojs) och köra ett "japanskt helvete". Jag har glömt (förträngt) vad det heter men det är iaf 20 sekunder övning, 10 sekunder vila, 20 sekunder övning, 10 sekunder vila. Och så håller det på i 8 gånger. Efter det är det 1 minuts vila och sen är det ny övning 8 gånger och så håller det på.

Förutom att jordgubbsjoxet smakade kräk så ville jag oxå kräkas. Det fläktades med kettlebells, gjordes 20-kgs frivändningar, det gjordes benböj och benlyft och armhävningar osv.
Framför allt tog det aldrig slut. Aldrig.


Fast nu är det slut. Som ni kan se.
Jag unnar mig rosévin och badar bubbelpool och tittar ut över nejden.


Och jag är så jävla slut som människa.
Imorgon är en annan dag och den här slutade okej ändå. Med tanke på hur skiten började...
Och imorgon blir det byxor med mycket spandex eftersom mina ben har fått sitt (muskler som samlat på sig vätska å det grövsta).

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Succémamman fixar käk

Bebisen sitter och äter en skål lingonsylt. För han ville ha det, och jag orkar inte ta fajten... Om jag fick en trea skulle det väl inte finnas en enda gräns... Hej tremånaders baby, vill du ha sega råttor till frukost? Go ahead!
Skäms lite men är som sagt lite trött idag. Satte nu gränsen efter två påfyllningar och det är rätt missnöjt vid bordet...Nu vankas det PT.

Mmm...
Frankrikeresa och sjukdomsveckor ska få skit...


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Paltkoma!!

Eller i mitt fall räk- och avokadosallad-koma!!
Har sovit dåligt några nätter i rad (säg de senaste 4,5 åren) och plötsligt är allt i kapp mig. Jag kan för fasen inte hålla ögonen öppna! Fräsigt som tusan... Måste tugga tuggummi för att inte stanna av alldeles.
Ni minns säkert alla hur det var på historielektionerna i plugget när man satt lutad över bänken och försökte gömma sig bakom boken för man sov som endast en tonåring kan. Och läraren var så oinspirerande som endast en skäggig historielärare kan vara (och då tycker jag ändå att historia är ett okej till halvintressant ämne). Precis så har jag det nu, fast utan lärare. Och jag sitter i princip mitt i rummet med en person bakom mig och en person mittemot. Det går inte att dölja om jag somnar. För att inte tala om att jag knappast blir klar med min leverans. Vilket som vanligt är en powerpoint. Trodde inte man somnade av sådant men så är det visst.
Får ta till knepet jag lärde mig av våra gamla jurist på förra jobbet. Sitt med nyckelknippan i hand så vaknar du när du somnar, eftersom den då åker i golvet. Jo, men jag lär också vakna av att jag drämmer pannan i tangentbordet...
Har vid ett tillfälle på ett gammalt jobb (men då var jag gravid, vilket kan vara lite av en ursäkt) fått gå och sätta mig på toa och ta en powernap lutad över handfatet, men jag tror inte det funkar här... Kanske kan rulla upp mig i duschkabinen en stund?
Det här är värre än bakis. Det är riktigt illa! Det är som näääääääääääääääää.........pölhjoajdr rrrrrrrrrrrrrrrrr
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Breakfast at Tiffany's

...och en river cut i valfri carat på sängkanten? Jo, det känns sannolikt! Inte idag heller...

Men väl frukost på skrivbordet från 7Eleven för 75 spänn!


Känns lyxigt, glamourigt och prisvärt!!

Jordgubb Lime är en hang-up jag har... Helst i form av daiquiri men yoghurt och juice funkar det med! Skål!

Jaha. Är det vinter?!

Då så. Då spelar vi ett annat spel, vädergudarna.
Vinterstövlarna - framplockade.
Höstkappan - framplockad.
Barnens tjockkläder - framplockade.


Jag är jättejättetrött oxå.
Nu ska jag till jobbet och reda ut lite saker som jag är less på. Jag har gått hundratals timmar hos psykolog och är det något jag lärt mig - så är det att stå upp för mig själv.
Föremålen för min ilska kommer ha det hett om öronen inom kort. Återkommer.

- I min lilla värld av blommor// Ellen